Fotbal intern

Cornel Dinu după Dinamo – Voluntari: „Fabbrini, cel mai bun”. Avertisment dur pentru Cortacero, Șerdean & comp. Exclusiv

21.11.2020 | 04:33
Cornel Dinu dupa Dinamo  Voluntari Fabbrini cel mai bun Avertisment dur pentru Cortacero Serdean  comp Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a învins pe FC Voluntari cu 3-0, scor cu care nu s-a mai „răsfățat” de un an și 3 luni. Cornel Dinu a făcut analiza meciului, de la tactica lui Cosmin Contra la cel mai bun jucător de pe teren, Diego Fabbrini. Și a lansat un avertisment la adresa lui Cortacero, Șerdean și ceilalți „conducători vremelnici”.

„Haita” din „Groapă” a „mușcat” zdravăn din „voluntarii” lui Mihai Teja și au săltat Dinamo peste adversara din etapa viitoare, FC Argeș, meci care se va juca pe stadionul din „Trivale”.

ADVERTISEMENT

Dinamo a dominat mare parte a partidei din „Ștefan cel Mare”, și-a creat multe ocazii de gol, a avut noroc la o bară a lui Ricardinho la 0-0 (’47), a avut ghinion la o bară a lui Nemec (’59) tot la 0-0, a fost „iertată” de arbitrul Ovidiu Hațegan la o fază „pasibilă” de penalty (70, Camara la Alexandru Vlad, la 2-0 pentru Dinamo).

Cornel Dinu analizează Dinamo – Voluntari. „Fabbrini a fost cel mai bun de pe teren, Nemec a fost degeaba”. Avertisment dur pentru Cortacero, Șerdean & comp.

Cornel Dinu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK ce sistem de joc ar vrea să a aplice Cosmin Contra la Dinamo și ce gen de jucători îi lipsește deocamdată.

ADVERTISEMENT

„Jocul a fost oarecum echilibrat cam 30 de minute, după care diferența valorică s-a văzut. Pe un fond de câștig fizic și de coeziune după două luni jumătate de când sunt împreună, pentru că după minutul 30 și până la final Dinamo a dominat partida”

„Este elocvent raportul ocaziilor: dacă în prima repriză a fost 3-1 pentru Voluntari, după pauză a fost 7-2 pentru Dinamo, cu ocazii mari de tot. E adevărat că și «voluntarii» au avut bara din care puteau face 1-0, dar și Nemec a dat-o în bară, și la propriu, tot la 0-0”

„Dinamo a apărut mai omogenă, mai puternică fizic, mai judicios așezată și, de la mijloc în față superioară valoric, cu excepția Nemec… e degeaba băiatul ăsta… clar că lui Dinamo îi trebuie un vârf de atac”

„Și în continuare trebuie gândit jocul de pe benzile terenului. Sorescu n-a contat deloc… Contra vrea să joace ce se joacă în lumea bună a fotbalului, că are ochi, chiar dacă a trebuit să-și pună ochelari…”

„Din 4-3-3, când pleci pe atac cei trei atacanți sunt pe linia de 16 metri și fundașii laterali vin pe bandă, se mânjesc cu var și așa ai cinci în atac, rămân cei trei de la mijloc cu doi stoperi în spate”

„Așa se face o linie concavă de atac, cu fundașii laterali care urcă și cei trei atacanți, iar cei trei mijlocași sunt în relație cu fundașii laterali, care, la rândul lor, intră astfel în relație cu cei trei atacanți oarecum centrali. E o așezare ca o ciupercă”

„Ca o palmă privită din spate, degetul mic este Sorescu, degetul mare Isma Lopez, celelate trei degete centrale sunt atacanții. Dacă întorci mâna cu degetele în jos, la mijloc sunt doi stoperi și trei mijlocași care intră într-o relație tot cu extremele. Dus la extrem, sunt opt jucători plus cei doi stoperi care rămân la centrul terenului, pe faza de atac”

desen tactica Cornel Dinu, Cosmin Contra
Explicația „ilustrată” a lui Cornel Dinu despre tactica aplicată de Cosmin Contra în partida Dinamo – FC Voluntari 3-0

