News

Colegii Ginei, şefa de tren moartă la Galaţi, sunt îngroziţi: “Puteam să fiu eu în locul ei”, Poliţia a deschis dosar penal

Accidentul de tren de la Galaţi a provocat stupoare printre angajaţii CFR. Poliţia a deschis un dosar penal pentru cel puţin trei infracţiuni.
26.03.2023 | 10:40
Colegii Ginei sefa de tren moarta la Galati sunt ingroziti Puteam sa fiu eu in locul ei Politia a deschis dosar penal
Accident de tren la Galaţi, locomotiva a zdrobit partea frontală a vagonului
ADVERTISEMENT

Al doilea accident feroviar produs în România în mai puţin de trei săptămâni a dus la decesul unei persoane, şefa de tren Gina Basoc, motiv pentru care poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. Colegii femeii sunt pe de o parte îndureraţi, pe de alta îngroziţi că ei ar fi putut fi în tren, în locul acesteia.

Acul vitezometrului locomotivei a rămas blocat la 75 km/oră

La Galaţi, toată lumea este în stare de şoc. Accidentul de sâmbătă seara este încă o enigmă pentru mulţi, în ciuda faptului că au fost date publicităţii mai multe detalii tehnice, care explică modul în care s-a produs tragedia în urma căreia şi-a pierdut viaţa o femeie de 53 de ani.

ADVERTISEMENT

Colegii Ginei sunt împietriţi de durere şi în groziţi. “Dacă eram de serviciu puteam să fiu eu în locul ei”, spune unul dintre ei, cu lacrimi în ochi, în timp ce aprinde o lumânare pe peronul gării. Cunoscuţi şi necunoscuţi cer acum să afle ce s-a întâmplat mai exact în acele secunde fatidice.

Ce se ştie cu certitudine este că sâmbătă seara, la ora 19.19, un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din Tecuci.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, cu fracturi la picioare, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator, ea decedând ulterior la Spitalul Judeţean din Galaţi.

ADVERTISEMENT

Verificările făcute de poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi arată că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Transportatorilor Feroviari, îl absolvă total de vină pe mecanic şi spune că acesta nu a avut ce să facă. “E ca o mașină mică, veche, multe probleme, o verifici, la verificare îți corespunde, când pleci cu ea, te lasă în drum. După atâția ani de la Revoluție și până acum, pentru calea ferată nu s-a făcut nimic”, a declarat acesta pentru Pro TV. Şi lucrătorii din gara Galaţi confirmă că locomotiva era mai veche de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de “distrugere sau semnalizare falsă”, “ucidere din culpă” şi “vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurilor în care s-a produs acest tragic eveniment feroviar.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatre, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii