Sport

Cornel Dinu probleme cu indemnizația de revoluționar. O comisie a stabilit că nu merită titlul de ”Luptător cu Rol Determinant”

Cornel Dinu a fost una dintre figurile importante ale Revoluției din 1989, însă o comisie a stabilit că nu sunt suficiente dovezi care să justifice indemnizația pe care o încasează.
17.06.2022 | 00:04
Cornel Dinu probleme cu indemnizatia de revolutionar O comisie a stabilit ca nu merita titlul de Luptator cu Rol Determinant
Cornel Dinu a fost una dintre figurile importante ale Revoluției din 1989, însă o comisie a stabilit că nu sunt suficiente dovezi care să justifice indemnizația pe care o încasează
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor, care în momentul căderii regimului comunist pregătea echipa Oltul Scornicești, are titlul de ”Luptător cu Rol Determinant” la revoluție.

Lui Cornel Dinu ar putea să-i fie retrasă indemnizația de revoluționar

Însă, Cornel Dinu ar putea avea probleme cu această indemnizație de revoluționar, după ce o comisie de la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a stabilit că fostul antrenor nu poate proba cu documente implicarea sa.

ADVERTISEMENT

”Din actele existente în dosarul administrativ, respectiv din declarație personală și memoriu, nu există înscrisuri care să probeze că în perioada 14-22 decembrie 1989 Dinu Corneliu Constantin a îndeplinit condiția cumulativă de a ocupa și apăra un obiectiv de importanță deosebită, până la ora 12:10, ora fugii dictatorului”, a fost concluzia comisiei.

Cornel Dinu indemnizație revoluționar

În baza acestei decizii, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a cerut ca instanța să-i retragă titlul lui Dinu și să-i anuleze certificatul prin care încasează indemnizația lunară de 2.020 de lei.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu indemnizație revoluționar

Conform gsp.ro, adresa împotriva fostului fotbalist a fost făcută de Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut în spațiul public drept ”Ceaușescu Marian”, un activist extrem de vocal, implicat frecvent în conflicte cu persoane celebre.

Curtea de Apel va da o decizie definitivă

Decizia luată de această comisie va trebui ratificată de Curtea de Apel București. Până la luarea unei hotărâri definitive în această speță, Cornel Dinu va încasa în continuare indemnizația de revoluționar.

ADVERTISEMENT

”Pe 21 seara am fost la Universitate când s-a făcut baricada. Eram în preajma ambasadei americane, bine păzite, dar cu toate luminile aprinse… se lucra veghind… din când în când intrau și ieșeau acolo figuri ciudate… nu acționau ei direct…

A doua zi m-am dus cu Ilie Năstase să-și prelungească pașaportul ca să poată ieși din țară spre Paris. Bucureștiul era înțesat de mari mase de oameni ce se îndreptau spre sediul CC. Ilie a plecat pe la două și jumătate cu Air France, cred că o ultimă cursă care a decolat de pe Otopeni pentru că se închiseseră granițele”, este declarația lui Dinu de la dosar.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că omul de fotbal a avut și doi martori la dosar, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a considerat că declarațiile nu sunt suficiente pentru a proba calitatea lui Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
Tags: