ADVERTISEMENT
News

Coreea de Sud a închis din nou şcolile după ce se confruntă cu al doilea val de COVID-19!

Autor: Marian Popovici | 29.05.2020 | 17:07
Coreea de Sud a închis din nou şcolile după ce se confruntă cu al doilea val de COVID-19!
Parcurile publice şi muzeele din Seul şi oraşele din jur au fost închise. Sursa: hepta.ro

Mai mult de 200 de şcoli din Coreea de Sud au fost închise la doar câteva zile după ce s-au redeschis, din cauza unui nou val de infectări. Mii de elevi s-au întors miercuri la şcoală, în momentul în care ţara a luat măsuri de relaxarea a restricţiilor.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud a închis din nou şcolile după ce se confruntă cu al doilea val de COVID-19!

O zi mai târziu, 79 de cazuri noi au fost înregistrate, cea mai mare cifră din ultimele două luni. Multe dintre aceste cazuri au fost legate de un centru de districuţie din afara capitalei Seul.

Depozitul din oraşul Bucheon este condus de cea mai mare firmă de e-commerce din ţară, numită Coupang. Oficialii din sănătate susţin că facilitatea nu a luat măsuri stricte pentru a evita răspândirea COVID-19. Mai mult, ei au găsit urme de COVID-19 pe pantofii şi echipamentele personalului.

Este posibil ca în Coreea de Sud numărul de cazuri să continue să crească şi la fel şi la depozitul cu pricina unde vor fi testaţi toţi angajaţii. Vineri au fost înregistrate 58 de cazuri noi, iar numărul total este de 11.402.

ADVERTISEMENT

Parcurile publice şi muzeele din Seul şi oraşele din jur au fost închise

În total, 251 de şcoli din Bucheon au fost închise. În Korea Times se scrie că ministerul Educaţiei a anunţat că alte 117 şcoli din Seul şi-au anulat redeschiderea. Un elev din Seul, a cărui mamă lucra la centrul de distribuţie, a fost găsit pozitiv cu COVID-19.

Parcurile publice şi muzeele din Seul şi oraşele din jur au fost închise. Întreprinderile sunt încurajate să realizeze ture mai flexibile, iar oamenilor li se cere din nou să evite adunările publice şi aglomeraţia.

Coreea de Sud a fost printre primele ţări care s-a luptat cu focarul de COVID-19, la începutul acestui an, însă coreenii au fost lăudaţi pentru reacţia pe care au avut-o, reuşind să ţină sub control boala datorită unui sistem de testare bine pus la punct şi ample anchete epidemiologice.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, au început să apară noi cazuri şi noi grupuri de infecţii, inclusiv una legată de un bărbat care a vizitat cinci cluburi de noapte şi baruri în districtul de viaţă de noapte, numit Itaewon, din Seul.

Potrivit Yonhap News, aproximativ 266 de cazuri au fost depistate în cartierul Itaewon.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT