Sport

Condamnat pe viață pentru corupție și meciuri aranjate! Sentință-șoc pentru un fost jucător din Premier League

Un fost jucător din Premier League a fost condamnat pe viață pentru corupție după ce a aranjat mai multe meciuri în China.
23.02.2024 | 16:40
Condamnat pe viata pentru coruptie si meciuri aranjate Sentintasoc pentru un fost jucator din Premier League
Fostul jucător din Premier League a fost condamnat pe viață în China. Sursa Foto: Twitter (X)
ADVERTISEMENT

După ce a trucat mai multe meciuri în China fostul jucător din Premier League nu a putut să scape de o sentință uriașă. Fostul fotbalist al celor de la Everton va sta la închisoare tot restul vieții.

Condamnat pe viață pentru corupție și meciuri aranjate! Sentință-șoc pentru un fost jucător din Premier League

Condamnarea a venit chiar către fostul selecționer al naționalei Chinei, Li Tie. Acesta a mărturisit că a dat mită în valoare de 400.000 de euro și că a aranjat meciuri, însă sentința nu a fost mai ușoară pentru fostul jucător din Premier League.

ADVERTISEMENT

Li Tie a mărturisit acest lucru în speranța că va primi o condamnare mai mică. Din păcate pentru fostul fotbalist al lui Everton lucrurile nu au funcționat așa cum spera și se pare că a primit chiar maximul de la procurorii chinezi.

A dat mită 400.000 de euro ca să fie numit selecționer și a fost arestat

Li Tie (46 de ani) este fostul selecționer al naționalei de fotbal a Chinei. Tehnicianul a atras atenția autorităților după ce a dat mită pentru a ocupa poziția de antrenor al echipei naționale. Suma s-a ridicat la 400.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat în ianuarie 2020. Fostul jucător al lui Everton a mărturisit acest lucru în cadrul unui documentar publicat de televiziunea publică, CCTV. Până la aflarea sentinței acesta a stat în detenție provizorie pentru faptele sale.

Atunci a fost și momentul în care și-a dat seama că lucrurile se agravează pentru el și a început să facă dezvăluiri șocante. Li Tie a mărturisit că a contribuit la trucarea unor meciuri, pe vremea când se afla pe banca tehnică a unei echipe de club. Totodată, a ajutat mai multe echipe să promoveze din eșalonul secund, în cel de elită, prin cumpărarea mai multor meciuri.

ADVERTISEMENT

”Regret enorm. Ar fi trebui să rămân cu picioarele pe pământ şi să urmez calea corectă. Sunt unele lucruri, care, la vremea aceea, erau practici obişnuite în fotbal”, a mărturisit Li Tie.

Tie Li a susținut în acel documentar că a fost unul dintre cele mai mari visuri ale sale. Acela de a deveni selecționerul Chinei. Tehnicianul a avut nevoie de ajutorul fostului club la care antrena, Wuhan Zall, pentru a interveni în favoarea sa la Federația Chineză de Fotbal (CFA).

ADVERTISEMENT

În povestea sa, Li a dezvăluit că a trebuit să ofere 255.000 de euro mită către Xuyuan Chen, preşedintele CFA în acel moment și că a mai fost nevoit să achite și 128.000 de euro secretarului general din cadrul aceleași organizații.

ADVERTISEMENT