Sport

Cornel Dinu: „Cel mai bun meci al României din mandatul lui Rădoi, dar nu se putea mai mult cu Germania” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat pozitiv meciului Germania – România 2-1, pe care îl consideră cel mai bun meci din mandatul lui Mirel Rădoi.
09.10.2021 | 01:34
Cornel Dinu Cel mai bun meci al Romaniei din mandatul lui Radoi dar nu se putea mai mult cu Germania Exclusiv
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României n-a reușit minunea cu Germania, la Hamburg, deși a condus la pauză cu 1-0 grație golului de grație marcat de Ianis Hagi în minutul 9. Presiunea imensă a „Manschaftului” a întors rezultatul, putea să fie mai mare diferența de scor, dar putea să fie și 2-2 dacă Nicușor Stanciu sau Vlad Chiricheș erau mai inspirați pe final.

N-a fost să fie și acum, în contextul celorlalte rezultate din grupa noastră, Islanda – Armenia 1-1 și Liechtenstein – Macedonia de Nord 0-4, victoria în toate partidele care au mai rămas este obligatorie pentru a spera la locul 2 care ne poate duce la barajele pentru turneul final din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022).

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu consideră că Germania – România a fost „cel mai bun meci din mandatul lui Rădoi, dar nu se putea mai mult”

La Hamburg ne-am apărat ca la Mărășești, cum a spus Cornel Dinu imediat după fluierul final. „Procurorul” este de părerea că, deși a fost cea mai coerentă exprimare a tricolorilor de când a venit selecționerul Mirel Rădoi, nu se putea mai mult în fața unei echipe ai căror jucători valorează aproape un miliard de euro.

„Nu se putea mai mult după părerea mea în fața acestei Germanii care are o mare forță de joc, dar nu întâmplător este pe locul 4 în clasamentul coeficienților UEFA pentru că îi lipsește imaginația și chiar o siguranță defensivă”

„Oricum, cred că este prima partidă gândită bine ca așezare, blocându-ne bine într-un 5-4-1 care a pus probleme lipsei de imaginație și, în special, de viteză de pătrundere a germanilor”

„De la început i-am atenționat cu un presing pe care nu l-am putut duce tot meciul și cred că puteam obține mai mult cu mai multe șarje în atac pentru că și Sule, și mai ales Rudiger s-au deovedit de depășit, așa cum au fost la pătrunderea de gol a lui Ianis Hagi, erau, așa cum se spune în fotbal, o pâine de mâncat”

„Cred că a fost, ca randament, cel mai bun joc sub Rădoi, pentru că din cei 11 plus patru care au jucat, opt, nouă au jucat bine. S-a dovedit încă o dată că nu datele scriu întotdeauna istoria în fotbal, pentru că, dacă ne gândim, cu puțină șansă spre finalul jocului, prin Stanciu și Chiricheș se putea obține un rezultat de egalitate”

„Indiferent cât se iau în calcul numărul paselor sau posesia, zdrobitoare în favoarea germanilor, sau raportul ocaziilor, după mine un 12-6, cu 4-2 în prima repriză și un 8-4 în a doua, important este realismul în joc”

Cornel Dinu: „Au rezistat ca la Mărășești, n-au făcut greșeala cavaleriei nostre în șarja sinucigașă de la Prunaru”

„Mister” nu putea să nu facă o referire istorică pentru a compara evoluția tricolorilor la Hamburg, exemplele folosite fiind tocmai din Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT

„Practic, tricolorii trebuie apreciați pentru că, într-un fel, într-o comparație istorică, după felul în care s-au așezat și au suportat presiunea germane, au rezistat, așa cum se spune românește, ca la Mărășești. Și nici n-au mai făcut greșeala care s-a făcut în șarja de la Prunaru, în 1916, să atace cu orice chip, cum a făcut cavaleria noastră, secerată lesne de mitraliere germane într-o șarjă sinucigașă”

„Poate, dacă individual, am fi încercat mai multe șarje cu mingea la picior, am fi scos și mai mult în relief vulnerabilitatea defensivei germane de a se descurca unu contra unu”

„Probabil, așa cum se spune tot românește, frica păzește pepenii, adică frica poate fi un factor mobilizator. Și pentru conducerea tehnică, și pentru jucători frica pentru această legendă care este Germania i-a dus pe toți să gândească bine meciul, repet: nu se putea mai mult în fața deferenței de valoare, de forță dintre cele două echipe. Și tocmai această teamă de Germania a motivat așezarea și sacrificiul ofensivei pentru defensivă”

Remarcații lui Cornel Dinu, aproape toți!

Analiza aproape post cu post a scos în evidență remarcații lui Cornel Dinu: aproape întreaga echipă! Vezi notele FANATIK aici!

„Surprize, pentru mine, mai mult decât plăcute au fost Niță, chiar dacă la el mă așteptam să fie, iarăși, printre cei mai buni, apoi Rațiu a făcut o partidă foarte bună, Rus a jucat foarte bine, o revelație, Chiricheș cred cd că a făcut cea mai bună partidă a sa la echipa națională, Burcă păcat că s-a accidentat, a jucat și el foarte bine, Răzvan Marin și Nicușor Stanciu au închis foarte bine în fața liniei defensive de cinci… poate dacă Stanciu încerca să joace mai sus, să-l incomodeze pe Kimmich, puțin inspirat și sub ceea ce face el la Bayern, era și mai bine… iar șarjele lui Ianis Hagi și Mihăilă din prima repriză i-au atenționat pe germani să fie precauți”

„Repet, în ceea ce privește parcursul echipei sub Rădoi, este cea mai bine jucată partidă a tricolorilor, ținând cont și de adversar și reprezintă cea mai bine concepută distribuție și dinamică de joc de la venirea lui Rădoi la echipa națională”

„Prestația tricolorilor, deși datele se schimbă în partida de luni cu Armenia, este, cel puțin din punct de vedere moral un câștig real care îi obligă și mai mult să câștige de inaugurare la acest nivel a noului stadion din Ghencea”

Cifrele meciului Germania – România 2-1

  • 72%-28% posesie
  • 6-1 șuturi la poartă
  • 7-6 șuturi pe lângă poartă
  • 827-223 pase
  • 747-154 pase reușite
  • 193-43 atacuri  
  • 91-23 atacuri periculoase
ADVERTISEMENT

(statistică flashscore.ro)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!