Fotbal international

Coechipieri războinici. S-au bătut pe teren, deşi îmbrăcau acelaşi tricou. De la Son şi Lloris la Dyer şi Bowyer

09.07.2020 | 15:22
Coechipieri razboinici Sau batut pe teren desi imbracau acelasi tricou De la Son si Lloris la Dyer si Bowyer
ADVERTISEMENT

Altercaţia dintre Hugo Lloris şi Heung-Min Son de luni, 6 iulie, la finalul primei reprize a meciului cu Everton, din etapa 33 a Premier League, nu este un caz singular pe terenurile de fotbal sau de sport în general.

Cei doi au fost surprinşi de camerele televiziunii care transmitea partida aruncându-şi vorbe dure şi fiind la un pas de bătaie. Au fost despărţiţi rapid de mai mulţi coechipieri şi au intrat la vestiar.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au calmat, iar protagonişti nu au fost pedepsiţi de antrenorul Jose Mourinho, care, din contră, le-a lăudat patosul, catalogând momentul ca fiind chiar… „frumos“.

Graeme Le Saux şi David Batty

Blackburn era campioana Angliei la finalul sezonului 1994-1995, lucru care îi garanta prezenţa în Liga Campionilor în anul următor. Dar în noul sezon lucrurile nu au mai mers la fel de bine. În plan intern, Blackburn era în a doua jumătate a clasamentului, iar în Champions League nu avea cel mai bun parcurs.

ADVERTISEMENT

În primele 4 etape ale fazei grupelor, campioana Angliei nu câştigase niciodată şi mergea la Moscova să încerce prima victorie. Planul nu a decurs conform aşteptărilor, iar Spartak s-a impus cu 3-0. Cu nervii întinşi la maximum, Graeme Le Saux şi David Batty au cedat şi au trecut la pumni.

„Înaintea meciului le-am spus băieţilor că vor juca împotriva a 11 fotbalişti gata să lupte unul pentru celălalt timp de 90 de minute… nu unul contra celuilalt“, a comentat la final Oleg Romantsev, antrenorul ruşilor.

ADVERTISEMENT

Tyrone Mings şi Anwar El-Ghazi

În septembrie 2019, la începutul sezonului actual, s-a petrecut un prim episod controversat în Premier League. Tyrone Mings şi Anwar El-Ghazi, fotbalişti la Aston Villa, s-au împuns pe teren, într-o partidă contra lui West Ham.

El Ghazi şi Mings. FOTO: thesun.co.uk
El Ghazi şi Mings. FOTO: thesun.co.uk

Ca şi în cazul „cocoşilor“ de la Tottenham, spiritele s-au calmat la pauză, după cum a precizat Jack Grealish, căpitanul echipei. Totul a pornit de la nemulţumirea lui Mings pentru faptul că partenerul lui nu cobora suficient pe faza defensivă. I-a reproşat asta verbal, iar El-Ghazi şi-a proptit fruntea de faţa lui Mings.

ADVERTISEMENT

Lee Bowyer şi Kieron Dyer

Unul dintre cele mai cunoscute momente de acest fel s-a petrecut în 2005. Protagonişti: Lee Bowyer şi Kieron Dier, jucători la Newcastle. Cei doi şi-au împărţit pumni, după ce Dyer nu i-a pasat lui Bowyer (minutul 2:45 în clipul de mai jos).

Cei doi au fost despărţiţi cu greu de coechipieri, dar şi de adversari. Arbitrul întâlnirii i-a trimis pe amândoi la cabine să se răcorească, dar au vrut să continue şi la vestiare. Până când a intervenit antrenorul Graeme Souness… care le-a zis că se bate el cu amândoi!

Emmanuel Adebayor şi Nicklas Bendtner

În 2008, în Cupa Angliei, Arsenal juca pe terenul lui Tottenham. La final, Spurs avansa în competiţie după un incredibil 5-1 în faţa trupei lui Arsene Wenger.

Pe lângă scorul mare, a atras atenţia un clinci între Adebayor şi Bendtner. Nimic extraordinar, togolezul fiind cunoscut drept un tip conflictual, doar că… Bendtner era colegul lui din atacul lui Arsenal. Danezul s-a ales cu o tăietură pe nas şi un tricou însângerat. Nimeni nu a imortalizat momentul, dar se pare că Adebayor l-a lovit cu capul pe colegul lui. Au fost despărţiţi de căpitanul Gallas. Arsene Wenger nu a văzut incidentul.

Jermaine Beckford şi Eoin Doyle

Într-un meci în care Preston era condusă cu 1-0 de Sheffield Wednesday şi alerga după egalare în faţa unui adversar aflat în inferioritate numerică, Jermaine Beckford şi-a lovit colegul de echipă Eoin Doyle, pentru că… nu i-a pasat. Au fost eliminaţi şi echipa lor a pierdut cu 1-2.

Suporterii echipei lor au fost îmbunaţi de conducerea clubului, după ce li s-a rambursat preţul biletelor plătite pentru a intra la meci. Bani au provenit din amenzile pe care le-au achitat cei doi boxeri de ocazie.

Bruce Grobbellar şi Steve McManaman

Steve McManaman n-a fost niciodată o forţă a naturii, iar despre portari se spune că trebuie să aibă o doză de nebunie pentru a fi buni. Într-un meci al lui Liverpool, Bruce Grobbellar, care apăra poarta „cormoranilor“ a fost foarte nervos după o respingere greşită a balonului.

Şi şi-a vărsat nervii pe tânărul şi firavul Steve McManaman. Surpriză, însă! Mijlocaşul nu s-a lăsat impresionat, iar cei doi s-au împins, dar arbitrul nu a luat nicio măsură disciplinară. Curajos Steve.

Lehmann şi Amoroso

În 2003, Jens Lehmann n-a putut să blocheze un atac al lui Schalke şi a fost nevoie să scoată mingea din plasa. A găsit rapid vinovatul: colegul Marcio Amoroso, vârf de atac. Lehmann a sprintat spre atacant pentru a-i cere socoteală. Pentru gestul său, portarul Borussiei a primit roşu. Într-o ironie a sorţii, golul lui Schalke a fost anulat pentru ofside. S-a terminat egal.

Ricardo Fuller şi Andy Griffin

Tot în Premier League, într-un West Ham – Stoke din 2008, oaspeţii au rămas în inferioritate numerică după ce jamaicanul Fuller şi-a pălmuit căpitanul de echipă, pe Andy Griffin.

Meciul s-a terminat cu victoria lui West Ham, 2-1. La momentul incidentului, scorul era egal, după ce gazdele marcaseră golul egalării. Fuller a spus că a fost provocat de colegul său, dar nu ar fi trebuit să reacţioneze. „Ce mi-a spus el a fost urât, dar ce am făcut eu a fost şi mai rău“, recunoştea atacantul la ceva timp după incidentul respectiv.

Craig Levein şi Graeme Hogg

Amicalele nu sunt, în general, foarte tensionate. N-a fost cazul într-un Hearts – Raith Rovers. Cei de la Hearts erau conduşi cu 1-0, când căpitanul echipei, Craig Levein, i-a spart nasul colegului Graeme Hogg, care a fost scos pe targă. Ambii au primit cartonaşul roşu. Mai mult, Hogg a luat 10 etape de suspendare, iar Levein, 12. A pierdut şi banderola.

Fernando Ricksen şi Vladislav Radimov

Într-un alt amical, Zenit – Malaga, din 2007, doi dintre jucătorii formaţiei ruse au fost eliminaţi după ce au recurs la pumni cu câteva minute înainte de finalul meciului.

Fernando Ricksen şi Vladislav Radimov s-au bătut din cauza unui corner. După ce au fost trimişi la cabine, Ricksen a sărit din nou pe Radimov. Până la urmă au fost calmaţi de antrenorul Dick Advocaat. Cei doi şi-au cerut scuze şi au spus că s-au împăcat. Ricksen nu era la primul conflict. Cu doar o lună înainte, a avut un schimb de „amabilităţi“ cu Vladislav, căpitanul echipei, la scurt timp după ce ajunsese la echipă.

Prat şi Riley, la baschet, în România

Şi în România a avut loc o bătaie între coechipieri pe terenul de joc, dar nu la fotbal, ci la baschet. Prat şi Riley, de la CSU Sibiu, s-au lovit în octombrie 2017, într-un meci dintre BC Timişoara şi CSU Sibiu.

Cei doi s-au bătut în sfertul 4, cu 6 minute înainte de final. Au fost eliminaţi, iar echipa lor, care era deja condusă, a pierdut cu 78-92. Înainte de eliminare, amercianii reuşiseră 27 de puncte împreună.

ADVERTISEMENT