News

Primele convoaie militare SUA au intrat în România. Unul dintre ele a ajuns la Mihail Kogălniceanu. Update

Primul convoai militar SUA venit din Germania a intrat în România. Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns la baza de Mihail Kogălniceanu, pe care o vizitează alături de președinte.
11.02.2022 | 11:00
Primul convoi cu tehnică militară SUA a intrat în România. Detașamentul Task Force (TF) Cougar va ajunge Mihail Kogălniceanu. Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu
ADVERTISEMENT
11-02-2022
08:21

A sosit primul convoi la baza Mihail Kogălniceanu

Primul convoi al NATO a ajuns la baza Mihail Kogălniceanu vineri dimineață. De asemenea, altele două sunt pe drum, fiind așteptate și ele aici.

Tot vineri sunt așteptați să sosească și militarii americani care vin cu avionul din Germania.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg va sosi în țara noastră, iar el va discuta cu președintele Klaus Iohannis, alături de care va vizita Baza 57 Aeriană.

10-02-2022
11:29

Convoaiele militare ajunge la bază vineri dimineață

Convoaiele militare trimise de americani la noi în țară vor ajunge vineri dimineață în București, la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu.

Acestea au rămas la Râmnicu Vâlcea, unde vor petrece și noaptea, urmând să își reia drumul dimineață.

Militarii americani ajung treptat în România. Miercuri seara, în jurul orei 20.00, un prim convoi cu tehnică militară SUA a intrat pe la vama Nădlac.

Oficialii din MApN anunță că alte două convoaie vor sosi pe parcursul nopţii, iar toate se vor deplasa spre Constanța joi dimineață. Fiecare din cele trei convoaie este format din 16 camioane.

ADVERTISEMENT

Primul convoi cu tehnică militară SUA a intrat în România. Detașamentul Task Force (TF) Cougar va ajunge Mihail Kogălniceanu

Acest prim convoi, care e format din transportoare blindate şi echipamente militare, a avut culoar special de trecere la frontieră, iar camioanele s-au oprit într-o parcare din punctul de frontieră, unde vor staționa.

”A intrat în ţară primul convoi dintr-o serie de trei care transportă tehnică militară din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac până în baza Mihail Kogălniceau.

ADVERTISEMENT

Şoferii au parcurs deja formalităţile vamale, urmează ca şi celelalte două convoaie să parcurgă aceleaşi formalităţi, iar la momentul ajungerii ultimului şofer în parcare toţi vor executa timpul legal de odihnă, ulterior vor începe deplasarea escortaţi de echipaje de poliţie militară”, a spus Comandantul Batalionului 191 Infanterie Arad, locotonent-colonel Ioan Sorin Semeniuc, care întâmpină camioanele americane, notează Agerpres.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, vineri, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

ADVERTISEMENT

Detașamentul Task Force (TF) Cougar va fi constituit din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, anunță MApN.

ADVERTISEMENT

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activități în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

1.000 de militari americani vor ajunge în zilele următoare în România

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Reamintim că Administrația Biden a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

”Ca parte a efortului nostru mai amplu de a ne demonstra angajamentul faţă de aliaţii NATO şi de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziţionează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflaţi deja în teatrul de operaţiuni din Europa. Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staţionată la baza Vilseck din Germania, va disloca o unitate de forţe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roţi, pentru a descuraja agresiunea şi a consolida capabilităţile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit.

Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie”, anunța Pentagonul.

ADVERTISEMENT
Tags: