Sport

Sezonul NBA, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus! Rudy Gobert de la Utah Jazz, depistat pozitiv

12.03.2020 | 07:39
Sezonul NBA suspendat din cauza pandemiei de coronavirus Rudy Gobert de la Utah Jazz depistat pozitiv
ADVERTISEMENT

Oficialii NBA au decis suspendarea actualului sezon pe termen nelimitat, după ce jucătorul francez al echipei Utah Jazz, Rudy Gobert, a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus.

Sezonul NBA, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial pandemia de coronavirus, iar oficialii NBA au hotărât să suspende întregul sezon, după ce anterior luaseră în calcul disputarea meciurilor fără spectatori.

ADVERTISEMENT

”NBA va suspenda toate jocurile până la o notificare ulterioară. NBA va folosi această pauză pentru a vedea care sunt următorii pași de făcut pentru a merge mai departe în ceea ce privește pandemia de coronavirus”, se arată în comunicatul oficialilor baschetului nord-american.

Rudy Gobert a primit rezultatul testului chiar înainte de meci

Miercuri erau programate șase partide din sezonul regulat al NBA, iuar patru dintre ele au apucat să se joace. Ultimele două meciuri ale zile au fost suspendate, după comunicatul NBA venit ca urmare a faptului că Rudy Gobert a fost depistat pozitiv.

ADVERTISEMENT

Pivotul francez al echipei Utah Jazz a primit rezultatul testului cu puțin timp înainte ca echipa sa să joace partida cu Oklahoma City Thunder. NBA a precizat că jucătorul infectat nu a intrat în contact cu publicul.

LeBron James nu a vrut să joace fără spectatori

Până la acest anunț al NBA, conducătorii echipei Golden State Warriors precizaseră că următoarele două jocuri de pe teren propriu, cu Brooklyn Nets și Atlanta Hawks, se vor juca fără spectatori, după ce autoritățile de sănătate din San Francisco au interzis organizarea de evenimente cu peste 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

NBA se gândea ca toate meciurile să se joace fără spectatori până va trece pericolul coronavirusului, dar mai mulți jucători, printre care și superstarul LeBron James, au anunțat că nu vor intra pe teren dacă fanii nu vor avea acces în tribune.

”Ceea ce trebuie să anulăm este 2020!”

La scurt timp după anunțul NBA, LeBron James a postat un mesaj de susținere pe contrul de Twitter: ”Omule, anulăm evenimente sportive, școli, birouri, etc. Ceea ce trebuie să anulăm este 2020! La naiba, au trecut aproximativ 3 luni. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să fiți în siguranță”.

ADVERTISEMENT

Miercuri seară, fotbalistul echipei Juventus Torino, Daniele Rugani, a fost și el depistat pozitiv la coronavirus. Din informațiile FANATIK, conducătorii UEFA s-au întâlnit pentru a discuta posibilitatea amânării meciurilor de baraj și a turneului final al Campionatului European din această vară.

ADVERTISEMENT
Tags: