Sport

Al doilea transfer al verii pentru Universitatea Craiova. Jucătorul a ajuns deja în cantonamentul din Austria. Exclusiv

Universitatea Craiova continuă să își întărească defensiva. Oltenii sunt aproape de al doilea transfer al verii, Ivan Martic, după ce tocmai îl achiziționaseră pe brazilianul Raul Silva.
05.07.2022 | 10:03
Al doilea transfer al verii pentru Universitatea Craiova Jucatorul a ajuns deja in cantonamentul din Austria Exclusiv
Universitatea Craiova a făcut al doilea transfer al verii. FOTO: Facebook U Craiova
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este aproape de al doilea transfer al verii. FANATIK a aflat în exclusivitate că oltenii l-au adus pe Ivan Martic (31 de ani), un elvețian care a mai jucat în Bănie în perioada 2017-2020. Fundașul dreapta a ajuns deja în cantonamentul din Austria, sub comanda lui Laszlo Balint.

Ivan Martic, al doilea transfer al verii la Universitatea Craiova, după Raul Silva. Ambele dezvăluite de FANATIK

Va fi, așadar, al doilea apărător venit la „alb-albaștri” în această perioadă de mercato. Primul a fost brazilianul Raul Silva (32 de ani), al cărui transfer a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul născut la Uzwil a plecat din Bănie în plină pandemie, în aprilie 2020, la insistențele soției, dar a ajuns să regrete decizia. În august 2020, Martic a semnat cu FC Sion, acolo unde n-a bifat decât 18 partide, iar în ultimul sezon a evoluat doar la echipa a doua a elvețienilor.

În plus, Ivan Martic este un fotbalist pe placul lui Marian Copilu. Oficialul alb-albaștrilor l-a dorit pe fundașul dreapta în urmă cu doi ani, în perioada în care se afla în conducerea lui CFR Cluj. Mutarea a fost extrem de aproape să se realizeze.

ADVERTISEMENT

La prima sa aventură în Bănie, fundașul dreapta elvețian de origine croată a îmbrăcat de 74 de ori tricoul alb-albastru, perioadă în care marcat 5 goluri și a oferit 7 pase decisive.

Mesajul postat de fundașul elvețian pe rețelele de socializare acum câteva zile: „Știu că Dumnezeu mi-a pregătit ceva minunat!”

Pe 16 iunie, cu puțin timp înainte să rămână liber de contract după perioada FC Sion, Ivan Martic a postat un mesaj care le dădea speranțe fanilor „Științei” că ar putea reveni cât de curând în Bănie.

ADVERTISEMENT

„Sezonul trecut a fost foarte greu pentru mine. Am avut nevoie de multă putere. Dar nu mai contează, am fost capabil să duc multe. Mi-am demonstrat, din nou, că trebuie să fiu mereu pregătit din punct de vedere mental.

Acum mă bucur de vacanță alături de familie și voi munci mai mult începând cu sezonul următor. De la 30 iunie 2022 voi fi un jucător liber de contract. Știu că Dumnezeu mi-a pregătit ceva minunat”, a scris Ivan Martic, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ivan Martic va fi prezentat de Universitatea Craiova cu câteva zile înainte de startul sezonului regulat din Superliga. În prima etapă, echipa lui Balint primește vizita lui Sepsi.

De-a lungul carierei, pe lângă Universitatea Craiova și FC Sion, Maric a mai evoluat pentru St. Gallen, Schaffhausen, Hellas Verona, Spezia și Rijeka.

  • 150.000 de euro este cota lui Ivan Martic, conform transfermarkt.com
  • 3 trofee are jucătorul născut pe 2 otombrie 1990 în carieră: titlul și Cupa Croației cu Rijeka (2017) și Cupa României cu Craiova (2018)

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,70 este cota pentru ”peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT