Fotbal international

Contractul fabulos care l-a făcut pe Leo Messi să trădeze Argentina chiar în favoarea Arabiei Saudite: “Și-a vândut sufletul diavolului”

Leo Messi ar da orice pentru a duce Cupa Mondială în Argentina? Se poate întâmpla în 2030, dar starul "pumelor" a ales să susțină Arabia Saudită.
22.11.2022 | 12:45
Contractul fabulos care la facut pe Leo Messi sa tradeze Argentina chiar in favoarea Arabiei Saudite Sia vandut sufletul diavolului
Leo Messi, vedeta Argentinei, este ambasadorul turismului din Arabia Saudită. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Argentina – Arabia Saudită este debutul “pumelor” la Campionatul Mondial. Leo Messi va fi în centrul atenției pe Lusail Iconic Stadium. Este omul în care Argentina își pune toate bazele în trofeu în 2022. Doar că, ulterior, pentru 2030, schimbă taberele. Susține Arabia Saudită, în defavoarea Argentinei.

Leo Messi, omul pe care se bazează Argentina să câștige World Cup 2022. “Pumele” debutează contra Arabiei Saudite

Pe 29 iulie 2017, Argentina era prima țară care anunța oficial că își va depune candidatura pentru a organiza Cupa Mondială din 2030. În primă fază a fost stabilit un parteneriat cu Uruguay, ulterior au fost acceptate Paraguay și Uruguay. Astfel, dacă turneul final va merge în America de Sud în 2030, va fi pentru prima dată găzduit de patru țări.

ADVERTISEMENT

În acest moment, alte 4 dosare au fost deja confirmate pentru turneul final din 2030. Marocul va încerca să readucă turneul final în Africa, la 20 de ani după Africa de Sud 2010. Europa vine cu o variantă surpriză, un trio cu Spania, Portugalia și Ucraina. Există și o varianta unei prime Cupe Mondiale organizată pe mai multe continente. Arabia Saudită, Grecia și Egipt au confirmat că vor depune un dosar împreună.

Varianta este una serios de luat în calcul, în special datorită sumelor de bani colosale pe care Arabia Saudită ar fi dispusă să îi pompeze în proiect. Același atu pe care s-a bazat și Qatar pentru a obține Cupa Mondială din 2022. Paradoxul este că Arabia Saudită s-ar putea baza chiar pe imaginea lui Leo Messi pentru a se impune în fața Argentinei.

ADVERTISEMENT

În 2017, la scurt timp după ce Argentina și Uruguay își anunțau intenția de a organiza World Cup 2030, Messi și Suarez se implicau în premieră. La o partidă Uruguay – Argentina, la Montevideo, cele două starturi ale Barcelonei, la acea vreme, au purtat tricouri prin care susțineau candidatura țărilor lor. În 2030 se împlinesc 100 de ani de la prima Cupă Mondială, organizată și câștigată de Uruguay, după o finală cu Argentina.

Leo Messi schimbă taberele pentru World Cup 2030? Susține susține turismul din Arabia Saudită, care încearcă să organizeze turneul final în defavoarea Argentinei

“Messi are o influență uriașă, atât pe teren cât și în afara lui. Messi însuși este un brand, unul foarte puternic. Este un brand al fotbalului, nu neapărat al unui stat. Va fi o piesă fundamentală în favoarea unei organizări a Cupei Mondiale în America de Sud”, declara Fernando Marin, coordonatorul proiectului sud-american pentru World Cup 2030.

ADVERTISEMENT

Doar că, între timp, Leo Messi a devenit și un important atu al principalei rivale a Argentinei: Arabia Saudită. Chiar adversara “pumelor” la debutul în Qatar. În luna mai a acestui an, conducătorii din Arabia Saudită au anunțat un parteneriat cu Leo Messi pentru promovarea turismului.

Nu au fost făcute publice datele acestui contract, dar conform The Athletic ar fi vorba despre un total de 25 de milioane de an pe care îi va încasa Leo Messi. De cinci ori mai mult decât oferta care i-a fost făcută inițial lui Cristiano Ronaldo, pe care portughezul a refuzat-o. Iar Messi și-a luat repede rolul în serios și la scurt timp după. A făcut o călătorie la Jeddah, o stațiune la Malul Roșii. Ulterior avea să posteze o poză cu un apus de pe yachtul său. “Descopăr Marea Roșie #Visit Saudi” a scris Messi pe contul său de Instagram, printre cele mai urmărite din lume.

ADVERTISEMENT

Contractul fabulos care l-a transformat pe Leo Messi în ambasadorul turismului din Arabia Saudită: “Și-a vândut sufletul diavolului”

Iar obiectivul principal pentru turismul saudit este Cupa Mondială din 2030. Pe care speră să o câștige chiar în defavoarea Argentinei. După turneul final din 2022, Leo Messi își va intensifica vizitele în Arabia Saudită, așa cum este plănuit în contractul său de promovare a turismului saudit.

Decizia lui Messi de a semna un contract cu Arabia Saudită, una dintre țările cu cea mai controversată conducere din lume, a stârnit un val uriaș de critici. “Și-a vândut sufletul diavolului”, a fost unul dintre cele mai dure comentarii pe rețele de socializare și titlul celor de la The Athletic legat de acest subiect. Arabia Saudită este acuzată de nerespectarea drepturilor omului, iar țara este recunoscută pentru tratamentul abuziv la care sunt supuse femeile.

Cert este că Leo Messi va da totul pentru Argentina la World Cup 2022, unde începe chiar contra Arabiei Saudite. Dar se pare că un contract fabulos îl face să schimbe taberele pentru Mondialul din 2030.

25… de milioane de dolari pe an ar încasa Leo Messi pentru rolul de ambasador al turismului din Arabia Saudită, conform cifrelor avansate de The Athletic

ADVERTISEMENT
Tags: