Sport

Comunicatul oficial emis de clubul Armatei după decizia ÎCCJ referitoare la palmares: „Împreună am fost, suntem și vom rămâne întotdeauna Steaua București!”

CSA Steaua a emis un comunicat oficial după decizia venită de la ÎCCJ cu privire la palmaresul Stelei. Cauza în procesul cu FCSB a fost trimis spre rejudecare.
29.03.2023 | 10:56
Comunicatul oficial emis de clubul Armatei dupa decizia ICCJ referitoare la palmares Impreuna am fost suntem si vom ramane intotdeauna Steaua Bucuresti
CSA Steaua a emis un comunicat oficial cu privire la decizia ÎCCJ. Sursă foto: fcsb.ro.
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a emis un comunicat oficial după decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au admis recursul celor de la FCSB și au trimis spre rejudecare palmaresul Stelei. Gigi Becali, patronul echipei din SuperLiga, a oferit o reacție în exclusivitate pentru FANATIK cu privire la horărârea luată de de ÎCCJ.

CSA Steaua a emis un comunicat oficial după decizia ÎCCJ cu privire la palmares

ÎCCJ a luat decizia de a retrimite procesul cu privire la palmaresul disputat între FCSB și CSA Steaua spre rejudecare la Curtea de Apel. Astfel, rămâne în cărți doar horărârea luată de Tribunalul București, care i-a acordat clubului Armatei palmaresul din 1947 până în 2003.

ADVERTISEMENT

Deși, clubul reprezentat de Florin Talpan a primit și palmaresul din perioada 1998-2003, Virgil Boglea, președintele Asociației „Salvați Steaua” și avocatul care reprezintă interesele echipei finanțate de Gigi Becali în acest proces, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că decizia ÎCCJ reprezintă o mare victorie pentru clubul din SuperLiga.

În dimineața zilei de miercuri, CSA Steaua a emis un comunicat oficial după hotărârea luată de magistrați. „Militarii” susțin că nu există niciun document în care FCSB să ateste că a preluat palmaresul. Totodată, clubul Armatei a precizat că palmaresul Stelei include și medaliile obținute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, cupe europene, dar și titluri naționale.

ADVERTISEMENT

„Nu există niciun act prin care FCSB să demonstreze că a luat palmaresul CSA Steaua”

„În urma deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție, Clubul Sportiv al Armatei Steaua face următoarele precizări: 1. ÎCCJ a decis rejudecarea Apelului, iar prin această decizie, se revine la hotărârea Tribunalului București din iulie 2019, care a stabilit că palmaresul din perioada 1947-2003 (inclusiv) aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua;

2. Reamintim că există o hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție din decembrie 2014, care a stabilit definitiv și irevocabil că STEAUA BUCUREȘTI nu a cedat niciodată patrimoniul său (marca, numele sau palmaresul) către o altă entitate juridică;

ADVERTISEMENT

3. Nu există absolut niciun act prin care societatea SC FC FCSB SA să poată demonstra că a preluat palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI, cu atât mai mult cu cât CSA STEAUA BUCUREȘTI nu a fost parte în tranzacția din anul 2003 dintre societatea FCSB SA și Asociația non-profit AFC Steaua;

4. Când spui Steaua nu te gândești doar la fotbal! Steaua este un fenomen social cu multe discipline sportive, club cu activitate continuă din 1947 și până în prezent. Palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua înseamnă și medaliile obținute la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale, Europene, cupe europene, dar și titluri naționale. Toate aceste distincții au făcut din clubul nostru cel mai important nume al sportului românesc;

ADVERTISEMENT

5. Avem deplină încredere că Justiția din România va lua hotărârea normală privind palmaresul echipei istorice STEAUA BUCUREȘTI, ținând cont de documentele și dovezile aflate la dosar.

„Împreună am fost, suntem și vom rămâne întotdeauna Steaua București”

„Steaua a fost și rămâne echipa fanion a fotbalului românesc, formația care nu a plecat niciodată din Ghencea, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, echipa care are cei mai devotați suporteri.

Idolii tribunelor, Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Victor Pițurcă, Gabi Balint, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu și mulți alții, susțin necondiționat clubul ale cărui culori le-au apărat cu demnitate și devotament. Împreună am fost, suntem și vom rămâne întotdeauna STEAUA BUCUREȘTI!”, se arată în comunicatul postat de CSA Steaua pe pagina oficială de Facebook.

Virgil Boglea a reacționat după decizia ÎCCJ cu privire la palmaresul disputat între FCSB și CSA Steaua: „Este o mare victorie”

Virgil Boglea, avocatul care se luptă în procesul cu CSA Steaua pentru interesele FCSB, a explicat ce înseamnă decizia ÎCCJ și a subliniat faptul că hotărârea magistraților este o victorie atât pentru FCSB, cât și pentru Asociaţiei “Salvaţi Steaua”.

„S-a admis în totalitate recursul Asociaţiei “Salvaţi Steaua” şi al clubului din Liga 1, asta este foarte important. S-a admis întru totul, nu doar parţial. Instanţa de Apel va trebui să facă o judecată dreaptă, în primul rând a noţiunii de palmares.

Curtea de Apel Bucureşti, în soluţia pe care a dat-o şi din perspectiva soluţiei de azi nu este una dreaptă, din toate punctele de vedere, nu a făcut o judecată corect asupra acestei noţiuni de palmares, mai ales în context sportiv, fotbalistic de înaltă performanţă.

Este o victorie foarte importantă pentru Asociaţia “Salvaţi Steaua” şi pentru FCSB.  Dar pentru Asociaţie cu atât mai mult pentru că ăsta a fost scopul pentru care ne-am constituit. Noi ne-am constituit exact pentru procesul cu palmaresul”, este o parte din declarațiile date de Virgil Boglea, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”