Sport

Colecționarul de bijuterii „alb-albastre”: „Țin mult la bluza lui Zoli Crișan”

Pe lângă dragostea ce i-o poartă Universității Craiova, Lucian Nicola iubește tricourile jucătorilor din Bănie și nu numai, având o colecție impresionantă la doar 18 ani.
16.11.2023 | 12:30
Colecționarul de bijuterii „alb-albastre”: „Țin mult la bluza lui Zoli Crișan”
ADVERTISEMENT

Tricourile „alb-albaștrilor” sunt piesele mult râfnite de suporterii Universității Craiova, însă unul dintre susținătorii din Bănie și-a dezvolat o colecție impresionantă pe baza pasiunii sale. FANATIK a stat de vorbă cu Lucian Nicola, colecționarul de bijuterii „alb-albastre” din Bănie.

Colecționarul de bijuterii „alb-albastre”: „Am avut norocul să primesc tricouri de la doi jucători, Renato Kelic și Ivan Martic”

Pasiunea pentru Universitatea Craiova s-a transmis din tată în fiu în cazul lui Lucian Nicola, care este pe urmele tricourilor jucătorilor care au făcut parte din istoria Băniei. Deși nu i-a văzut pe viu pe Ilie Balaci, Sorin Cârțu, Silviu Lung, Zoli Crișan și mulți alții, suporterul înfocat din Bănie este pe „urmele” lor.

ADVERTISEMENT

Colecția lui Lucian Nicola a început cu un tricoul oficial al Barcelonei din 2009, iar în momentul actual s-au mai adăugat peste 29 de modele din diferite locuri. În schimb, primele tricourile pe care le-a primit de la jucătorii Universității Craiova sunt cele de la Renato Kelic și Ivan Martic.

„Prin anii 2009-2010 când a început și pasiunea pentru fotbal mă uitam cu tata la un El Clasico. El ținând cu Real, eu am zis să țin cu Barcelona să fie mai interesant meciul. Primul tricou a fost un echipament de acasă al Barcelonei pe care îl am și acum, este modelul cu brena și albastru.

ADVERTISEMENT

Un număr exact nu aș știi să îți dau, dar sunt pe la 30. Câteva sunt purtate în meci, strâng cum pot. Colecția a început când eram mic pe la 10,11 ani, mergeam pe la meciurile Craiovei și am observat că toate lumea cere tricouri la jucători și am zis să fac și eu la fel.

Am avut norocul să primesc tricouri de la doi jucători, Renato Kelic și Ivan Martic. Așa am început să tot strâng, apoi mi-a plăcut și stilul de îmbrăcăminte și a ajuns să îmi mai iau. A ajuns la o colecție și o pasiune care mi se pare foarte tare”, a spus Lucian Nicola.

ADVERTISEMENT

Are tricoul lui Zoli Crișan din Universitatea Craiova – Olympiacos: „Are o poveste frumoasă în spate, are o valoare sentimentală”

Doar amintirile tatălui și bunicului său l-a trecut prin confruntarea dintre Craiova Maxima și Olympiacos, însă partida „alb-albaștrilor” din cupele europene îi este tipărită în conștient lui Lucian Nicola. Acesta are chiar bluza lui Zoli Crișan pe care a purtat-o când i-a înfruntat pe greci.

„Cel mai mult țin la bluza cu numărul 7 de la Zoli Crișan, purtată în 1981 în meciul cu Olympiacos din Grecia. Fiind semnată și de majoritatea lotului are și o poveste frumoasă în spate, alergătura după jucători și vorbirea cu ei despre mai multe meciuri, are o valoare sentimentală pentru mine și nu aș da pentru nimic tricoul ăsta.

ADVERTISEMENT

La Craiova iubirea merge din tată în fiu, tata mi-a inspirat iubirea pentru Universitatea și pot să zic că nu o să ajung să iubesc altă echipă. De acolo a pornit totul, auzeam povești când eram mic de la tata, bunicul meu despre Zoli Crișan, Ilie Balaci, Costică Ștefănescu”, a declarat colecționarul.

„Perlele” din colecția suporterului din Bănie: „Toată lumea este nostalgică după acele vremuri”

Tricourile lui Nicolae Negrilă, Zoli Crișan și Nicolae Tilihoi au loc de seamă în colecția lui Lucian Nicola. Acesta are și un echipament special al Universității Craiova dedicat lui Diego Maradona pe care chiar Nicușor Bancu l-a purtat.

„Am început să idolatrizez acea perioadă fiind cea mai productivă din istoria Universității, toată lumea este nostalgică după acele vremuri. Primul tricou pe care l-am luat a fost al lui Nicolae Negrilă din 1981, Zoli Crișan și Nicolae Tilihoi, o bluză de portar aceași pe care a purtat-o și Silviu Lung.

Lista continuă cu Ivan Martic purtat în meci, apoi Renato Kelic în 2018 cu Dinamo București în Cupa României. Ultimul pe care am reușit să îl propur, sper să iau mai multe, este al lui Nicușor Bancu. L-am câștigat la o competiție, este tricoul special pe care l-au purtat când a murit Maradona, este foarte valoros pentru mine din punct de vedere emoțional”, a mărturisit Lucian.

Piesa lipsă din „puzzle-ului” colecționarului: „Nu cred că o să am șansa”

Acesta însă speră că într-o zi să își adauge în colecție un tricoul purtat de Ilie Balaci, idolul suporterilor din Bănie. Lucian Nicola a mărturisit că și Valentin Mihăilă este un alt fotbalist pe care îl admiră și ar aprecia să aibă un cadou din partea lui.

„Îmi doresc foarte mult, dar nu cred că o să am șansa. Mi-aș dori foarte mult să fac rost de un tricoul al lui Ilie Balaci, nu contează echipa, dar mi se pare imposibil. Este cel mai răfnit tricoul pe care l-aș vrea. Mi-aș mai dori foarte mult și un tricoul de-al lui Valentin Mihăilă”, a încheiat suporterul.

ADVERTISEMENT
2,30 este cota exclusivă Betano pentru meciul Oțelul Galați - Universitatea Craiova la pronosticul „2 solist”