Sport

Laszlo Balint, noul antrenor al Universității Craiova! Va fi prezentat oficial la ora 15:30. Update exclusiv

Lazlo Balint va conduce luni primul antrenament la Universitatea Craiova. Fostul antrenor de la UTA este alesul lui Mihai Rotaru după despărțirea de Reghe. Va semna pe un an, cu opțiune de prelungire.
12.06.2022 | 20:40
Laszlo Balint noul antrenor al Universitatii Craiova Va fi prezentat oficial la ora 1530 Update exclusiv
Laszlo Balint, acord de principiu cu Mihai Rotaru pentru a fi noul antrenor al Universității Craiova. Sursă foto: Sportpictures.
ADVERTISEMENT
13-06-2022
08:47

Unversitatea Craiova își va prezenta noul antrenor la ora 15:30

Universitatea Craiova a anunțat că noul antrenor al echipei va fi prezentat oficial luni, 13 iunie, la ora 15:30, în cadrul unei conferințe de presă.

Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, este vorba despre Laszlo Balint, care va semna un contract pe un an cu gruparea patronată de Mihai Rotaru.

 

ADVERTISEMENT
12-06-2022
18:54

Lazlo Balint e deja în Craiova, iar luni semnează pe un an cu Universitatea!

Laszlo Balint este deja în Craiova, iar luni va semna contractul cu Universitatea, din informațiile FANATIK. Va fi prezent la reunirea echipei programată luni de la ora 16:30, la cantonamentul din Lunca Jiului. Iar de la ora 19:00 va conduce primul antrenament.

Conform acordului de principiu dintre Balint și Rotaru, antrenorul va semna luni dimineață un contract valabil pe un an, cu drept de prelungire.

ADVERTISEMENT

În ciuda tensiunilor din ultima perioadă, Laurențiu Reghecampf și Mihai Rotaru au rezolvat repede negocierile pentru rezilierea contractului la întâlnirea anunțată de FANATIK.

Laszlo Balint, acord de principiu pentru a o prelua pe Universitatea Craiova!

Mihai Rotaru s-a mișcat foarte repede, mai ales că Universitatea Craiova are programată reunirea chiar luni, iar miercuri se pleacă în cantonamentul din Austria.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint (43 de ani) este antrenorul ales de patronul „Științei”! Există deja un acord de principiu cu fostul antrenor al celor de la UTA, iar contractul va fi semnat chiar luni, 13 iunie.

Tehnicianul cu cetățenie româno-maghiară nu mai antrenează din 31 ianuarie 2022, atunci când și-a încheiat conturile cu „Bătrâna Doamnă”. Balint a fost tehnicianul arădenilor timp de doi ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Cine este Laszlo Balint, viitorul antrenor al „Științei”

Cu Balint pe bancă, UTA Arad a reușit performanța de a promova încă din primul an în Casa Pariurilor Liga 1, la finalul sezonului 2019-2020, după o așteptare de 12 ani. Nu este însă singura promovare din cariera lui Balint. În 2013, tehnicianul brașovean promova pe Unirea Tărlungeni în Liga 2.

Înainte să fie antrenor pe „Francisc von Neuman”, fostul fundaș a condus alte șase echipe: Unirea Tărlungeni, Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Sportul Snagov și Metaloglobus București.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Laszlo Balint nu a câștigat niciun trofeu ca antrenor. Nu a reușit acest lucru nici pe vremea când era jucător. A bifat o finală de Cupa UEFA Intertoto, cu CFR Cluj (2005), și o finală de Cupa României, cu Unirea Urziceni (2008).

De meserie fundaș de bandă sau fundaș central, Balint a evoluat la juniorii Brașovului, apoi la Rapid Energia Brașov, Romradiatoare Brașov, FC Brașov, CFR Cluj, UTA Arad, Unirea Urziceni, Diosgyor și Unirea Tărlungeni.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint nu a plecat în cele mai bune condiții de la UTA Arad. Viitorul antrenor al Universității Craiova a fost înjurat și apostrofat la ultimele etape în care a stat pe banca „Bătrânei Doamne”. Astfel tehnicianul a cerut rezilierea contractului, după o remiză a „textiliștilor” cu Rapid, scor 1-1, din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT
  • 1.45 este media de puncte pe meci a lui Laszlo Balint în cele 94 de partide în care a pregătit-o pe UTA Arad

Tags: