News

Un minor de 16 ani, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la fața locului

Un adolescent a fost lovit de o mașină pe o trecere de pietoni, în județul Giurgiu. Șoferul a fugit de la locul accidentului, fiind găsit la mai bine de o oră după eveniment.
19.01.2022 | 00:03
Un minor de 16 ani lovit de o masina pe trecerea de pietoni Soferul a fugit de la fata locului
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs marți după-amiază pe bulevardul Mihai Viteazul, din județul Giurgiu. Minorul a fost transportat la spital pentru a i se face investigațiile necesare.

Mai mult de o oră au durat căutările polițiștilor pentru identificarea șoferului, care nu a oprit după ce a lovit adolescentul, așa cum prevede legea.

ADVERTISEMENT

Minorul a fost transportat la spital

”Un bărbat de 35 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism a accidentat ușor un minor de 16 ani, din Giurgiu, pieton ce a traversat partea carosabilă pe trecerea de pietoni, semnalizată corespunzător prin indicatoare și marcaje rutiere.

Minorul fost transportat la Spitalul Județean Giurgiu în vederea efectuării de investigații de specialitate și acordării de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Întrucât conducătorul auto a părăsit locul evenimentului, fără încuviințarea organelor competente, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au desfășurat activități în vederea identificării autoturismului cât și a conducătorului acestuia”, a explicat IPJ Giurgiu.

Șoferul s-a ales cu dosar penal

Oamenii legii au găsit mașina conducătorului auto într-o parcare. Autovehiculul avea avarii, ceea ce a fost o dovadă în plus pentru poliție a-l identifica pe făptaș.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost pedepsit conform legii pentru fapta sa. S-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru două infracțiuni: ”săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului”.

Tot în județul Giurgiu a mai avut loc un accident în care a fost implicat un copil și similar cu cel al fetițelor călcate de un polițist, în Sectorul 1 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Luni după-amiază, în orașul Bolintin Vale, un copil ”s-a lovit”, informează poliția locală, de autospeciala de serviciu al unui om al legii. În acel moment, minorul ieșea în fugă dintr-o curte. Polițistul a oprit la locul faptei și a chemat echipaje de salvare.

”Luni, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 12.40, în timp ce un agent de poliție din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, aflat în serviciu, se deplasa cu o autospecială de serviciu pe strada Palanca, din orașul Bolintin Vale, un minor de 5 ani nesupravegheat, a ieșit în fugă din curtea imobilului și s-a lovit de autovehiculul aflat în mișcare.

În urma evenimentului rutier nu a rezultat vătămarea corporală a minorului, însă, preventiv, a fost solicitat un echipaj de ambulanță pentru efectuarea de investigații de specialitate.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă în vedere efectuării de verificări cu privire la aspectele semnalate, urmând ca la finalizare materialul să fie înaintat unității de parchet.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.Polițistul care conducea autospeciala este încadrat în M.A.I. din anul 2012, este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, posedă permis de conducere din anul 2007 și desfășura activități pentru punerea în executare a unui mandat de aducere, emis de Judecătoria Bolintin Vale”, a informat IPJ Giurgiu.

ADVERTISEMENT