Sport

Constantin Din, încrezător înaintea Mondialului de handbal: “Putem juca semifinala!”. Mesaj pentru cei care au vrut să îl demită. Exclusiv

Preşedintele FRH, Constantin Din, este încrezător înaintea debutului României la CM de handbal. Oficialul a avut şi un mesaj pentru cei care au încercat demiterea sa.
29.11.2023 | 23:42
Constantin Din increzator inaintea Mondialului de handbal Putem juca semifinala Mesaj pentru cei care au vrut sa il demita Exclusiv
Constantin Din, preşedintele FRH. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de handbal feminin a început, iar România va intra în scenă vineri, pe 1 decembrie, cu Chile. “Tricolorele” au un obiectiv major la această ediţie, calificarea la turneul preolimpic.

Constantin Din, încrezător înaintea Mondialului de handbal

Constantin Din a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK în care a fost foarte optimist cu privire la performanţele pe care la poate obţine România la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

În acest an, mai mulţi oameni din handbal au încercat să îl dea jos pe preşedintele FRH, dar Constantin Din a rezistat pe poziţie şi a avut un mesaj pentru contestatari, spunând că nu simte nicio presiune.

Domnule preşedinte, obiectivul pentru acest turneu final este să ne clasăm între primele opt. Este realist din punctul dumneavoastră de vedere?

ADVERTISEMENT

– Da, eu am încredere că putem să ajungem până în sferturile de finală. Nu a spus nimeni că va fi uşor.

“Cred că putem să ne calificăm şi în semifinale”

Sunteţi mulţumit de configuraţia grupelor? Pare o oportunitate bună pentru naţionala noastră…

ADVERTISEMENT

– Indiferent de componenţa grupelor, noi am avea acelaşi obiectiv. Am venit la Campionatul Mondial încrezători şi cred că putem să ne calificăm şi în semifinale.

Dar ne ajută şi contextul, că evităm nişte adversari incomozi…

– Eu zic că noi putem să ne batem cu orice echipă. De asta suntem aici, să jucăm handbal şi sper să o facem la acel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc să prindem un vârf de formă la acest Campionat Mondial”

Văd că sunteţi foarte încrezător în potenţialul echipei noastre…

– Sunt încrezător în naţia românească. Mă bazez pe faptul că avem o echipă talentată, cu jucătoare puternice, cu un staff solid. Avem ingredientele să ne batem cu echipele mari.

Evoluţii sinusoidale pentru echipele din topul campionatului. Atât CSM, cât şi Rapid au avut suişuri şi coborâşuri. Contează şi asta?

– În viaţa oricărui sportiv există aceste evoluţii sinusoidale. Eu îmi doresc să prindem un vârf de formă la acest Campionat Mondial, aşa cum sunt convins că vom prinde şi vom obţine rezultate bune.

Ultimele turnee finale nu au ieşit atât de bine pentru noi, de fiecare dată în afara top 10. Ce vă face să credeţi că acum va fi altfel?

– Eu sunt, în general, o persoană optimistă. Atmosfera pe care staff-ul a reuşit să o inducă, valoarea jucătoarelor, sunt mai multe argumente care susţin optimismul meu vis-a-vis de acest turneu final.

“Nu simt absolut nicio presiune pentru că ştiu cât de mult muncesc pentru handbalul românesc”

Absenţele nu vă îngrijorează?

– Din punctul meu de vedere, niciun jucător nu este de neînlocuit, aşa cum orice jucător ne poate ajuta.

Pentru dumneavoastră există vreo presiune? Pentru că s-a încercat schimbarea dumneavoastră din funcţia de preşedinte al Federaţiei în acest an…

– Nu simt absolut nicio presiune pentru că ştiu cât de mult muncesc pentru handbalul românesc. Ştiu cât de corect lucrez pentru handbalul românesc şi nu simt. Este presiunea pe care o pun eu pe mine pentru a face lucrurile cât mai bine în handbalul românesc.

“Suntem aici pentru a obţine rezultate importante”

Dar pentru echipă nu credeţi că va fi un plus de presiune? Este ultima şansă de a ajunge la Paris, obiectivul asumat de dumneavoastră, de staff-ul tehnic…

– Asta este datoria noastră, a celor care activăm în sport. Suntem aici pentru a obţine rezultate importante. Nu ar fi fost corect pentru noi să nu ne impunem obiective cât mai ambiţioase şi participarea la Jocurile Olimpice. Pentru sportivi este un ţel de a juca la o competiţie de o asemenea anvergură şi presiunea trebuie să fie constructivă.

Avem şi avantajul de a disputa în aceeaşi sală toate meciurile…

– Bineînţeles, este un avantaj important. Noi trebuie să ne încărcăm cu optimism, cu pozitivitate şi să găsim lucrurile bune în orice facem. Nu trebuie să ne uităm după lucrurile negative.

  • 26 este numărul de ediţii de CM la care a participat România (toate)
  • 2015 a fost ediţia la care România a încheiat pe locul 3 la CM 
ADVERTISEMENT