Sport

Conducerile lui Juventus și Napoli, acuzate de fraudă contabilă. Sancțiuni dure cerute de Procurorul Federal

Lumea fotbalului din Italia este zguduită de un nou scandal de corupție, iar oameni din conducerile cluburilor Juventus și Napoli ar putea primi suspendări drastice pentru fraudă contabilă.
12.04.2022 | 17:05
Conducerile lui Juventus si Napoli acuzate de frauda contabila Sanctiuni dure cerute de Procurorul Federal
Lumea fotbalului din Italia este zguduită de un nou scandal de corupție, iar oameni din conducerile cluburilor Juventus și Napoli ar putea primi suspendări drastice pentru fraudă contabilă. Sursă foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, Garda Financiară a descins la sediile din Torino și Milano ale ”Bătrânei Doamne” și a ridicat mai multe acte considerate esențiale pentru a demonstra infracțiunea.

Ce suspendări se cer la Juventus și  Napoli pentru fraudă bancară

Mai mulți conducători de cluburi din fotbalul italian, printre care și cei de la Juventus și Napoli, sunt acuzați de fraudă contabilă, iar Procurorul Federal, Giuseppe Chine, a cerut pedepse mari pentru cei vinovați.

ADVERTISEMENT

Conform Gazzetta dello Sport, oamenii legii au cerut o suspendare de 12 luni pentru președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, 16 luni și 10 zile pentru Fabio Paratici (plecat între timp la Tottenham), 8 luni pentru vicepreședintele Pavel Nedved , la fel ca și pentru cea mai mare parte a conducerii clubului.

Pentru directorul sportiv al ”Bătrânei Doamne”, Federico Cherubini, Procurorul a cerut 6 luni și 20 de zile de suspendare, iar pentru fosta campioană din Serie A a solicitat o amendată de 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Alte 4 cluburi din Serie A, vizate de anchetă

Situația este la fel de critică și pentru Napoli, acolo unde Procurorul Federal a cerut suspendări pentru președintele Aurelio de Laurentiis (11 luni și 5 zile). Pentru soția acestuia, a fiului Edoardo și a fiicei Valentina s-au solicitat 6 luni și 10 zile.

În ceea ce-l privește pe administratorul delegat al napoletanilor, Andrea Chiavelli, acesta riscă o suspendare de 9 luni și 15 zile, în timp ce clubul din sudul Italiei ar putea primi o amendă de 329.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Alte trei cluburi din Serie A sunt vizate în această amplă anchetă. Pentru președintele Sampdoriei, Massimo Ferrero, s-a cerut o suspendare de 12 luni, pentru secretarul general Massimo Ienca una de 8 luni și 20 de zile, iar clubul riscă o amendă 195.000 de euro.

Președintele lui Empoli, Fabrizio Corsi, se confruntă cu o posibilă suspendare de 11 luni și 15 zile, iar clubul este vizat de o amendă de 42.000 de euro. În fine, pentru președintele de la Genoa, Enrico Preziosi, s-a cerut o suspendare de 6 luni și 10 zile, pentru fostul medic Alessandro Zarbano una de 10 luni și 15 zile, iar pentru club o amendă de 320.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Când se anunță decizia finală

În cererea Procurorului Federal au mai apărut suspendări și amenzi pentru conducătorii a două cluburi din Serie B, Parma și Pisa, dar și pentru alte patru grupări din divizii inferioare. Parma, unde este legitimat Dennis Man, este pasibilă de o amendă de 338.000 de euro, iar Pisa, unde joacă Marius Marin și George Pușcaș, de una de 90.000 de euro.

Procesul propriu-zis va avea loc joi și vineri, iar sentințele sunt așteptate la începutul săptămânii viitoare. După această primă instanță, sentința Curții de Apel Sportive este așteptată la jumătatea lunii mai sau, cel mai târziu, înainte de sfârșitul sezonului competițional, iar apoi se poate ajunge la ultima instanță, Colegiul de Garanție de la Comitetul Olimpic Italian.

ADVERTISEMENT