„Nici Sorescu, nici Isma Lopez nu știu, însă, deocamdată, să joace postura asta… gen, să spun, Alaba cu Kimmich la Bayern sau Robertson cu Alexander Arnold la Liverpool”

„Problema este că încă lipsește vârful de atac, iar jocul pe benzi are de suferit, la ce dovedesc până acum nici Isma Lopez, nici Sorescu nu sunt fundașii laterali capabili să devină extreme la 20 de metri de poarta adversă. Cel mai bun ca să joace rolul ăsta mi se pare Gonzalez, dar a fost plecat să joace cu Brazilia, el ar putea să joace așa ceva”

„La mijloc Dinamo a fost superioară și asta a contat foarte mult. Și Anton, și Camara, și, când a intrat, Borja Valle plus un Fabbrini foarte bun au făcut diferența”

Cornel Dinu îi atenționează pe conducătorii „vremelnici” ai lui Dinamo: „Ferească-i soarta să-mi arăt colții deposedărilor”

„Procuroru’” a motivat de ce îl consideră pe Diego Fabbrini cel mai bun jucător al partidei Dinamo – FC Voluntari și n-a uitat să-i atenționeze pe conducătorii actuali , Pablo Cortacero, Dorin Șerdean, Rufo Collado & comp. că au noroc pentru că nu se joacă meciurile cu suporteri în tribune.

În plus, le transmite un avertisment să nu mai apară și să nu mai vorbească în numele lui Dinamo și, mai ales, să nu-l aducă în starea „să-mi arăt colții deposedărilor”.

ADVERTISEMENT

„Și, deși este oscilant, cel mai bun jucător de pe teren a fost, de data asta, Fabbrini. Niciodată n-a jucat așa bine la Dinamo, l-am mai văzut jucând așa pe la Botoșani”

„Fabbrini, de multe ori când driblează, că pleacă bine de pe loc, întoarce bine adversarul, știe cu mingea, dar rămâne de multe ori tot în fața adversarului. Eeee, acum a trecut de adversar, a avut o mulțime de acțiuni în care i-a depășit pe ăia cum a vrut”

„A trecut de adversari în tușă, în centru, i-a întors pe ăia, dribla spre stânga și se întorcea brusc în dreapta, își crea spațiul liber în față, peste adversar, n-a pierdut mingi, a tras la poartă. A fost cel mai bun de pe teren, de departe”

„Contra a început să-și simtă jucătorii, dar nu are, încă, piesele de care are nevoie. Nu mai vorbesc de bani, că acolo este nenorocirea cea mai mare cu acești conducători vremelnici care nu mai trebuie să apară și să vorbească în numele lui Dinamo”

„Zecile de mii de «câini roșii» i-au simțit, știu ce e cu ei, deocamdată doar îi «latră» și mare noroc au că se joacă fără suporteri în tribune. Ferească-i soarta, fiind și eu «câine roșu» tare rău pe teren, cum mă știe lumea, să-mi arăt colții deposedărilor”

  • 17-7 a fost „scorul” șuturilor în partida Dinamo – FC Voluntari, 10-1 pe poartă, 7-6 pe lângă poartă
  • 55%-45% a fost raportul posesiei în meciul Dinamo – FC Voluntari
  • 14 victorii are acum Dinamo cu FC Voluntari, față de 2 înfrângeri și 1 meci egal, golaveraj 34-14 (un singur meci a fost în Cupa României, 2-1 pentru Dinamo, celelalte jucându-se în Liga 1)
  • 26 august 2019 este data ultimei victorii dinamoviste cu 3-0, etapa 7 din campionatul trecut, cu Hermannstadt, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”