News

Compania germană care deschide o fabrică într-un mare municipiu al României. Apar noi locuri de muncă și se caută angajați

O nouă companie germană își va deschide o fabrică într-un municipiu important al României, astfel că specialiștii vorbesc despre 50 de noi locuri de muncă.
03.03.2024 | 19:48
Compania germana care deschide o fabrica intrun mare municipiu al Romaniei Apar noi locuri de munca si se cauta angajati
Compania germană care deschide o fabrică într-un mare municipiu al României. Apar noi locuri de muncă și se caută angajați
ADVERTISEMENT

Este vorba despre concernul nemțesc Richard Wolf, cel care va investi 1 milion de euro în deschiderea unei fabrici noi la Craiova. Proiectul ar urma să fie finalizat la finele anului 2024, moment în care Richard Wolf va deschide o fabrică la Craiova. Pe termen mediu, cei de la Richard Wolf vorbesc despre faptul că vor angaja 50 de persoane din zonă.

Compania germană care deschide o fabrică într-un mare municipiu al României

Vasile-Horaţiu Wiesler, vicepreședintele Global Supply Chain, Logistics and Order Management Richard Wolf GmbH, a oferit mai multe detalii referitor la această investiție, într-un interviu acordat GDS.ro. ”Estimăm că deschiderea fabricii va avea loc în trimestrul al treilea din 2024.

ADVERTISEMENT

Activitatea fabricii va consta în microasamblare de unități (ansambluri) de senzori optici/electrici pentru recunoașterea imaginilor în endoscoape şi asamblare de seturi de tuburi din plastic pentru aplicații medicale”, a explicat Horațiu Wiesler. Nemții ar fi ales Craiova pentru investiție, fiind impresionați de ce au găsit aici.

”Infrastructura României se dezvoltă cu pași repezi, iar odată cu apariția de noi drumuri apar și investiții în producție. Județe precum Dolj sau Timiş sunt adevărați poli de proiecte de infrastructură, motiv pentru care numeroase companii (printre care şi Richard Wolf GmbH) le aleg pentru a-şi mări capacitatea de producţie. De ce Craiova? Din nenumărate motive şi intenţii bune, dar nu în ultimul rând pentru că vicepreşedintele companiei este născut în Craiova”, a completat reprezentantul companiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Richard Wolf le promite celor care vor lucra acolo că o vor face în cele mai bune condiții, demne de un mare oraș al Europei. ”Deschiderea acestei fabrici face parte din strategia noastră corporativă și este menită să aducă o contribuție importantă concernului Richard Wolf Planificăm pentru start o investiție de a. 1.000.000 de euro în Craiova. Pe termen mediu, plănuim să avem 30 – 50 de angajați în Craiova.

Richard Wolf Romania SRL vine să aducă o nouă perspectivă craiovenilor şi îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea oamenilor din Craiova în domeniul industriei producătoare de echipamente medicale, prin generarea de noi locuri de muncă, într-un mediu modern, tehnologizat, foarte bine organizat şi sigur”, a completat Horațiu Wiesler, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ce este compania Richard Wolf GmbH și cu ce se ocupă?

Conform datelor oficiale, Richard Wolf GmbH este o companie care produce sisteme endoscopice. Situată în Knittlingen, Enzkreis, lângă Karlsruhe. Richard Wolf are aproximativ 1.400 de angajați în întreaga lume, dintre care 1.100 în Germania. Compania are șapte filiale în America, Asia, Africa și Europa, precum și 120 de agenții.

Pe 15 ianuarie 1906, părintele Georg Wolf, împreună cu un partener din Berlin, au fondat compania Bruckner & Wolf, o fabrică de dispozitive și instrumente electro-medicale. În același an a fost redenumită ”Georg Wolf GmbH, fabrică de dispozitive și instrumente electromecanice”. Richard Wolf s-a alăturat afacerii părinților săi ca ucenic în 1922. În 1937 a devenit partener și director general al companiei după moartea tatălui său în 1938. A rămas în funcție până când compania a fost sechestrată în 1945.

ADVERTISEMENT

Noua companie Richard Wolf GmbH din Knittlingen a renăscut la 1 ianuarie 1947. Cu doar cinci angajați, după moartea lui Richard Wolf în 1958, văduva sa Annemarie s-a alăturat companiei. Cu puțin timp înainte de moartea femeii în 1968, aceasta a înființat Fundația Richard și Annemarie Wolf și a donat fundației acțiunile Richard Wolf GmbH.

Sediul central al Richard Wolf GmbH este situat în Knittlingen, Baden-Wurttemberg. Compania are șapte filiale în Gent-Drongen, Belgia, Ungaria, Reims (Franța), Viena (Austria), Wimbledon (Marea Britanie), Vernon Hills (SUA), Gurgaon (India), Dubai (Emiratele Arabe Unite). În plus, 120 de agenții operează în întreaga lume, iar Craiova este următoarea ”destinație” pe listă.

ADVERTISEMENT