Life

Condimentul care te face mai deștept. Nu costă deloc mult și stimulează memoria. Cum trebuie să-l consumi ca să facă minuni

Condimentul care te ține departe de demență. Mulți români îl consumă, însă, fără să știe cât de benefic este pentru creier
23.12.2023 | 14:19
Condimentul care te face mai destept Nu costa deloc mult si stimuleaza memoria Cum trebuie sal consumi ca sa faca minuni
Condimentul care te ține departe de demență Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, dincolo de aroma lor intensă, condimentele sunt extrem de benefice pentru organismul uman. Un condiment pe care mulți îl consumă fără să îi cunoască proprietățile este extrem de benefic pentru sănătatea creierului.

Condimentul care te ține la distanță de demență

Cele mai multe beneficii pentru organismul uman le au legumele și fructele. O dietă echilibrată se bazează pe un consum moderat și pe o diversitate cât mai mare de alimente.

ADVERTISEMENT

Însă, nu doar fructele și legumele sunt o adevărată comoară pentru sănătatea organismului, ci și unele condimentele. Există un astfel de condiment care stimulează memoria și ajută la păstrarea sănătății creierului.

De obicei, lumea consumă acest condiment în combinație cu sushi. Cercetătorii spun că este benefic mai ales pentru ținerea la distanță a unor boli care ar putea afecta creierul, așa cum este demența.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe asta, dar sushi-ul consumat împreună cu wasabi este extrem de recomandat pentru un organism sănătos. De-a lungul timpului, s-au efectuat diverse studii asupra acestui condiment, iar concluziile sunt uimitoare.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că wasabi-ul stimulează memoria

Celebra pastă verde este benefică pentru a stimula memoria de lungă și de scurtă durată. În plus, consumat cu o anumită frecvență, reduce riscul de demență, spun cercetătorii japonezi.

ADVERTISEMENT

Studiile japonezilor și concluziile acestora s-au bazat pe mai multe teste. A fost stabilit un anumit eșantion care, timp de mai multe zile, a consumat wasabi. La finalul testului, japonezii au putut trage concluziile.

Deși poate părea greu de crezut, persoanele care au consumat wasabi au prezentat o anumită creștere în ceea ce privește plasticitatea neuronală. Ba mai mult, se pare că și creierul a dezvoltat o capacitate mult mai mare de a se adapta la anumite situații.

ADVERTISEMENT

În România, consumul de wasabi nu este la fel de popular ca peste hotare. De obicei, românii sunt destul de sceptici în ceea ce privește condimentele exotice.

Wasabi este un condiment extrem de puternic și aromat care schimbă instant gustul preparatelor în care este pus sau alături de care este consumat. Tocmai de aceea, se recomandă consumarea lui în cantități reduse și moderate.

ADVERTISEMENT