Sport

Conducerea CFR-ului sare în apărarea lui Istvan Kovacs, care i-a iertat de două penalty-uri: “Este un contact întâmplător!”

Cristi Balaj sare în apărarea lui Istvan Kovacs și explică cele două faze controversate, care s-ar fi putut transforma în lovituri de pedeapsă.
19.09.2023 | 10:00
Conducerea CFRului sare in apararea lui Istvan Kovacs care ia iertat de doua penaltyuri Este un contact intamplator
Conducerea CFR-ului sare în apărarea lui Istvan Kovacs, care i-a iertat de două penalty-uri: "Este un contact întâmplător!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat pe teren propriu partida cu Petrolul, scor 1-0. În duelul din Gruia au existat două faze controversate, care ar fi putut duce la penalty-uri. Este vorba despre contactul dintre Sava și Musi, dar și al lui Ajeti la Justiniano, fiecare având loc în câte o repriză, După multe discuții pe acest subiect, Cristi Balaj sare în apărarea lui Istvan Kovacs și explică cele două momente.

Fostul arbitru, explică cele două faze controversate

După duelul cu ploieștenii, cei de la CFR Cluj au luat cele 3 puncte, însă există două faze controversate care ar fi dus la câte un penalty în fiecare repriză. După lungi discuții legate de posibilele greșeli de arbitraj, Cristi Balaj a venit și el cu explicații. Fostul arbitru a vorbit despre intențiile jucătorilor și despre motivul pentru care Istvan Kovacs nu a mers la VAR.

ADVERTISEMENT

“Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După asta apare un contact întâmplător, pentru că fotbalul se joacă în mișcare. Vedem atacantul care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească.

Nici nu îşi doreşte acest lucru. În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că îşi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui. De ce nu a mers la VAR? În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Mesajul pentru arbitru este că atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească.

ADVERTISEMENT

Portarul, când joacă mingea, e normal să se deplaseze din inerţie. Nu se poate ca portarul să se întindă după minge, să o joace și să se oprească pe loc. Nu e suliţă să se înfigă în pământ. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact. Repet, atacantul anticipează și își lasă vârfurile picioarelor, le târăște pe sol.”, a explicat fostul arbitru, pentru PrimaSport.

Cristi Balaj sare în apărarea lui Istvan Kovacs

Cristi Balaj sare în apărarea lui Istvan Kovacs după cele două decizii în care centralul partidei din Gruia nu a dat niciun penalty pentru Petrolul. Președintele celor de la CFR Cluj a comentat și faultul care a dus la lovitura de pedeapsă din partida Farul – FCSB.

ADVERTISEMENT

“Din ce am discutat cu jucătorul, a ajuns târziu pentru că inițial a fost tras din spate de un adversar, suficient cât să nu poată porni atunci când și-a dorit. Dacă nu dai fault pentru că este o ținere scurtă, care-l împiedică să ajungă la timp, atunci dai penalty.

Dar Ajeti, din ce am înțeles, a ajuns cu întârziere la minge pentru că este ținut scurt, dar suficient, pentru a nu porni la timpul potrivit. De ce nu a intervenit VAR? Probabil arbitrul a considerat că există circumstanțe care oferă o neclaritate. Ce să spun? Este greu să comentez asemenea fază. Nu se intervine la faze neclare, asta recomandă și FIFA!”, a mai spus Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Mandorlini după victoria lui CFR Cluj cu Petrolul?

După victoria lui CFR Cluj cu Petrolul, Andrea Mandorlini a discutat despre arbitrajul meciului, dar și despre cel din partida rivalei FCSB cu Farul: “Câteodată, fotbalul e ciudat. Azi ne doream să fim mai pregătiți, dar am avut ceva dificultăți. Până la urmă, victoria e cea care contează. Nu e prima dată când iau roșu, ultima oară a fost acum zece ani. Mi-a dat galben prima dată, m-am întors, apoi a venit și mi-a mai dat unul. Poate am depășit suprafața tehnică, dar cred că a fost exagerat.

Am văzut astăzi greșeli, dar și ieri a fost un arbitraj cu greșeli, mă refer la meciul Farului, asta nu face cinste fotbalului românesc. Acel arbitraj a fost o lipsă de respect față de Hagi, față de Popescu, jucători care au scris istorie pentru România.

Nu am mai văzut un penalty absurd ca cel de ieri. E o pagină neagră pentru fotbalul din România.Noi suntem fericiți până acum, dar diferența din clasament este făcută de două penalty-uri, unul pe care FCSB l-a primit cu noi și nu a fost și unul din meciul cu Farul. Clasamentul ar fi fost diferit, sunt două penalty-uri inexistente. Puteam și noi să fim în față.”

ADVERTISEMENT