Premier League

Live Blog Premier League etapa a 33-a. Tottenham, victorie cu Everton. Son și Lloris, aproape de bătaie. Video

Live Blog Premier League etapa a 33a Tottenham victorie cu Everton Son si Lloris aproape de bataie Video
ADVERTISEMENT

Lupta pentru locurile de Liga Campionilor a continuat și în etapa a 33-a din Premier League. Chelsea și-a revenit după dușul rece din etapa trecută de la West Ham și și-a respectat statutul de favorită în fața lui Watford, de care a trecut cu un clar 3-0. Grație acestei victorii, formația antrenată de Frank Lampard își menține locul în Top 4.

Tot acolo a rămas și Leicester, care a obținut prima victorie de după restartul Premier League. 2-0 sec împotriva lui Crystal Palace și trupa lui Brendan Rodgers rămâne deocamdată pe locul 3 în clasament.

ADVERTISEMENT

Dintre echipele ce mai aveau speranțe la un loc în Liga Campionilor, doar Manchester United a confirmat calculele hârtiei. Un 5-2 fără comentarii cu Bournemouth îi ține pe „diavoli” la doar două puncte în spatele lui Chelsea și orice se poate întâmpla până la finalul campionatului. Wolverhampton, în schimb, a capotat pe teren propriu în fața lui Arsenal, scor 0-2, și de la vise de Ligă a ajuns să tremure și pentru poziția de Europa League. Tottenham a încheiat etapa cu o victorie în faţa lui Everton, scor 1-0, ceea ce a însemna succesul cu numărul 200 în cariera lui Jose Mourinho în Premier League.

Programul etapei a 33-a din Premier League

Luni, 6 iulie

  • Tottenham – Everton 1-0 (Keane 24 aut.) – VEZI VIDEO

Duminică, 5 iulie

  • Burnley – Sheffield United 1-1 (Tarkowski 43 / Egan 80) – VEZI VIDEO
  • Newcastle – West Ham 2-2 (Almiron 18, Shelvey 67 / M. Antonio 40, Soucek 66) – VEZI VIDEO
  • Liverpool – Aston Villa 2-0 (Mane 71, Jones 89) – VEZI VIDEO
  • Southampton – Manchester City 1-0 (Adams 16) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 4 iulie

  • Norwich – Brighton 0-1 (Trossard 25) – VEZI VIDEO
  • Leicester – Crystal Palace 2-0 (Iheanacho 49, Vardy 77) – VEZI VIDEO
  • Manchester United – Bournemouth 5-2 (Greenwood 30, 55, Rashford 35, Martial 45+1, Fernandes 60 / Stanislas 16, King 52) – VEZI VIDEO
  • Wolverhampton – Arsenal 0-2 (Saka 43, Lacazette 86) – VEZI VIDEO
  • Chelsea – Watford 3-0 (Giroud 28, Willian 43, Barkley 90+2) – VEZI VIDEO

Clasament Premier League

 


UPDATE, 6 iulie, ora 23:06 / Un moment incredibil a avut loc imediat după ce arbitrul Graham Scott a pus capăt primei reprize din meciul Tottenham Hotspur – Everton.

ADVERTISEMENT

Jucătorii echipei gazdă Hugo Lloris și Heung-Min Son au fost aproape de a sse lua la bătaie chiar pe teren în timp ce se îndreptau spre vestiare. Conflictul a fost aplanat de câțiba colegi.


UPDATE, 5 iulie, ora 14:38 / Frank Lampard a redeschis negocierile cu Willian pentru prelungirea contractului. Mijlocașul brazilian este unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Chelsea de la reluarea Premier League.

ADVERTISEMENT

Totodată, antrenorului lui Chelsea îi este frică să nu fie deturnat Willian de Tottenham sau Arsenal, care și-l mai doresc.


