Fotbal intern

Corneliu Papură explică de ce U Craiova nu a plecat în cantonament în străinătate: ”Riscam carantina”

15.01.2021 | 14:08
Corneliu Papura explica de ce U Craiova nu a plecat in cantonament in strainatate Riscam carantina
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei U Craiova, Corneliu Papură, a explicat de ce oltenii nu au plecat într-un catonament în străinătate, așa cum a fcăut-o FCSB, și a decis să se pregătească pe plan local.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate faptul că FCSB nu va intra în carantină la întoarcerea din Turcia, ceea ce s-a și confirmat, după ce echipa a intrat direct în cantonament.

ADVERTISEMENT

Acționarul grupării din Bănie, Mihai Rotaru, a fost ironic în scandalul carantinării echipei roș-albastre și le-a răspuns astfel lui Gigi Becali și Mihai Stoica.

Corneliu Papură consideră că un cantonament în străinătate nu era indicat pentru U Craiova

”Nu am plecat în cantonament în străinătate în primul rând motivele fiind legate de pandemie. A existat și încă există nesiguranța plecării sau a venirii în țară. În orice moment se putea închide o graniță, am fi putut fi obligați să stăm în carantină”, a explicat Corneliu Papură de ce U Craiova nu a plecat într-un catonament în străinătate.

ADVERTISEMENT

”Au fost și sărbătorile, pe care este normal ca toată lumea să își dorească să le petreacă în familie. Fiind vorba doar de o pauză de trei săptămâni, nu cred că era indicat să ne mai deplasăm în străinătate”, a declarat tehnicianul oltenilor pentru site-ul oficial al LPF.

”A fost o perioadă atipică în raport cu ce eram obișnuiți. Sperăm că ne-am adaptat bine, pentru că ne așteaptă o săptămâni cu foarte multe meciuri. Fiind o perioadă, cum spuneam, neobișnuită, cu toții ne-am gândit cum să o gestionăm cât mai bine”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

”Terenurile vor fi grele în următoarea perioadă și cel mai bun exemplu este meciul pe care l-am disputat cu Sepsi. Noi avem jucători creativi, jucători tehnici care nu își pot pune în valoare aceste calități pe astfel de terenuri. Cu toate acestea, trebuie să ne adaptăm cât mai bine la condițiile de joc și să câștigăm”, a mai spus Papură.

Papură speră în revenirea cât mai repede a fanilor în tribune

”Este greu să gestionezi fiecare meci. Tot timpul ești în alertă. Tot timpul există un conflict, cu ghilimelele de rigoare, între antrenori și jucători, în sensul că sunt 24 de jucători în lot, pe foaie sunt 20, iar patru vor fi nemulțumiți că nu prind lotul.

ADVERTISEMENT

Apoi, din cei 20 de pe foaie, doar 11 pot fi titulari. Nouă vor fi nemulțumiți că sunt rezervă. Se pot întâmpla lucruri neprevăzute și trebuie să gestionezi cât mai bine fiecare situație. Nu este ușor, dar asta ne este meseria”, a precizat antrenorul Craiovei.

”Fotbalul este făcut pentru suporteri. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, suporterii să se întoarcă în tribună. Din păcate, acest lucru nu depinde de noi. Prezența spectatorilor în tribună este primordială pentru Universitatea Craiova.

Pot spune fără să greșesc, având în vedere că urmează o perioadă de transferuri, cel mai important transfer pentru echipa noastră ar fi revenirea fanilor alături de noi, pe stadionul Ion Oblemenco”, a încheiat Corneliu Papură.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 3,60 este cota pentru „total goluri: 2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT