Sport

Cornel Dinu, mesaj emoţionant despre retragerea lui Mircea Lucescu: “Mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă!”

Cornel Dinu a vorbit pentru FANATIK despre retragerea lui Mircea Lucescu din fotbal. Legendarul dinamovist a admirat şi longevitatea lui "Il Luce" care a activat la cel mai înalt nivel la 78 de ani.
03.11.2023 | 21:17
Cornel Dinu mesaj emotionant despre retragerea lui Mircea Lucescu Mangaiat de har ambitie seriozitate si sansa
Mircea Lucescu şi Cornel Dinu. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu s-a retras din antrenorat după meciul Dinamo Kiev – Şahtar Doneţk, scor 0-1. Antrenorul în vârstă de 78 de ani şi-a luat rămas bun de la ambele echipe la care a scris istorie în Ucraina.

Cornel Dinu, mesaj emoţionant după retragerea lui Mircea Lucescu: “Este un produs al muncii sale, un autodidact desăvârșit”

Fostul coleg al lui “Il Luce”, Cornel Dinu, a comentat pentru FANATIK retragerea antrenorului, spunând că a fost unul dintre puţinii fotbalişti de valoare care a fost şi unul dintre cei mai buni studenţi:

ADVERTISEMENT

“Mircea Lucescu reprezintă modelul de reușită nu numai din fotbalul nostru, dar și din fotbalul mondial. Provenit dintr-o familie foarte amărâtă, a trecut prin mari greutăți când fost copil, a luptat, a muncit ca să le învingă și asta merită o mare apreciere.

Mircea este un produs al muncii sale, un autodidact desăvârșit, s-a format ca un om citit, unul dintre puținii fotbaliști de valoare care a fost totodată unul dintre cei mai buni studenți ai Academiei de Științe Economice.

ADVERTISEMENT

“A creat o noutate în fotbalul românesc, antrenorul-jucător, la Corvinul Hunedoara”

Iar ca fotbalist a fost un luptător, un jucător inteligent și foarte muncitor, a reușit să se impună, a creat jucătorul de atac de pe toată suprafața terenului, a jucat mai mult extremă dreapta, l-a băgat Traian Ionescu în locul lui Pârcălab, dar putea juca pe tot frontul de atac, așa cum a jucat și pe vremea lui Angelo Niculescu.

Plecat de la echipa sufletelor noastre, Dinamo, în 1977, a creat o noutate în fotbalul românesc, antrenorul-jucător, la Corvinul Hunedoara. A riscat cu niște jucători foarte tineri și a reușit să facă o echipă care juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu are sens să vorbesc de palmaresul său de antrenor, știe toată lumea ce echipe mari a antrenat și ce succese a avut în Turcia și Ucraina. La Șahtar Donețk a cunoscut apogeul, 12 ani de glorie aproape neîntreruptă, a luat titluri, cupe, trofee europene.

“Mircea Lucescu a fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă”

A avut lângă el un tip de o calitate extraordinară, uman, înțelegător, dispus să investească în marea pasiune a vieții sale, fotbalul, este vorba de Rinat Ahnetov.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost mângâiat de har, ambiție, seriozitate și șansă. Este de admirat pentru că a avut o voință extraordinară și o longevitate care sfidează vârsta din buletin.

Vedeți câți antrenori din Europa mai activează la 78 de ani. Eu zic că Mircea Lucescu le-a fost decan până azi”, a spus Cornel Dinu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT