News

Ultimul mesaj transmis de şefa de tren care a murit în accidentul de la Galaţi. “Acum, are altă însemnătate…”

Gina Basoc avea 53 de ani şi absolvise Ştiinţe Juridice şi Politice la Universitatea din Galaţi. După accident, fina ei a dezvăluit care a fost ultima sa dorinţă.
26.03.2023 | 10:00
Ultimul mesaj transmis de sefa de tren care a murit in accidentul de la Galati Acum are alta insemnatate
Gina Basoc era din Galaţi şi avea 53 de ani
ADVERTISEMENT

Gina Basoc, în vârstă de 53 de ani, este singura persoană care a murit în accidentul feroviar de la Galaţi de sâmbătă seara, când o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon cu călători care staţiona în gară şi făcea parte dintre-o garnitură ce urma să plece către Mărăşeşti.

Gina Basoc lasă în urmă o fetiţă

Gina Basoc era din comuna Tudor Vladimirescu, judeţul Galați, şi conform profilului său de pe pagina de Facebook a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea “Dunărea de Jos”, din Galați. De asemenea, şefa de tren era mama unei fetiţe.

ADVERTISEMENT

Fina acesteia a fost cea care a dezvăluit care a fost ultimul mesaj trimis de Gina Basoc, mesaj care, privit prin prisma tragicelor evenimente din gara Galaţi poate fi considerat acum unui premonitoriu, ea cerându-i naşei sale să îi aducă flori.

“‘Să mi aduci și mie un buchet cu flori’. Ultimul mesaj transmis de tine către mama. Acum, acest mesaj are o altă însemnătate… Să ai grijă de micuța Teodora de acolo de sus, nașa. Să o ajuți să treacă peste durerea asta și să nu se dea bătută!

ADVERTISEMENT

O să fii pomenită până când o să murim. Toată lumea știe ce suflet mare ai avut și ce mamă specială ai fost care și a dat și ultima respirație pentru binele familiei. Rămas bun…”, este mesajul postat pe Facebook de fina celei decedate, la câteva ore după accident.

Gina Basoc a făcut stop cardio-respirator în urma accidentului din gara Galaţi, a fost stabilizată pe peron de echipele medicale și a fost transportată la spital, dar acolo a intrat din nou în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată.

ADVERTISEMENT

CFR Călători a transmis un comunicat în care anunţă decesul femeii: „Urmare a accidentului feroviar care s-a produs în această seară în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576 a decedat la spital.

Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”.

ADVERTISEMENT

În accidentul de la Galaţi au mai fost rănite trei persoane, respectiv doi călători din acelaşi vagon cu şeful de tren şi mecanicul locomotivei care făcea manevre şi nu a mai putut fi controlată, provocând tragedia. Toate trei sunt în stare stabilă acum.

ADVERTISEMENT