News

Copil atacat de câine în complexul rezidențial Sisești din București. Băiatul a fost mușcat de cap și piept

Un copil a fost atacat de câine în complexul rezidențial Sisești din București, fiind mușcat de cap și de piept de mai multe ori.
24.03.2023 | 17:00
Copil atacat de caine in complexul rezidential Sisesti din Bucuresti Baiatul a fost muscat de cap si piept
Copil atacat de câine în complexul rezidențial Sisești . Foto: anythinggermanshepherd.com
ADVERTISEMENT

Un copil a fost atacat de un câine scăpat dintr-o curte în complexul rezidențial Sisești din București. Poliția a stabilit că băiatul în vârstă de 9 ani se plimba liniștit pe stradă alături de bona sa, moment în care un câine din rasa ciobănesc german a ieșit dintr-o curte, profitând de faptul că poarta era deschisă, și l-a atacat pe băiat.

Un copil a fost atacat de câine în București

Oficial, complexul rezidențial este o zonă închisă pentru oamenii care nu locuiesc acolo, astfel că incidentul e cu atât mai grav. Surse din anchetă transmit că proprietarii câinelui au uitat poarta deschisă, astfel că animalul a profitat de momentul de neatenție al stăpânilor și a ieșit pe stradă unde l-a atacat pe băiat.

ADVERTISEMENT

Conform Știrile PRO TV, Poliția București a prezentat situația printr-un comunicat de presă. ”La data de 24 martie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5 au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce un minor, însoțit de o persoană, se deplasa pe o stradă, din Sectorul 1, ar fi fost atacat de un câine.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Verificările sunt continuate în vederea stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul”, au transmis reprezentanții Poliției. Băiatul s-a ales acum cu răni la cap și torace, fiind transportat la Spitalul de copii ”Grigore Alexandru” din Capitală.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform surselor din anchetă, bona copilului a fost mușcată de mână de acest câine, în momentul în care a încercat să-l salveze pe copil din colții animalului. Bucureștiul e încă în stare de șoc după ce Ana Oros, o femeie care alerga prin zona Lacul Morii, a fost ucisă de mai mulți câini. Nici în ziua de azi nu e clar dacă acești câini au fost doar o haită de maidanezi sau câini lăsați de oameni liberi, deși ar trebui să fie ținuți în curte.

De altfel, primarul Capitalei Nicușor Dan sublinia că adevărata problemă a Bucureștiului sunt câinii cu stăpân lăsați nesupravegheați, nu maidanezii. ”Nu trebuie pusă problema câinilor fără stăpân, de fapt, este problema câinilor cu stăpân. Asta este problema pe cei care îi vedem pe stradă, necontrolaţi, nu ştiu cum să-i numim.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, asta e problema principală în zona aceea, Lacul Morii, există problema proprietarilor, fie că sunt din gospodării, fie că sunt şantiere care au câini şi care nu sunt pe proprietate şi sunt lăsaţi să circule, să iasă pe domeniul public şi aici nu există o sancţiune.

Adică tipul ăsta de fenomen nu a intrat în atenţia Legislativului. Există o sancţiune, în schimb, pentru proprietari, care nu-şi sterilizează şi nu îşi cipează câinii şi aici este o lipsă de coordonare între mai multe instituţii”, a transmis Nicușor Dan, la emisiunea Insider Politic, la câteva zile după moartea Anei Oros.

ADVERTISEMENT

Ana Oroș a murit în primele zile ale lunii februarie, după ce a fost atacată de o haită de câini, pe un câmp din zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei. Angajată a PMB, Ana Oros mai fusese desfigurată de câini în urmă cu un an, în același loc, însă s-a întors să facă jogging având încredere că un atac al câinilor nu mai poate avea loc.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
Sfaturi de aur de la cardiologi. Cum evitați problemele pe caniculă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat