News

Atac terorist la Istanbul. Două persoane au fost ucise în fața unui tribunal

Confruntare teroristă în Istanbul. Atacatorii au fost lichidați, iar șase persoane au fost rănite, între care și trei polițiști.
06.02.2024 | 13:44
Atac terorist la Istanbul Doua persoane au fost ucise in fata unui tribunal
Doi atactori au fost uciși de către poliția din Turcia, în fața unui tribunal din Istanbul. Alte șase persoane au fost grav rănite. Sursa foto: DHA Photo
ADVERTISEMENT

Autoritățile turcești au raportat un atac terorist care a avut loc în fața unui tribunal important din Istanbul. În urma acestuia, atacatorii au fost lichidați și alte șase persoane, printre care și polițiști, au fost rănite.

Atac terorist în Istanbul: două persoane înarmate eliminate și alte șase rănite

Cei doi atacatori, eliminați de poliție, ar fi avut legături cu un partid de extremă-stânga. Potrivit informațiilor furnizate de Daily Sabah, Ministerul de Interne a confirmat că atacatorii au fost neutralizați într-un schimb de focuri în care au fost rănite șase persoane.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare, menționând că incidentul a fost de fapt un atac terorist care a vizat punctul de control din fața “Porții C” a complexului de tribunale cunoscut sub numele de „Tribunalul Çağlayan”.

„O tentativă de atac terorist a avut astăzi la punctul de control din fața Tribunalului Caglayan. S-a constatat că cei doi trădători – numiți E.Y. și P.B. – care au fost neutralizați, erau membri ai organizației teroriste DHKP/C”, a spus Yerlikaya pe rețeaua X.

ADVERTISEMENT

Trei polițiști și trei civili au fost răniți

Ministrul de Interne a spus că atactorii, un bărbat și o femeie, erau membri ai Partidului Frontului Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C).

În atac, trei polițiști și trei civili au fost răniți. La scurt timp după atac, autoritățile au anunțat că a existat un al treilea atacator implicat în incident și că acesta a fost capturat și rănit în timp ce încerca să fugă.

ADVERTISEMENT

Momente traumatizante trăite de oamenii din Istanbul

Imaginile postate pe platformele de socializare au arătat doi atacatori căzuți la pământ în fața tribunalului, în timp ce altele au surprins persoane care se refugiază în clădirea tribunalului.

Clădirea a fost izolată ore întregi după incident. Denumirea oficială a clădirii este „Mehmet Selim Kiraz Compound” și este numită după un procuror ucis de către teroriștii DHKP-C, care l-au ținut ostatic timp de câteva ore la 31 martie 2015.

ADVERTISEMENT

Clădirea este una dintre cele mai aglomerate din partea europeană a Istanbulului și găzduia o mulțime de oameni în momentul în care atacatorii au încercat să pătrundă în interior marți dimineață.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a anunțat că procurorii au inițiat o anchetă pentru a investiga atacul și circumstanțele acestuia. Această vine la câteva luni după un atac similar care a avut loc în fața sediului poliției din Ankara, în octombrie anul precedent, revendicat de către teroriștii PKK.

ADVERTISEMENT