UPDATE, 5 iulie, ora 10:16 / Situație neobișnuită la Liverpool după ce formația antrenată de Jurgen Klopp a câștigat din nou titlul în Premier League după o pauză de 30 de ani: „cormoranii” au rămas fără tricouri pentru suporteri în magazinele oficiale ale clubului. Prestațiile excelente ale echipei în ultima perioadă au dus la vânzări record, de peste 1,7 milioane de replici, care au golit stocurile existente.

Din păcate, echipa de pe „Anfield” nu poate face momentan nimic pentru remedierea situației, deoarece sponsorul tehnic New Balance, a cărui contract expiră la 1 august, refuză să producă alte tricouri.

De la 1 august, Liverpool va fi îmbrăcată de gigantul american Nike, noua campioană a Angliei urmând să primească o sumă de până la 80 de milioane de lire anual, aici incluzând și procentul de 20% din valoarea fiecărui produs cu însemnele clubului vândut.

Tricourile lui Liverpool din sezonul viitor, produse de Nike

UPDATE, 4 iulie, ora 15:21 / Jurgen Klopp se revoltă pentru că nu toți jucătorii pot să primească o medalie de campion, regula din Premier League fiind diferită față de toate țările, și anume doar jucătorii cu minim cinci meciuri în Premier League au dreptul să primească medalia de campioni.

„Nu știu cine a avut ideea asta. E proastă. Unii nu înțeleg cât de importantă este echipa pentru a câștiga campionatul. Întreaga echipă, întregul lot”, a spus Klopp.


UPDATE, 4 iulie, ora 14:24 / Arsenal a fost amendată de FIFA cu 35.000 de lire sterline pentru că a ascuns mai multe clauze ale jucătorilor. Totodată, „tunarii” se gândesc la următorul sezon și au pus ochii pe Thomas Partey, mijlocașul lui Atletico Madrid. Echipa lui Mikel Arteta e dispusă să ofere 50.000.000 de euro pentru mijlocașul lui Diego Simeone.


UPDATE, 4 iulie, ora 12:15/ Spaniolul de origini braziliene Thiago Alcantara este una dintre țintele campioanei Angliei din acest sezon, Liverpool. Și jucătorul dorește să evolueze pe Anfield Road, însă el își termină contractul cu Bayern Munchen abia în vara lui 2021. Motiv pentru care nu poate pleca acum gratis.

Bayern a încercat să îl păstreze, dar după șapte ani petrecuți la Munchen fotbalistul adus în 2013 de Pep Guardiola de la Barcelona vrea altă provocare. Bayern nu se opune, însă cere ca preț de transfer suma de 35 milioane euro.


UPDATE, 4 iulie, ora 10:18 / Pep Guardiola este hotărât să aducă noi jucători de valoare la Manchester City, pentru a avea șanse să se bată din nou la titlu în sezonul viitor. Iar unul dintre compartimentele unde „cetățenii” au suferit foarte mult în acest an a fost cel defensiv, numeroasele accidentări dându-i mari bătăi de cap tehnicianului spaniol.

S-a vorbit de un transfer al lui Koulibaly de la Napoli, pentru care Guardiola ar fi dispus să ofere până la 70 de milioane de lire. Insă presa engleză susține că un alt jucător a intrat în vizorul lui Guardiola. Este vorba de fundașul francez Lucas Digne, de la Everton, fotbalist sosit pe „Goodison Park” în urmă cu 2 ani de la Barcelona, contra sumei de 20 de milioane de lire.

Pentru a-l transfera pe Digne, Manchester City ar trebui să scoată din buzunar în jur de 50 de milioane de lire. Problema nu o reprezintă banii, ci faptul că și Chelsea, aflată în căutarea unui fundaș stâmnga, a pus ochii pe fundașul francez, după ce i s-a cerut o sumă exorbitantă pentru transferul lui Ben Chilwell de la Leicester.


UPDATE, 3 iulie, ora 20:18 / Pierre-Emerick Aubameyang nu ar mai vrea să continue la Arsenal, pentru că „tunarii” au șanse mici să joace în Europa League.

Totuși, căpitanul lui Arsenal ar putea fi înduplecat dacă va primi nu mai puțin de 250.000 de lire sterline pe săptămână.


UPDATE, 3 iulie, ora 16:50 / Phil Foden, puștiul minune al lui Manchester City, a reușit să marcheze patru goluri de la reluarea campionatului. Este cel mai activ jucător din Premier League, în ceea ce privește golurile marcate de la reluarea competiției. În următorul sezon, Phil Foden va avea un rol mult mai important al „cetățenilor”.


De sâmbătă, 4 iulie și până luni, 6 iulie, inclusiv, au loc partidele din cadrul etapei a 33-a din Premier League. Mai rămân așadar cinci etape până la trecerea liniei de sosire a acestui sezon și sunt încă în joc multe obiective.

Bătălia pentru locurile de Champions League devine tot mai interesantă după ce Leicester și Chelsea au capotat runda anterioară, londonezii chiar neașteptat în disputa cu West Ham. Pentru că Manchester United și Wolverhampton au câștigat și sunt acum la două puncte de Chelsea și la trei de vulpile din Leicester.

Campioana Liverpool a ieșit cu fruntea jos din ceea ce a fost predarea de ștafetă a titlului pe Etihad Park din Manchester. City a luat toate penele cormoranilor cu un 4-0 care l-a supărat rău pe Jurgen Klopp, care ar fi vrut o reacție de orgoliu a elevilor săi, nu o figurație la o săptămână după ce titlul a revenit pe Anfield Road după o așteptare de 30 de ani.

Liverpool va juca acasă cu Aston Villa în etapa a 33-a din Premier League

Acum Liverpool va juca duminică, acasă, cu Aston Villa, una dintre formațiile momentan ghilotinate spre Championship, deși a investit vara trecută 140 milioane euro în transferuri. Și e de așteptat ca The Reds să își verse frustrarea după 0-4 pe năpăstuiții din Birmingham.

Nici cealaltă echipă care e pe loc de retrogradare, Bournemouth, și care pare adormită total de la reluarea campionatului, nu are vreo șansă pe Old Trafford, sâmbătă, unde va da peste un United din ce în ce mai bine pus la punct de Ole Gunnar Solskjaer și care joacă un fotbal tot mai bun de la meci la meci.

Chelsea nu își mai poate permite pași greșiți

Leicester a primit acceptul Ministrului Sănătății de a juca acasă, pe King Power Stadium, evident fără spectatori, partida cu Crystal Palace, deși orașul e în carantină după o alarmantă creștere a cazurilor de infectări cu coronavirus. Pentru vulpi e foarte important să câștige, altminteri riscă să ruineze tot ceea ce au clădit un sezon.

La fel de important este și pentru Chelsea să treacă pe Stamford Bridge de Watford, prima echipă situată deasupra liniei morții în subsol. După ce au pierdut în ultimul minut la West Ham e de așteptat ca elevii lui Frank Lampard să sune adunarea și să nu își complice prezența în grupele Champions League, terminând pe locul 4.

Lupii visează la un loc în grupele Champions League

Sâmbătă are loc și capul de afiș al etapei, meciul dintre Wolverhamton și Arsenal. Tunarii sunt departe de locurile de Champions League, dar rămân mereu o echipă foarte periculoasă, dar extrem de inconstantă. Lupii se bat cu Manchester United să dea jos de pe locurile 3 și 4 pe Leicester și Chelsea.

Newcastle, numai cu victorii sau egaluri în ultimel șase etape, mai poate bifa trei puncte acasă, pentru că West Ham nu e una dintre formațiile forte în deplasare. Iar luni are loc un meci foarte echilibrat între doi titani ai băncilor tehnice: Tottenham, cu Jose Mourinho – Everton, antrenor Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT
Tags: