Life

Concurență serioasă pentru Dacia Spring. Apare o nouă mașină electrică, iar prețul e unul accesibil

O nouă mașină electrica va fi adversara directă a Daciei Spring. Cât va costa și ce autonomie va avea automobilul ce va fi produs în vara anului acesta.
28.03.2024 | 21:35
Concurenta serioasa pentru Dacia Spring Apare o noua masina electrica iar pretul e unul accesibil
China vine pe piață cu un model nou de mașină electrică. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Mașinile electrice au început să fie din ce în ce mai populare în rândul șoferilor. În ciuda faptului că sunt destul de scumpe, în timp, investiția se justifică. În ultima vreme, am asistat la multe lansări de astfel de automobile și se pare că producătorii abia acum au prins curaj.

Cât va costa noua mașină electrică produsă de chinezi și ce autonomie va avea

Mașinile electrice încep să ocupe un loc special în topul preferințelor șoferilor. Până acum, mulți erau sceptici cu privire la autonomia lor, dar și în ceea ce privește aspectul lor practic. Însă, odată cu trecerea timpului, lucrurile au început să fie mai clare pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Odată cu avansarea tehnologiei, asistăm la lansarea mai multor modele de mașini electrice, iar asta nu poate decât să-i bucure pe șoferi. Cu o plajă largă de alternative, aceștia au de unde alege, în funcție de preferințe și de buget.

Dacă, până acum, concurența nu era una mare, ei bine, pe piața automobilelor electrice mai apare un model, pregătit să ia fața tuturor celor existente deja. Mașina este lansată de chinezi și promite că îi va satisface până și pe cei mai pretențioși șoferi.

ADVERTISEMENT

Chinezii de la Leapmotor au de gând să lanseze o mașină electrică al cărei preț să nu fie unul foarte ridicat. Modelul va fi produs în Polonia, la uzina Tychy și va fi conceput ca o mașină perfectă pentru drumurile urbane. Cei care au văzut, deja, prototipul spun că este adversara celebrei Dacia Spring.

Modelul T03 dezvoltat de Leapmotor este o concurență serioasă pentru producătorii europeni de mașini electrice

Momentan, producția modelul electric dezvoltat de chinezi nu a început. Acesta va purta numele de T03, iar primele modele vor intra în producție abia în vara anului acesta. Deși nu a ieșit de pe ușile uzinei, modelul T03 este deja importat pe unele piețe din Europa.

ADVERTISEMENT

La capitolul autonomie, modelul dezvoltat de chinezi nu este cel mai bun, dar nici cel mai rău. Având în vedere prețul, mulți consideră că se ridică la nivelul așteptărilor.

Leapmotor T03 va avea o autonomie de 280 kilometri, iar prețul ei nu va fi deloc unul piperat. Șoferii care vor să intre în posesia mașinii electrice de mici dimensiuni vor trebui să scoată din buzunar 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Prețul este, fără doar și poate, un magnet pentru șoferii care doresc calitate la costuri reduse. Este foarte bine cunoscut faptul că scopul producătorilor chinezi este să vină pe piața din Europa cu modele ieftine, ceea ce agită destul de mult apele.

Acum, modelul T03 dezvoltat de Leapmotor este o adevărată amenințare pentru mașinile electrice dezvoltate în Europa. Acestea sunt mult mai scumpe, iar prezența lui T03 ar putea înclina balanța în favoarea chinezilor.

ADVERTISEMENT
Tags: