Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, dincolo de aroma lor intensă, condimentele sunt extrem de benefice pentru organismul uman. Un condiment pe care mulți îl consumă fără să îi cunoască proprietățile este extrem de benefic pentru sănătatea creierului.
Cele mai multe beneficii pentru organismul uman le au legumele și fructele. O dietă echilibrată se bazează pe un consum moderat și pe o diversitate cât mai mare de alimente.
Însă, nu doar fructele și legumele sunt o adevărată comoară pentru sănătatea organismului, ci și unele condimentele. Există un astfel de condiment care stimulează memoria și ajută la păstrarea sănătății creierului.
De obicei, lumea consumă acest condiment în combinație cu sushi. Cercetătorii spun că este benefic mai ales pentru ținerea la distanță a unor boli care ar putea afecta creierul, așa cum este demența.
Nu multă lume știe asta, dar sushi-ul consumat împreună cu wasabi este extrem de recomandat pentru un organism sănătos. De-a lungul timpului, s-au efectuat diverse studii asupra acestui condiment, iar concluziile sunt uimitoare.
Celebra pastă verde este benefică pentru a stimula memoria de lungă și de scurtă durată. În plus, consumat cu o anumită frecvență, reduce riscul de demență, spun cercetătorii japonezi.
Studiile japonezilor și concluziile acestora s-au bazat pe mai multe teste. A fost stabilit un anumit eșantion care, timp de mai multe zile, a consumat wasabi. La finalul testului, japonezii au putut trage concluziile.
Deși poate părea greu de crezut, persoanele care au consumat wasabi au prezentat o anumită creștere în ceea ce privește plasticitatea neuronală. Ba mai mult, se pare că și creierul a dezvoltat o capacitate mult mai mare de a se adapta la anumite situații.
În România, consumul de wasabi nu este la fel de popular ca peste hotare. De obicei, românii sunt destul de sceptici în ceea ce privește condimentele exotice.
Wasabi este un condiment extrem de puternic și aromat care schimbă instant gustul preparatelor în care este pus sau alături de care este consumat. Tocmai de aceea, se recomandă consumarea lui în cantități reduse și moderate.