Sport

Copil din SUA, testat pozitiv cu coronavirus după ce a luat un autograf de la starul lui Utah Jazz, Rudy Gobert

14.03.2020 | 16:45
Copil din SUA testat pozitiv cu coronavirus dupa ce a luat un autograf de la starul lui Utah Jazz Rudy Gobert
ADVERTISEMENT

În cursul acestei săptămâni, NBA a decis să suspende întregul sezon pentru o perioadă nedeterminată, după ce Rudy Gobert, jucător al echipei Utah Jazz, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Starul celor de la Jazz a făcut ”victime” și printre fanii săi, un copil fiind testat pozitiv după ce a luat un autograf de la sportiv.

Un copil din SUA, testat pozitiv cu coronavirus după ce a luat un autograf de la Rudy Gobert

Miercuri seară, imediat după ce starul lui Utah Jazz, Rudy Gobert, a fost testat pozitiv pozitiv pentru Covid-19, toată lumea s-a întrebat pe cine a mai infectat jucătorul din NBA.

ADVERTISEMENT

Echipa sa, Utah Jazz, tocmai fusese într-o lungă deplasare, iar adversarii pe care i-a întâlnit s-au confruntat ulterior cu alte echipe din NBA.

De asemenea, s-a pus întrebarea câți alți oameni intră în contact cu jucătorii NBA zilnic. În afară de jucători, alte persoane expuse ar fi putut include antrenori, oficiali, forțe de ordine din arena și fani.

ADVERTISEMENT

În ultimele ore, presa de peste ocean a anunțat că Rudy Gobert ar fi îmbolnăvit mai multe persoane, printre care s-ar număra și un copil. Acesta ar fi primit autograf de la baschetbalist, iar ulterior a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Conform site-ului 247sports.com, un copil preșcolar care a fost testat pozitiv cu Covid-19 în aceste zile ar fi luat o semnătură de la Rudy Gobert în ultimele zile, înainte ca vedeta de la Utah Jazz să fie anunțată ca purtătoare a virusului.

ADVERTISEMENT
  • Utah Jaz – Celtics, a fost meciul după care puștiul a luat autograful periculos

NBA, în pericol de anulare 

Inițial, ce oficialii NBA anunțaseră la începutul săptămânii că meciurile s-ar putea juca fără spectatori, pentru a încetini răspândirea Covid-19. După primul caz de infectare s-a revenit asupra deciziei și s-a decis suspendarea întrecerii.

Baschetul american va suferi pierderi imense dacă sezonul se va anula. Conform unor calcule realizate de americanii de la NBS Sports, cluburile din NBA vor pierde, dacă nu se va mai juca niciun meci din actualul sezon, aproximativ 500.000.000 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Suma uriașă urma să provină doar din încasările de pe biletele de acces la meci, dar cluburile vor mai înregistra pierderi și din marketing, drepturi de televizare și publicitate.

ADVERTISEMENT