Sport

Contra, răspuns la rafalele lui Hagi. “Budescu şi Stanciu sunt peste Ianis!”

12.05.2018 | 12:53
Contra raspuns la rafalele lui Hagi Budescu si Stanciu sunt peste Ianis
ADVERTISEMENT

Selecţionerul României, Cosmin Contra i-a dat o replică lui Gică Hagi şi i-a transmis printre altele că Budescu şi Stanciu sunt ca valoare peste fiul său, Ianis.

Cosmin Contra nu i-a rămas dator lui Gică Hagi după ce fostul mare căpitan al naţionalei României l-a mitraliat pe selecţionerul României după partida Viitorul-Poli Iaşi, scor 1-0. Am văzut ce a spus Gică Hagi la conferinţa de presă. E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi. El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la  Viitorul dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător“, a spus Contra.

Contra, răspuns la Hagi. “Budescu şi Stanciu sunt peste Ianis!”

În continuare, Gică Hagi a vorbit şi despre restul afirmaţiilor pe care Gică Hagi le-a făcut în conferinţa de presă, iar “Guriţă” a încercat să în dea “Regelui” răspunsuri fără a provoca o altă polemică cu acesta.

ADVERTISEMENT

…despre jocul lui Ianis de la România U21: “Foarte bine că Ianis a jucat bine cu Anglia la U 21. Eu ţin în permanenţă legătura cu antrenorul de acolo, cu Isăilă. Am debutat în câteva meciuri 9 jucători la echipa naţională şi am s-o mai fac. Este părerea lui Hagi şi trebuie respectată, este tatăl copilului, e normal să aibă reacţia asta. Dar el mă cunoaşte foarte bine, ştie că nu am fost şi nu voi fi niciodată influenţat de nimeni. Sunt deciziile mele şi mi le asum. Nu e nimeni care să deţină adevărul absolut în fotbal, nici eu, nici Gică Hagi. Fiecare are adevărul lui, vede fotbalul într-un anumit mod. Pe mine deranjează că echipa naţională a avut o altă faţă în ultimele meciuri, dar acum, cu două partide înainte de Liga Naţiunilor a venit acest atac, pentru că aşa este în România. Nu putem să mulţumim pe toată lumea“.

…despre neconvocarea lui Cristi Ganea: “Ganea este suspendat pentru meciurile oficiale din luna septembrie, dar nu se ştiu aceste lucruri. Iar eu trebuie să găsesc o alternativă. Eu îl ştiu pe Ganea. El a fost la echipa naţională, a jucat, dar în unele meciuri a avut de suferit împotriva unor adversari, ca joc. A fost mutat în sistemul lui Gică Hagi pe trei posturi. Niciodată nu a jucat fundaş stânga”.

ADVERTISEMENT

…despre neconvocarea lui Țîru“Din punctul meu de vedere, ca antrenor, Nedelcearu este în acest moment peste Țîru. OK, a avut acele derapaje, a trecut peste ele, iar acum este unul dintre cei mai buni oameni la echipa sa de club, în Rusia. Joacă meci de meci, Țîru a fost accidentat, suspendat. Sunt lucruri care se evaluează. Nu se fac convocările aşa, pe la spate, cum a spus el. Am fost şi eu şi colaboratorii mei la meciurile Viitorului, de la Craiova, cu FCSB. Facem o analiză foarte corectă şi profesionistă pe fiecare jucător în part. Au fost discuţii, să stea liniştit Gică Hagi. Am analizat toţi jucătorii, dar fiecare antrenor are filozofia lui şi alege jucătorii care consideră că pot aduce în joc ceea ce antrenorul vrea de la ei. Hagi acuză de interese. Ce interes am eu la echipa naţională?! Cum spuneam, am debutat până acum 9 jucători la echipa naţională, am încercat să o întineresc” , a spus Cosmin Contra pentru Gazeta Sporturilor.