Life

Cori Grămescu: ”Nu este sport”. Adevăratul motiv pentru care mersul pe jos nu ajută la slăbire

De ce nu este eficient mersul pe jos în topirea kilogramelor în plus. Sfaturile pe care Cori Grămescu le-a dat celor care vor să se apuce de sport
23.01.2024 | 18:14
Cori Gramescu Nu este sport Adevaratul motiv pentru care mersul pe jos nu ajuta la slabire
De ce nu este eficient mersul pe jos în topirea kilogramelor în plus. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Perioada sărbătorilor de iarnă s-a încheiat demult, așa că nimeni nu mai are nicio scuză să nu se apuce de sport. Foarte multe persoane vor să își mențină greutatea ideală sau, de ce nu, să slăbească. Dincolo de disciplina alimentară, este foarte important să se cunoască tipurile de exerciții care ajută la atingerea obiectivelor.

De ce nu ajută mersul la topirea kilogramelor în plus

Dieta echilibrată și un stil de viață sănătos au început să fie preocupările multor români. Anul 2024 este anul rezoluțiilor și al transformărilor, așa că unii au început cu aspectul fizic.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, cei care aleg să slăbească să sau își mențină o greutate optimă, apelează la exercițiile din sala de forță. Fie că lucrează cu un antrenor, fie că lucrează pe cont propriu, multe persoane sunt dispuse să facă efort pentru a arăta bine.

Cori Grămescu, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste și instructor de pilates a venit la început de an cu câteva sfaturi pentru pasionații de mișcare și nu numai. Aceasta recomandă ca, înainte de a începe orice fel de exerciții, informarea să fie pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Cori Grămescu a demontat pe paginile ei de social media și unul dintre cele mai vechi mituri. Și anume, cel care spune că mersul pe jos ajută la topirea kilogramelor în plus. Ei bine, potrivit argumentelor aduse de nutriționistă, acest lucru nu este adevărat. Pentru că antrenează foarte multe persoane, Cori a adus exemple din propria experiență.

Momentul în care mersul pe jos poate deveni dăunător organismului

Nutriționista a subliniat faptul că mersul pe jos nu topește kilogramele în plus, iar explicația este una destul de simplă. Pentru a slăbi, este nevoie de exerciții cu o anumită intensitate. Totuși, mersul pe jos poate fi considerat o formă de efort, dar doar în cazurile în care pulsul este între 100 și 110.

ADVERTISEMENT

Pentru ca mersul pe jos să aibă efecte asupra topirii kilogramelor în plus este nevoie de ore în șir în care să fie practicat. În plus, mersul pe jos nici nu crește masa musculară, așa cum sunt tentate multe persoane să creadă.

”Nu uita ca mersul pe jos nu e sport și nu dezvoltă masa musculară. Ca să slăbești ai nevoie și de antrenamente cu greutăți care să îți mărească procentul de masă musculară”, a spus Cori Grămescu pe social media.

ADVERTISEMENT

Cori Grămescu a atras atenția tuturor să nu mai confunde mersul pe jos cu sportul. Mersul pe jos nu ajută la slăbire, ba chiar poate cauza mai mult rău dacă nu este practicat corespunzător.

Instructoarea de pilates a subliniat importanța folosirii unei încălțări potrivite pentru mersul pe jos. Cele mai multe persoane și, în special, doamnele și domnișoarele tind să aleagă încălțările după culoare.

”Dacă vrei să mergi pe jos fără dureri de genunchi și spate, asigură-te ca încălțările tale respectă tipul de pronație pe care o are talpa ta și este făcută pentru suprafața pe care mergi. Nu alege adidașii după culoare”, a mai spus nutriționista.

O pereche de încălțări necorespunzătoare poate fi dăunătoare și poate provoca dureri de spate și de genunchi. Foarte importantă în alegerea perechii de încălțăminte este talpa lor care poate proteja inclusiv de durerile de gleznă.

ADVERTISEMENT
Tags: