Life

Compot de prune pentru iarnă. Cu aceste două rețete îi vei impresiona pe cei dragi

Compot de prune delicios pentru iarnă. Iată două rețete cu care îi vei surprinde pe cei dragi. Ai nevoie de ingrediente foarte simple.
28.09.2022 | 23:26
Compot de prune pentru iarna Cu aceste doua retete ii vei impresiona pe cei dragi
Cum să faci compot de prune pentru iarnă. Sursa foto: savoriurbane
ADVERTISEMENT

Cum să faci compot de prune pentru iarnă. FANATIK îți prezintă două rețete cu care îi vei surprinde pe cei dragi și nu numai.

Rețete de compot de prune pentru iarnă. Ingredientele de care ai nevoie

Compotul de prune nu este doar delicios, dar și un preparat care este bogat în vitamine și are beneficii asupra organismului.

ADVERTISEMENT

Mai întâi de toate, pentru rețetele care urmează a fi descrise aveți nevoie de prune, zahăr și câteva borcane. Pentru prima rețetă sunt necesare:

  • 5 kg de prune,
  • 1 kg de zahăr,
  • 3 l de apă,
  • arome în funcție de ceea ce preferați: ananas, scorțișoară, vanilie, semințe de cardamom sau cuișoare.
ADVERTISEMENT

În primă fază, prunele se spală, după care în zona codiței se vor înțepa cu un ac sau o scobitoare, încât la sterilizare să rămână întregi. Mai apoi, fructele se împart în mod egal și se pun în borcane.

Aveți grijă ca să nu ocupe toată gura borcanului, încât apa să iasă din interior. Următorul pas este ca apa să fie pusă în borcane, peste care se adaugă zahărul, 330 gr.

ADVERTISEMENT

După ce ați respectat toate acestea, borcanele cu apa și cu prunele se pun la fiert vreme de 5 minute. Apoi, focul se stinge și se lasă toate la răcorit.

După răcire, borcanele sterilizate se așază pe o tavă metalică, aceasta preluând căldura degajată de siropul care s-a înfierbântat, iar sticla să se spargă.

ADVERTISEMENT

A doua rețetă de compot de prune

A doua rețetă de compot de prune este cea fără zahăr. Pentru aceasta ai nevoie de:  2 kg de prune, 2 litri de apă, zeamă de lămâie, 1 baton de scorțișoară și 2-3 cuișoare.

Modul de preparare este astfel: apa îmbinată cu mirodeniile se așază pe foc și se lasă ușor la încălzit. Apoi, se toarnă în borcane, odată cu prunele și se pune totul la fiert. Atenție, sub borcane așezați un prosop, iar prunele se fierb până își schimbă culoarea, potrivit Spynews.

ADVERTISEMENT