Sport

PSG, complot împotriva lui Messi? Balonul de aur este supărat pe ziarele la care are influență președintele Nasser Al-Khelaifi

LIonel Messi are o perioadă grea de adaptare la Paris, după ce ultimii 21 de ani din viață i-a petrecut la Barcelona. Argentinianul e criticat în presa din Franța pentru cum joacă, iar acest lucru îl deranjeză teribil.
17.12.2021 | 13:42
PSG complot impotriva lui Messi Balonul de aur este suparat pe ziarele la care are influenta presedintele Nasser AlKhelaifi
ADVERTISEMENT

Nu mai este niciun secret că, peste tot în lumea fotbalului, majoritatea cluburilor mari au legături strânse cu trusturile importante de presă. În Franța, apropierea dintre vicecampioana PSG și Le Parisien este una extrem de cunoscută

Ziarul din capitala Hexagonului are o afinitate mai ales pentru președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi, despre care se spune că ar fi motivul principal pentru care Le Parisien obține cu ușurință informații prețioase din curtea lui PSG.

ADVERTISEMENT

Un exemplu este transferul lui Lionel Messi, anunțat în premieră de Le Parisien. Paradoxal, conform El Nacional Catalunya, chiar superstarul argentinian are acum probleme cu celebrul cotidian.

Lionel Messi crede că PSG complotează împotriva lui prin intermediul presei

Catalanii susțin că septuplul Balon de Aur este extrem de supărat pe criticile care i se aduc în Le Parisien, mai ales că este ziarul de casă al președintelui Al-Khelaifi.

ADVERTISEMENT

Se pare că atât Lionel Messi, cât și apropiații săi sunt deranjați de modul în care prestațiile sale sunt evaluate după meciuri, ele fiind considerate slabe de cele mai multe ori.

Mai mult, playmaker-ul Barcelonei nu este de acord nici cu multe dintre formulările jurnaliștilor francezi, considerând că stilul lor nu face decât să creeze tensiune între el și fanii lui PSG.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, după un meci al lui PSG, Lionel Messi a primit nota 4,5, însoțită de comentariul „Ne așteptam la mai multe precizie din partea septuplului Balon de Aur”.

El Nacional Catalunya scrie și că Messi este șocat de ceea ce citește în Le Parisien și a început să creadă că există un complot împotriva lui din partea presei parizieni, precum și a clubului însuși, având în vederea legătura președintelui cu Le Parisien.

ADVERTISEMENT

Numărul 30 din echipa lui Pochettino nu are o părere prea bună nici despre L’Equipe. Și jurnaliștii de aici îl critică intens pe Lionel Messi, cel puțin acest lucru îl cred apropiații săi. Argentinianul a primit nota 4 din 10 la finalul unui meci și descrierea „Pe poziția de vârf fals, Messi a arătat ca un naufragiat”.

Parizienii au sărbătorit succesul lui Messi

În ciuda zvonurilor apărute în presa catalană, la suprafață, cel puțin, Lionel Messi pare tratat foarte bine de Paris Saint-Germain. Spre exemplu, la ultimul meci din Ligue 1, câștigat de vicecampioni cu scorul de 2-0, în fața lui Monaco, toată echipa a jucat în cinstea argentinianului, la propriu.

La partida cu rivala din Principat, fotbaliștii lui Mauricio Pochettino au îmbrăcat un echipament special, pentru a onora cel de-al șaptelea Balon de Aur cucerit de Messi. Detaliile de pe tricouri, precum și numele și numerele jucătorilor au fost colorate în auriu.

ADVERTISEMENT