Sport

Continuă scandalul! Guvernul din Hong Kong acuză după ce Messi n-a jucat în amicalul lui Inter Miami

Oficiali ai Guvernului din Hong Kong fac acuzații grave după ce Leo Messi nu a evoluat în amicalul pe care Inter Miami l-a jucat în această țară.
05.02.2024 | 16:11
Continua scandalul Guvernul din Hong Kong acuza dupa ce Messi na jucat in amicalul lui Inter Miami
Oficiali ai Guvernului din Hong Kong fac acuzații grave după ce Leo Messi nu a evoluat în amicalul pe care Inter Miami l-a jucat în această țară. Sursă foto: cnn.com
ADVERTISEMENT

Fanii, care au plătit între 100 și 600 de dolari pentru un bilet la disputa dintre formația din MLS și o reprezentativă a celor mai importanţi jucători din regiune, au făcut scandal la finalul jocului și au cerut banii înapoi după ce starul argentinian a rămas pe banca de rezerve.

Acuze ale oficialilor din Hong Kong după ce Leo Messi nu a jucat într-un amical

Guvernul din Hong Kong a luat atitudine după toată isteria creată în jurul meciului amical și a făcut acuzații dure la adresa organizatorului evenimentului, Tatler Asia, și chiar a amenințat că va retrage finanţarea publică de 1,9 milioane de euro către această firmă.

ADVERTISEMENT

Secretarul pentru Cultură, Sport şi Turism din Hong Kong, Kevin Yeung, a acuzat faptul că au existat negocieri pentru ca publicul să poartă interacționa cu Leo Messi, însă gazdele s-au lovit tot timpul de refuzuri.

”Una dintre principalele condiţii ale acordului nostru de finanţare cu Tatler Asia a fost ca Messi să joace cel puţin 45 de minute, în funcţie de condiţia fizică şi de siguranţă. Înainte de începerea meciului, organizatorul a reafirmat că Messi va juca în a doua repriză”, a declarat oficialul Guvernului, conform CNN.

ADVERTISEMENT

Kevin Yeung, care a urmărit amicalul de pe stadion alături de alţi oficiali, printre care și şeful executivului din Hong Kong, John Lee, a precizat că guvernul local a încercat să negocieze cu organizatorul atunci când campionul mondial nu a apărut pe teren la începutul reprizei secunde.

Acesta a mărturisit că negocierile s-au blocat cu 10 minute înainte de finalul întâlnirii, iar organizatorul a respins și ideea apariţiei lui Messi pe teren la final pentru a interacţiona cu fanii şi pentru a primi trofeul.

ADVERTISEMENT

Arabii au râs de Messi la amicalul cu Al Nassr

Antrenorul formației Inter Miami, Gerardo ”Tata” Martino, a încercat să scuze absența lui Lionel Messi de pe teren și a precizat că decizia de a nu-l forța pe atacantul argentinian a fost luată foarte târziu din cauza unei accidentări.

Înainte de a ajunge în Hong Kong, echipa din MLS a jucat două partide amicale în Arabia Saudită. Duelul mult așteptat din Messi și Cristiano Ronaldo nu a mai avut loc, deoarece portughezul s-a accidentat și nu a mai putut evolua în partida Al Nassr – Inter Miami 6-0.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian a jucat doar 8 minute în finalul amicalului cu echipa lui Ronaldo și a fost ținta ironiilor. Turki Alalshikh, unul dintre apropiaţii familiei regale din Arabia Saudită, l-a taxat pe Messi în momentul în care și-a făcut apariția pe gazon, arătând șase degete în direcția acestuia.

ADVERTISEMENT
Tags: