News

Condamnare definitivă pentru fostul manager al Spitalului Malaxa. Cât va sta după gratii Florin Secureanu

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare
08.05.2023 | 20:59
Condamnare definitiva pentru fostul manager al Spitalului Malaxa Cat va sta dupa gratii Florin Secureanu
Florin Secureanu își va executa pedeapsa la Penitenciarul Satu Mare Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca
ADVERTISEMENT

Condamnarea definitivă a lui Florin Secureanu a fost pronunțată luni de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Cât va sta după gratii Florin Secureanu

Tribunalul Bucureşti, instanţa de fond, îl condamnase pe Florin Secureanu la 5 ani şi 10 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 8 luni închisoare, după ce s-au prescris faptele în cazul a două infracţiuni de abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

“Contopește pedepsele aplicate inculpatului Secureanu Adrian Florin, urmând ca acesta să execute pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani si 9 luni închisoare, sporită cu 11 luni  închisoare, în final pedeapsa principală de 3 ani și 8 luni închisoare în regim de detenție şi pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal  pe o durată de 2 ani”, se arată în minuta instanței. Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune în cuantum de 140.378 lei.

O condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare a primit, în același dosar, Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

ADVERTISEMENT

După pronunțarea sentinței, Florin Secureanu a fost găsit la domiciliu de polițiștii de la IPJ Sălaj, în jurul orei 19:00. Fostul manager al Spitalului Malaxa a fost dus în arestul poliției, de unde va fi transferat la Penitenciarul Satu Mare pentru executarea pedepsei.

Secureanu va executa pedeapsa la Penitenciarul Satu Mare

”În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat, în urmă cu o oră, la locuința sa din localitatea Jibou. Acesta va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând a fi transferat la Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat”, a transmis Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, relatează Libertatea.

ADVERTISEMENT

Potrivit DNA, ”Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic “Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de Ionuţ Valentin Tănase”, relatează Agerpres.

Este vorba de firmele SC Medical Provider SRL, SC Mastergamer Interactiv SRL, SC La Ursul Polar Servimpex SRL şi SC Prof Plast SRL. Banii ar fi fost achitaţi atât în contextul unor operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele de achiziţie.

ADVERTISEMENT

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

ADVERTISEMENT
Tags: