Life

Compartimentul din frigider unde se ține carnea, de fapt. Puțini români o depozitează în locul în care trebuie

Care este, de fapt, compartimentul destinat pentru carne din frigider. Mulți români fac această greșeală și o pun în locul nepotrivit.
05.12.2023 | 18:21
Compartimentul din frigider unde se tine carnea de fapt Putini romani o depoziteaza in locul in care trebuie
În ce compartiment din frigider se ține, de fapt, carnea. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Știai că există un compartiment special pentru carne în frigider? Aceasta face parte dintre acele alimente care trebuie păstrate mereu în cele mai bune condiții, de aceea locul în care este depozitată este foarte important.

În ce compartiment din frigider se păstrează, de fapt, carnea

Atunci când vine vorba despre organizarea frigiderului, alimentele trebuie așezate cu băgare se seamă. Indieferent dacă ne referim la produse perisabile sau cu o durată de valabilitate mai lungă, trebuie păstrate în condiții optime.

ADVERTISEMENT

Iar o greșeală pe care mulți români o fac atunci când pun cumpărăturile la locul lor este legată de carne, care are spațiul său special în frigider. Este vorba despre un compartiment pe care majoritatea îl folosesc în alte scopuri.

În primul rând, este nevoie ca acest aliment să fie păstrat la temperaturi optime, căci, dacă este lăsată la întâmplare, s-ar putea strica într-un timp foarte scurt, făcând astfel risipă și pierzând bani.

ADVERTISEMENT

Astfel că, locul ideal unde trebuie pusă carnea în frigider este în sertarul cel mai de jos, la -2 grade Celsius. În acest mod, își va menține prospețimea și proprietățile, minimizând riscul alterării.

Cum se păstrează carnea gătită

În plus, nu trebuie să ții minte doar ce sertar ai pus carne în frigider, ci și pe ce dată ai achiziționate. Căci, chiar dacă stă în congelator, aceasta are un anumit termen de valabilitate. 

ADVERTISEMENT

Ideal ar fi să-ți notezi aceste informații pe sticker sau un bilețel, în cazul în care nu are deja un astfel de marcaj pe ambalaj sau dacă ai porționat-o în mai multe pungi pentru a fi mai ușor de folosit.

Cât despre carnea preparată, important de precizat este că aceasta poate fi, în continuare, păstrată în frigider. Condiția este să fie pusă într-un vas cu capac, care să nu lase aerul să pătrundă.

ADVERTISEMENT

Totodată, important de spus este că nu se recomandă depozitarea unor bucăți foarte mari de carne în congelator pentru că, odată ce le-ai dezghețat, trebuie să le folosești.

ADVERTISEMENT
Tags: