Sport

Constantin Gâlcă, primele concluzii după ce a revenit în antrenorat. Ce probleme a găsit la Radom: „Situația nu e simplă”. Update

Constantin Gâlcă (51 de ani) va antrena din nouă după o pauză de un an și două luni. Este ultimul tehnician care a cucerit titlul cu FCSB.
20.04.2023 | 10:15
Constantin Galca primele concluzii dupa ce a revenit in antrenorat Ce probleme a gasit la Radom Situatia nu e simpla Update
Constantin Gâlcă a revenit în antrenorat! Cu cine a semnat omul care a adus ultimul titlu de campioană la FCSB. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
20-04-2023
07:22

Constantin Gâlcă a susținut prima conferință de presă la Radomiak Radom

Constantin Gâlcă și-a găsit angajament după o pauză de un an și două luni. Fostul antrenor de la FCSB a revenit în antrenorat la Radomiak Radom, locul 12 din 18 în campionatul polonez. Obiectivul antrenorului român este salvarea de la retrogradare și nu a ezitat să vorbească despre probleme găsite în cadrul clubului din Polonia. 

Constantin Gâlcă a urmărit-o pe Radomiak Radom înainte să vină în Polonia și este convins că echipa poate mai mult. „Am respect pentru predecesorul meu, dar, totuși, am urmărit meciurile lui Radomiak și am văzut foarte multă calitate și cred că echipa poate mai bine.

Vreau să dau ceva mai bun acestei echipe. Atât jucătorii, cât și staff-ul vor să facă totul pentru a îmbunătăți situația și pentru a face clubul să funcționeze mai bine. Suntem conștienți că situația nu este simplă, dar știm și că depinde de noi, de munca noastră, de propriile rezultate.

Echipa mea trebuie să aibă o exprimare, o personalitate. Mi-ar plăcea să joc mai mult pe aripi, pentru că avem un atacant de la care putem obține mult mai mult. Mi-ar plăcea să marcheze nu doar Rocha, ci și mijlocașii și fundașii.

Echipa trebuie să se îmbunătățească constant și să fie echilibrată. Desigur, uneori se întâmplă să primim un gol, dar trebuie să fim echilibrați”, a declarat Constantin Gâlcă, potrivit welzo.pl.

După un an și două luni în care a stat în afara fenomenului, Constantin Gâlcă și-a găsit un nou angajament. Fostul mare internațional a semnat cu Radomiak Radom, formație care evoluează în prima ligă din Polonia.

Constantin Gâlcă revine în antrenorat! A semnat cu Radomiak Radom

Gâlcă era liber de contract din februarie 2022, ultima echipă antrenată de el fiind Al-Hazem, din Arabia Saudită. Radomiak Radom, noua formație a tehnicianului român este pe locul 1 în prima ligă poloneză.

ADVERTISEMENT

Clubul a anunțat numirea pe banca tehnică a antrenorului în vârstă de 51 de ani, dar și faptul că va conduce prima ședință de pregătire chiar duminică, 16 aprilie.

„Conducerea clubului a decis să angajeze un nou antrenor. Este vorba de Constantin Gâlcă, în vârstă de 51 de ani, cu 68 de selecții în tricoul României, participant la Cupa Mondială 1994 și 1998, Campionatul European 1996 și 2000, fost fotbalist la Steaua București, RCD Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza și UD Almeria.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor, a câștigat campionatul României cu Steaua (2014/2015), a lucrat și la Espanyol, salvând această echipă de la retrogradarea din Primera Division.

A fost și antrenorul danezilor de la Vejle BK, cu care a promovat în prima ligă. El a condus și naționala U17 a României. Ultimul său contract a fost în Arabia Saudită, la Al Hazem.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Constantin Gâlcă va conduce astăzi primul antrenament”, se arată în comunicatul celor de la Radomiak Radom.

Cine e Radomiak Radom, noua echipă a lui Gâlcă

Radomiak Radom este pe locul 11 în Polonia, cu 34 de puncte (9 victorii, 7 egaluri, 12 înfrângeri). Gâlcă va debuta pe banca polonezilor pe 24 aprilie, contra lui Lech Poznan, ocupanta locului 3.

ADVERTISEMENT

Formația tehnicianului român are un lot evaluat de transfermarkt.com la 8,68 milioane de euro și nu are niciun trofeu în palmares. Cel mai bine cotat jucător al polonezilor este este columbianul Frank Castaneda (800.000 de euro). La Radomiak Radom joacă și Mike Cestor (30 de ani), fost fundaș la Astra, CFR Cluj și FC Argeș.

ADVERTISEMENT