Sport

Cornel Dinu: „S-a jucat corect până la marcarea golurilor, apoi s-au etalat tatuaje și ulei în frizuri savante” Exclusiv

Cornel Dinu a criticat jocul României din meciul cu Liechtenstein după marcarea celor două goluri.
06.09.2021 | 01:16
Cornel Dinu Sa jucat corect pana la marcarea golurilor apoi sau etalat tatuaje si ulei in frizuri savante Exclusiv
Cornel Dinu: „S-a jucat corect până la marcarea golurilor, apoi s-au etalat tatuaje și ulei în frizuri savante” Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a câștigat cu numai 2-0 meciul cu Liechtenstein, goluri marcate repede, în primele 18 minute, după care jocul trupei lui Mirel Rădoi s-a diluat într-o dominare sterilă din care a ieșit doar o bară la un șut al lui Răzvan Marin, în minutul 60.

Cu cele 6 puncte acumulate în ultimele două meciuri (2-0 în Islanda și 2-0 cu Liechtenstein), beneficiind și de celelalte rezultate (Macedonia de Nord – Armenia 0-0, Islanda – Macedonia de Nord 2-2, Germania – Armenia 5-0), echipa noastră națională joacă miercuri, ora 21:30, în Macedonia de Nord, unde doar victoria ne păstrează speranțele la locul 2 în grupă și calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Qatar.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „S-a jucat corect până la marcarea golurilor, apoi s-au etalat tatuaje și ulei în frizuri savante”

„Procuroru’” a „judecat” aspru evoluția tricolorilor, deși a apreciat așezarea inițială și jocul în primele 18 minute, în care s-au marcat cele două goluri.

„Am jucat corect 18 minute, până când am marcat golurile. Dar pe mine mă-nfioară altceva mai mult. La început incultul ăsta fotbalistic, poate că premeditat… dacă nu din întâmplare… a așezat bine echipa”

„A rămas cu Nedelcearu și Rus stoperi, că monitorii ăia de schi jucau un 5-4-1 ultra-defensiv, a împins foarte bine blocul funcțional, nu întâmplător Cristi Manea și Toșca au dat golurile. Au jucat cum se joacă în lume de vreo 20 de ani, încă de pe vremea lui Guardiola la Barcelona, au jucat extreme”

„Stanciu și Olaru au venit un fel de interi, într-un zig-zag cu inexistentul Markovic, care n-a fost vârf de atac, a fost Morcovici în fundul propriei sale echipe. Am avut până la goluri deschiderea jocului pe benzi, practic cinci jucători au acoperit lățimea terenului pe atac. Cei doi în benzi, fundașii laterali, interii puțin retrași, un fel de W, celebrul W”

Cornel Dinu: „După golul al doilea a fost haos la ce-o ieși, Doamne-ajută, în fața unor monitori de schi”

„Procurorul” a criticat haosul în care s-a jucat după minutul 20, cu o echipă de… monitori de schi care care tava pe la diferite bistrouri din Elveția”.

ADVERTISEMENT

„Numai că după al doilea gol n-a mai fost nimic esențial. Nicio ocazie. Ba a fost o ocazie, singura, în repriza a doua, șutul în bară al lui Răzvan Marin, în minutul 60”

„Joc subțire, haos la ce-o ieși, Doamne-ajută, în fața unor jucători de liga a patra, a cincea, monitori de schi care poartă tava pe la diferite bistrouri din Elveția, joacă fotbal de plăcere”

„Fotbaliatorii noștri au etalat spre sfârșitul meciului, începând cu fițosul de Man, doar tatuaje și ulei de măsline, simbolul păci și al înțelegerii între popoare, în frizurile savante”

Cornel Dinu: „Dumnezeu se uită la noi, dar nu ne bagă în traistă”

Cornel Dinu a atras atenția în stilul său caracteristic că Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă, apropo de rezultatele din grupă, care ne-au fost favorabile în ultimele două etape.

„Să nu uităm că am avut șansă la 2-1 pentru Macedonia de Nord… macedonenii puteau să facă 3-1, bară, și islandezii au făcut imediat după aceea 2-2. Dumnezeu se uită la noi, dar nu ne bagă în traistă. Noi, chiar dacă unii ne rugăm la El, ne pierdem ruga în faptă pe Pământ”

„Să nu uităm nici că acum vreo 20 și ceva de ani, Lihănștainul, cum îi spunea un mare antrenor al acelor ani, cu cei 36.000 de locuitori ai săi, lua patru goluri într-un meci numai de la Gică Popescu. Dar de unde să mai apară un Gică Popescu acum?”

Clasamentul grupei J

1. Germania                     5       4      0       1       13-2   12 puncte
2. Armenia                       5       3       1       1       6-8    10 puncte
3. România                        5       3       0       2       9-6      9 puncte 
4. Macedonia de Nord    5       2       2       1      11-6     8 puncte
5. Islanda                         5       1       1       3       6-10    4 puncte
6. Liechtenstein              5       0       0      5       1-14     0 puncte

ADVERTISEMENT

Etapa 6 (miercuri, 8 septembrie)

Armenia – Liechtenstein (ora 19:00)
Macedonia de Nord – România (ora 21:45)
Islanda – Germania (ora 21:45)