Sport

COMANdantul roş-albastru! Cum s-a trăit din tribune meciul care poate decide titlul în SuperLiga: FCSB – Universitatea Craiova 2-0

Florinel Coman a fost din nou decisiv pentru FCSB în victoria care poate rezolvat titlul. Roş-albaştrii au +10 în clasament, după 2-0 cu Universitatea Craiova.
07.04.2024 | 22:33
COMANdantul rosalbastru Cum sa trait din tribune meciul care poate decide titlul in SuperLiga FCSB  Universitatea Craiova 20
COMANdantul roş-albastru! Cum s-a trăit din tribune meciul care ar putea decide titlul în SuperLiga: FCSB - Universitatea Craiova 2-0. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a câştigat cu 2-0 derby-ul cu Universitatea Craiova prin “dubla” lui Coman şi marşează către primul titlu de campioană după o pauză de 9 ani! Cum s-a văzut din tribune derby-ul din a treia etapă din play-off.

Oltenii, cu moralul zdruncinat pe Arena Naţională!

Aproximativ 33.000 de oameni au venit pe Arena Naţională la derby-ul primelor două clasate: FCSB – Universitatea Craiova. Vreme perfectă de fotbal la ora meciului şi o atmosferă superbă pe cel mai mare stadion al ţării.

ADVERTISEMENT

Au fost şi 1000 de fani ai oaspeţilor prezenţi în Capitală, în speranţa unei victorii care să îi menţină pe olteni în cursa pentru titlu, după ce au avut un start perfect în play-off. Dar, moralul Universităţii Craiova a fost puternic zdruncinat de eliminarea din Cupa României, confruntare în care l-au pierdut şi pe Alex Mitriţă, “motorul” oltenilor în acest sezon.

Înfrângerea cu Oţelul a şters cu buretele succesele cu CFR Cluj şi Rapid. Încă din debutul meciului, Universitatea Craiova a arătat ca o echipă fără moral, fără suflu şi fără idei, senzaţie care s-a amplificat odată cu trecerea minutelor.

ADVERTISEMENT

FCSB nu le-a dat nicio şansă adversarilor!

FCSB a intrat decisă pe teren, poate prea decisă din moment ce Lixandru şi Miculescu au văzut “galbene” în minutele 7 şi 8, dar adversarii au fost puşi la respect şi prin joc. Şut a fost aproape să deschidă scorul, dar mingea a fost respinsă în bară de Popescu, fază la care roş-albaştrii au cerut şi penalty, neacordat însă de VAR.

Oltenii au început, surprinzător, cu Blesa titular, în premieră. Atacantul născut în Barcelona a fost ţinut la respect de Ngezana, care a făcut o primă parte perfectă. Echipa lui Petev a părut în prima parte că se mulţumeşte cu puţin, iar rarele acţiuni de atac au fost previzibile, uşor contracarate de roş-albaştrii.

ADVERTISEMENT

COMANdantul FCSB-ului! A marcat o “dublă” în trei minute din două faze fixe

De cealaltă parte, la poarta lui Popescu a fost un adevărat tăvălug în primele 20 de minute: Şut, Miculescu şi Coman trecând de puţin pe lângă gol. Dar ocaziile la poarta oltenilor se creau foarte uşor şi a fost o chestiune de timp până la deschidererea scorului.

În minutul 28, Tavi Popescu a obţinut o lovitură liberă la marginea careului advers. Florinel Coman a tras tare pe colţul portarului, iar Popescu a respins balonul direct în plasă: 1-0 FCSB şi distanţa urca la +10 în clasament.

ADVERTISEMENT

Oltenii au fost năuciţi de ritmul impus de roş-albaştrii şi golul doi a venit rapid. În minutul 32, Coman a executat în forţă un corner, iar Vlădoiu a respins în proprie poartă: 2-0 pentru FCSB, iar Universitatea Craiova era “carne de tun” pe Arena Naţională.

Ivan, cel mai slab de pe teren! Primul schimbat de la olteni

Până la pauză, oltenii au mai echilibrat jocul la capitolul posesie, dar fără să pună în pericol, cu adevărat, poarta lui Târnovanu. Andrei Ivan, cel care se plângea la începutul sezonului că Mitriţă joacă pe postul lui preferat, atacant stânga, a fost inexistent când starul a lipsit.

Ba mai mult, Ivan a fost primul înlocuit de la olteni. La pauză, a intrat Cîmpanu în locul “nouarului”. Partea secundă a început cu aceleaşi coordonate, FCSB fiind la timonă, dar fără agresivitatea din prima repriză în atac.

Elevii lui Charalambous au fost mai atenţi în defensivă, iar în primele minute ale părţii secunde au reuşit să ţină jocul departe de poarta lui Târnovanu.

Ngezana, imperial! Iese şi Tavi Popescu din criză?!

Un merit pentru liniştea defensivă a FCSB-ului în acest meci îl are Ngezana. Sud-africanul a făcut unul dintre cele mai bune meciuri de când este la roş-albaştrii şi a blocat tot, inclusiv în rarele momente în care colegii săi au greşit.

Tavi Popescu a arătat o altă faţă în acest meci. Aflat într-un picaj continuu, în ultimul an şi jumătate, “decarul” roş-albaştrilor a avut realizări, a fost incisiv în banda dreaptă şi a făcut o mare risipă de efort, fiind util şi în defensivă.

Oltenii au atacat doar în ultimele 20 de minute!

Universitatea Craiova a urcat liniile în ultimele 20 de minute ale meciului şi a început să pună probleme în atac. Intrarea lui Markovic în locul lui Blesa, mână moartă, a înviorat atacul oltenilor, care şi-au creat ocazii.

Markovic a tras puţin pe lângă poartă, după un duel câştigat cu Chiricheş, în timp ce Târnovanu a avut o intervenţie salvatoare cu 10 minute înainte de final, la o minge care se îndrepta periculos spre poarta FCSB-ului.

Roş-albaştrii au simţit momentul bun şi au reuşit în mod abil să “rupă” jocul prin trageri de timp, posesie prelungită şi întârzierea repunerilor. Jucătorii lui Charalambous au reuşit să controleze astfel ritmul şi să îşi asigure un final liniştit de joc.

FCSB – Universitatea Craiova 8-0! Roş-albaştrii, +10 în clasament

S-a terminat 2-0 pentru FCSB, care a câştigat fără drept de apel încă un joc cu Universitatea Craiova. În acest sezon, golaverajul din cele trei meciuri directe este un neverosimil 8-0.

Mai mult, FCSB se desprinde, aproape decisiv, în lupta pentru titlu. Liderul a mers ceas în acest play-off, iar cu cele trei victorii consecutive se duce la 10! puncte avans faţă de Universitatea Craiova şi CFR Cluj, respectiv 13 de Rapid.

La începutul play-off-ului, roş-albaştrii transpirau cu cele patru puncte rămase avans după 0-4 cu Rapid. Dar, spre deosebire de alţi ani, echipa lui Charalambous arată maturitate, ştie să gestioneze momentele importante şi şi-a creat un avantaj imens cu şapte etape înainte de final!

ADVERTISEMENT