News

Comuna din România care și-a permis patinoar de 120.000 de euro. Are doar 1.800 de locuitori

Comuna din România care și-a permis o investiție incredibilă. A fost inaugurat un patinoar de 120.000 de euro pentru cei 1.800 de locuitori.
02.11.2023 | 21:41
Comuna din Romania care sia permis patinoar de 120000 de euro Are doar 1800 de locuitori
Comuna din România care și-a permis patinoar de 120.000 de euro. Foto Radio Mureș
ADVERTISEMENT

Comuna din România care și-a permis patinoar de 120.000 de euro. Situație ieșită din comun într-o localitate aflată în județul Mureș. Primăria a decis să facă o investiție controversată și neașteptată.

Comuna din România care și-a permis patinoar de 120.000 de euro

Este vorba despre comuna Ruşii Munţi, din județul Mureș, aici unde a fost inaugurat, pe 30 octombrie, un patinoar de aproximativ 120.000 de euro. Investiția este una surprinzătoare, având în vedere că vorbim de o comună mică, cu doar 1.800 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Costul este unul semnificativ având în vedere că patinoarul are o suprafață sintetică și poate fi folosit și la temperaturi ridicate. Primarul spune că propunerea privind investiția a venit din partea unor consiliere locale.

Acestea sunt și cadre didactice, iar într-un schimb de experiență în Franța au văzut un patinoar similar. Astfel, autoritățile locale au considerat că ar fi o investiție bună, iar cetățenii, în special copiii, vor fi încântați.

ADVERTISEMENT

“Avem cinci consilieri care sunt cadre didactice şi, la insistenţele lor, am decis să facem şi un patinoar sintetic în comuna Ruşii Munţi, cred că este singurul din judeţ de acest gen, restul sunt cu gheaţă artificială”, a transmis primarul comunei Ruşii Munţi, Chiş Bălan Ilie, potrivit Agerpres.

Patinoarul are o suprafaţă de 200 meri pătraţi. Cei care vin aici să se distreze trebuie să folosească patine special concepute pentru suprafață. Astfel, Primăria a cumpărat și 100 de perechi de ghete.

ADVERTISEMENT

„Acest tip de patinoar sintetic are la bază plăci modulare de ebonită care sunt destul de pretenţioase, fapt pentru care trebuie să respectăm regulamentele şi tehnica de folosire a suprafeţei”, a adăugat edilul.

Localitatea face bani din vânzarea lemnului

Întrebat de jurnaliști cum și-a permis o comună atât de mică să facă o investiție atât de mare, primarul Chiș Bălan Ilie a transmis că localitatea pe care o conduce face bani din vânzarea lemnului exploatat în păduri.

ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, comuna Ruşii Munţi are în proprietate aproximativ 4.300 de hectare de pădure. Din vânzarea lemnului, Primăria strânge la bugetul local aproximativ 800.000 de euro anual, transmite sursa menționată.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: