Sport

Conducerea Universității Craiova schimbă strategia: „Nu vrem să vindem jucători!” S-a confirmat exclusivitatea Fanatik în privința celui de-al doilea transfer al verii

Universitatea Craiova a ratat aproape toate obiectivele, dar speră să spele rușinea în noul sezon. Fanii așteaptă transferuri, dar conducerea anunță o altă strategie.
05.07.2022 | 12:55
Conducerea Universitatii Craiova schimba strategia Nu vrem sa vindem jucatori Sa confirmat exclusivitatea Fanatik in privinta celui deal doilea transfer al verii
Ivan Martic, în prima sa perioadă la U Craiova (2017-2020). FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Locul 2 în Superliga și finala Cupei României au fost obiectivele Universității Craiova, dar ambele au fost ratate în sezonul precedent. Cu Laszlo Balint la timonă, care l-a înlocuit pe Laurențiu Reghecampf, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK, oltenii nu vor să mai rateze nimic. Cu toate acetea, conducerea nu se grăbește să facă transferuri.

Ivan Martic, al doilea transfer la Universitatea Craiova. Sorin Cârțu a confirmat exclusivitatea FANATIK

Până în prezent, „alb-albaștrii” s-au întărit doar în defensivă. Mai întâi, „Știința” l-a achiziționat pe brazilianul Raul Silva (32 de ani), informația fiind dezvăluită în premieră de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Apoi, site-ul nostru a anunțat în exclusivitate transferul lui Ivan Martic, revenirea elvețianului fiind confirmată de președintele Sorin Cârțu. Fundașul dreapta deja se pregătește cu oltenii în cantonamentul din Austria.

„Are cine să joace acolo (n.r. – fundaș central). A venit băiatul ăsta, brazilianul, avem Screciu, avem Găman, avem Papp. Ivan Martic a revenit după ce a plecat Conte. A fost în țara lui natală și a revenit la noi. E deja în Austria și se antrenează cu restul. Poate și el să joace fundaș central. Poate la mijloc să mai căutăm jucători, dar avem oricum și acolo destule soluții”, a declarat Sorin Cârțu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

„Știința” mizează pe tinerii din echipă

Universitatea Craiova are un motiv întemeiat pentru care nu se aruncă să facă transferuri. Conducerea mizează pe tinerii talentați din echipă, precum Vladimir Screciu, Ștefan Baiaram, George Cîmpanu sau Jovan Markovic.

„Vom mai face transferuri, dar e și un echilibru pe care vrem să îl menținem. Am avut anul trecut niște jucători care au confirmat: Screciu, Baiaram, Markovic, Cîmpanu. Și încercăm pentru anul acesta să cultivăm mult această stare de lucru la care au ajuns acești jucători. Vrem să le dăm mai mult încredere și să-i facem foarte importanți pentru echipă, să ne dea speranță pentru următorii 5-6 ani.

ADVERTISEMENT

Vrem o maturizare a lor din punctul ăsta de vedere, dar în același timp căutăm și soluții. Nu vrem nici să aducem jucători doar să fie la număr. Nu asta e interesant. Nici nu avem vreun buget nelimitat, să ne batem cu nu știu ce echipă. De vândut, nu vrem să vindem. Vrem să ținem jucătorii tineri, să ne creăm niște premise pentru fotbalul mare și să facem din cei niște jucători foarte importanți pentru Universitatea Craiova”, a adăugat președintele oltean.

Dan Nistor, tot mai aproape de plecarea din Bănie

Oltenii s-ar putea despărți curând și de Dan Nistor. Mijlocașul în vârstă de 34 de ani este nemulțumit încă din mandatul lui Reghecampf  pe motiv că nu mai e titular incontestabil la Universitatea Craiova și este curtat de FC Argeș, echipă unde a ajuns deja un alt fotbalist al „Științei”, Marius Constantin.

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce să spun. Nistor e un jucător care e sub contract cu noi, nu știu care sunt gândurile lui. Într-adevăr, joacă mai puțin, și în meciurile trecute și în astea de pregătire. Înseamnă că este ceva, cu toate că lui i s-a prelungit contractul când juca mai puțin. Nu știu dacă îl mulțumește situația asta”, a mai spus oficialul oltenilor, în emisiunea „Ora Exactă în Sport”.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,25 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: