Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Contre dure între Robert Niţă şi Cristi Balaj: “Ăsta e fault pe care-l dai și la rugby!”

Cristi Balaj a intrat prin telefon în cadrul emisiunii Fanatik Superliga pentru a apăra CFR-ul în scandalul abritrajului din meciul cu Petrolul. Rober Niță, prezent în studio, nu a fost de acord cu varianta președintelui de la CFR.
19.09.2023 | 22:22
Contre dure intre Robert Nita si Cristi Balaj Asta e fault pe carel dai si la rugby
CONTRE Cristi Balaj - Robert Nita “FAULT IN ATAC” “PENALTY” CFR Cluj - Petrolul 1-0. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Kovacs a fost în centrul atenției la CFR – Petrolul. Centralul nu a acordat un penalty pentru oaspeți, lucru ce a declanșat un scandal de proporții în rândul adversarelor din Liga I. Cristi Balaj a ieșit în apărarea lui Kovacs și consideră că arbitrul partidei a fost acoperit de regulament.

Balaj consideră că arbitrul a fost acoperit de regulament

Prima situație este faptul că portarul respinge mingea în lateral. În momentul în care un portar plonjează și joacă mingea, faptul că el se deplasează din inerție și apare un contact ulterior este acceptat, pentru că fotbalul este un sport de mișcare.

ADVERTISEMENT

Nu se sancționează acel contact decât dacă ulterior, după ce a jucat mingea, contactul necesită o măsură disciplinară, cartonaș galben sau cartonaș roșu. Pentru că atacantul, dacă vă uitați atenți și aici fac apel la Horia, își lasă intenționat vârful. Niță știe ce înseamnă asta la un jucător. Își lasă ambele vârfuri și plonjează.

La faza cu Ajeti, Alin Buzărin care a văzut intervenția mea, repet ce am spus și aseară, am discutat și cu jucătorul. La Ajeti a fost o ținere scurtă, pronunțată, în așa fel încât i-a întins și tricoul, suficientă pentru a-i întârzia plecarea de pe loc.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Ajeti a ajuns mai târziu este pentru că a existat acea ținere scurtă. Ori dau fault în atac, ori dau penalty, dar trebuie să intervii, mai corect de atât nu pot să fiu. Sunt subiectiv și aș prefera să mă abțin ce aș da eu, eu doar am vorbit din punct de vedere regulamentar. Dacă nu vezi nici penalty-ul, ce faci în situația în care VAR-ul stabilește că înainte a fost o ținere scurtă”, a declarat Cristi Balaj.

FCSB și CFR, avantajată de arbitraj

Robert Niță, prezent în studioul FANATIK SUPERLIGA, îl contrazice pe Balaj. Din punctul lui de vedere, Kovacs trebuia să fluiere fault la intervenția lui Ajeti. CFR nu a fost singura echipă avantajată de centrali în această etapă. FCSB a câștigat la Farul în urma unui penalty acordat ușor.

ADVERTISEMENT

“Dă fault în atac, dar dacă nu, dă penalty. Dacă nu îl oprește pentru fault, să îl oprească pentru penalty. De ce îl lași pe arbitrul acela să facă două greșeli, sau trei, sau 5. Și nu îl corectezi. Eu am încredere, Balaj e unul din cei mai buni arbitrii pe care i-a avut țara asta, e normal să își apere clubul.

Că ieri am vorbit că președinții trebuie să își protejeze antrenorii și cluburile. L-am pus acolo în materie de arbitraj lângă Crăciunescu și Porumboiu. Are o doză normală de a interpreta lucrurile pentru că este oficial al CFR-ului, dar asta nu o înțeleg, îl ține puțin ajunge târziu și e aproape să îi rupă piciorul, e un fault de se dă și la rugby.

ADVERTISEMENT

Îl ține, are dreptate, se și întinde tricoul, se vede, sunt contacte la fel ca în alte cazuri, la fiecare corner, că nu e șah. Dar, la fel ne spune și la ăla de la Constanța când adie vântul și cade, cu ironia necesară e clar și se dă. Aici e mai mult decât clar și trebuie dat fără nicio ironie“, a declarat Robert Niță.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se difuzează în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30, iar în premieră, în aceeași zi de la 17:30. Emisiunea este pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Contre intre Balaj si Nita

ADVERTISEMENT