Sport

Conducerea FRF îl susține pe selecționerul Edi Iordănescu: ”E antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024!”

FRF este convinsă că echipa națională este pe drumul bun sub conducerea lui Edi Iordănescu și că tehnicianul, reconfirmat de Comisia Tehnică, o va duce la Euro 2024.
26.10.2022 | 12:38
Conducerea FRF il sustine pe selectionerul Edi Iordanescu E antrenorul potrivit pentru obtinerea calificarii la EURO 2024
Edi Iordănescu este susținut de conducerea FRF, care-l consideră omul potrivit să ducă naționala la Euro 2024. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România a încheiat pe ultima poziție grupa din Liga Națiunilor. FRF a decis însă să meargă pe ideea continuității, iar Comisia Tehnică l-a reconfirmat și pentru campania de calificare la Euro 2024. Și îl susține inclusiv după acuzele legate de influența pe care tatăl său, Anghel Iordănescu, le-ar fi avut în numirea sa. Despre care, după cum a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, ”Tata Puiu” spune că l-au determinat ca de-acum să ceară instanței să acționeze dacă nu sunt susținute de dovezi.

”Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași”, precizează FRF

După ce ”tricolorii” au retrogradat în Liga Națiunilor, s-a vorbit insistent despre clauza din contractul lui Edi Iordănescu, potrivit căreia contractul înceta automat.

ADVERTISEMENT

FRF luase însă hotărârea de a-l păstra în funcția de selecționer după acel 1-1 din Finlanda. Decizie susținută și de foști antrenori ai naționalei, precum Mircea Lucescu sau Mirel Rădoi. Și a ratificat-o, ulterior, prin decizia Comisiei Tehnice.

Iar acum, după ce, așa cum aminteam, au apărut și alte acuze, legate de modul în care a fost numit tehnicianul, prin intermediul unui comunicat de presă, Comisia Tehnică vine cu precizări suplimentare.

ADVERTISEMENT

”Nu a avut un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni”

Comisia Tehnică spune că Iordănescu jr. a avut pe masă un contract similar cu cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat preluarea postului. Și că, indiferent de numele celui ales, s-ar fi procedat la fel.

”Este regretabil că e necesar să precizăm din nou faptul că Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 și ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Totuși, pentru corecta informare a publicului, reamintim faptul că același contract a fost și pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni.

Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun.

ADVERTISEMENT

Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași”, precizează Comisia Tehnică.

”S-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate”

Comunicatul face precizări și în ceea ce privește fundamentarea deciziei de a-l păstra pe Edi Iordănescu. Și menționează, în plus, convingerea că este potrivit pentru a asigura calificarea la Euro 2024.

”Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor.

Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF.

Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final.

În plus, reamintim faptul că înainte de a se discuta cu domnul Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar și cu alți tehnicieni.

Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a mers către un tehnician din generația tânără, iar dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV”, precizează Comisia Tehnică a FRF.

”Ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista”

Nu au fost trecute cu vederea, așa cum aminteam, nici acuzațiile care l-au vizat pe Anghel Iordănescu. Care ar fi instrumentat, inclusiv cu sprijin politic și al Serviciilor, numirea fiului său.

O acuzație în fața căreia, deja, Anghel Iordănescu, a reacționat vehement. ”Am tăcut și am îndurat prea mult aceste acuze fără urmă de adevăr. Ele reprezintă o nedreptate pe care de acum înainte voi cere instanței să o sancționeze.

O nedreptate uriașă atât la adresa lui Edi, jignind munca și realizările lui, dar și la adresa numelui Iordănescu. De ce un nume clădit pe muncă și performanțe la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc să fie denigrat?

Doar pentru că e un instrument la îndemână în răzbunările personale și războaiele vremelnice ale unora? Nu voi mai permite asta!”, a spus ”Tata Puiu” pentru FANATIK.

Comisia Tehnică a FRF precizează și ea că nu există ingerință politică în activitatea sa, ori a Federației. ”Totodată, Administrația Federației Române de Fotbal reiterează faptul că ingerința politică nu a existat, nu există și nu va exista, nu doar în activitatea Comisiei Tehnice, cât nici în activitatea Federației Române de Fotbal.

Vă amintim, de asemenea, că la finalul anului 2018, UEFA a adoptat un set de zece principii de bună guvernanță care să impulsioneze evoluția calității administrării fotbalului european, principii care includ eliminarea ingerinței politice precum și autonomia comisiilor federale.

FRF a susținut abordarea forului continental, participând inclusiv la procesul de elaborare a celor zece principii, fiind prima federație din această zonă a Europei care adoptă această declarație, în aprilie 2019, cu ocazia Adunării Generale”, este precizarea făcută în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni