Sport

Contract fabulos pentru Erling Haaland: semnează pe 5 ani, cu 30 de milioane de euro salariu pe sezon

Erling Haaland a acceptat oferta fabuloasă pusă pe masă de unul dintre cele mai importante cluburi din Europa. 150 de milioane de euro va încasa norvegianul în cinci ani de contract.
16.04.2022 | 09:29
Contract fabulos pentru Erling Haaland semneaza pe 5 ani cu 30 de milioane de euro salariu pe sezon
Erling Haaland a ajuns la un acord cu Manchester City și va încasa o sumă fabuloasă din contract. Sursa foto: football365.com
ADVERTISEMENT

Norvegianul Erling Haaland și impresarul lui Mino Raiola par să fi ajuns la un acord final cu un club care se luptă an de an să câștige Liga Campionilor. Contract pe cinci ani și un munte de bani pentru fotbalistul de 21 de ani.

Cu cine semnează Erling Haaland

Curtat insistent de Real Madrid și Barcelona, Erling Haaland a ales Premier League, susține jurnalistul specializat în transferuri, Nicolo Schira.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe Twitter acesta a anunțat că agentul jucătorului și reprezentanții clubului Manchester City au ajuns la un acord, iar oferta campioanei Angliei este de nerefuzat.

”Erling Haaland este tot mai aproape de Manchester City. A acceptat un contract până în 2027 și un salariu de 30 de milioane de euro pe an. 

ADVERTISEMENT

Atacantul a decis să plece de la Borussia Dortmund în vara aceasta, iar Manchester City este gata să plătească clauza de reziliere de 75 de milioane de euro”, a scris Nicolo Schira.

Pe lângă oferta fabuloasă pe care i-au făcut-o cei de la Manchester United, se pare că la mijloc ar fi vorba și de o alegere sentimentală. Tatăl lui Erling, Alf-Inge Haaland a evoluat între 2000 și 2003 pentru gruparea de pe Etihad Stadium, contabilizând 45 de partide.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland devine cel mai bine plătit fotbalist din Premier League

Transferul lui Erling Haaland îi va costa enorm pe conducătorii lui Manchester City, dar managerul Pep Guardiola i-a convins că norvegianul este atacantul de care ”cetățenii” au nevoie.

Pe lângă salariul de 30 de milioane de euro anual (2,5 milioane de euro lunar), care îl transformă pe Haaland în cel mai bine plătit fotbalist din Premier League, City va mai achita alte 75 de milioane de euro, clauza de reziliere a contractului cu Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Nici impresarul Mino Raiola nu iese rău deloc din afacere, Italianul va fi mai bogat cu 70 de milioane de euro, atât cât au acceptat englezii să-i plătească comision de intermediere a transferului.

84 de meciuri și 80 de goluri a adunat Erling Haaland în tricoul celor de la Borussia Dortmund

150.000.000 de euro este cota lui Erling Haaland, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT