Premier League

Coronavirusul blochează Premier League! Primele ligi din Anglia s-ar putea relua în iulie. Planul pregătit de britanici

28.03.2020 | 20:33
Coronavirusul blocheaza Premier League Primele ligi din Anglia sar putea relua in iulie Planul pregatit de britanici
ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 martie, ora 20:35/ Britanicii pregătesc un nou plan, care va fi aplicat dacă fotbalul nu va putea fi reluat în aprilie. Conform The Sun, în cazul în care pandemia de coronavirus va continua, meciurile din Premier League s-ar putea relua în iulie, situație în care toate cele nouă etape rămase se vor disputa în decursul a patru săptămâni, cu porțile închise.


Premier League este cel mai bogat campionat din lume, iar ameninţarea coronavirusului a impus măsuri fără precedent în ceea ce priveşte prima ligă engleză. Daily Mail scrie că meciurile nu vor fi amânate, însă se vor disputa cu porţile închise.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 martie, ora 15:14 / În urma unei întâlniri extraordinare care a avut loc joi între toate forurile din fotbalul britanic, s-a decis ca întrecerile din Regat, de la Premier League până la întrecerile feminine și de ligă inferioară, să fie amânate cel puțin până pe 30 aprilie 2020.

 


UPDATE, 13 martie, ora 13:06 / BBC a anunţat că meciurile din Premier League, Championship, League One şi League Two sunt amânate până pe 3 aprilie.  “Decizia nu a fost una uşoară, dar EFL prioritizează sănătatea fotbaliştilor şi a membrilor staff-urilor echipelor. Cluburile au fost avizate să suspende orice activitate care nu este esenţială”, se anunţă în comunicatul EFL.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 13 martie, ora 12:27 / Dan Roan, jurnalist BBC, a anunţat că Premier League, Championship, League One şi League Two vor fi suspendate până pe 3 aprilie, când situaţia va fi analizată din nou.


UPDATE, 13 martie, ora 10:23 / Jurnalistul BBC, Dan Roan, a anunțat că Premier League va avea o conferință telefonică, la ora 12:30, cu toate cluburile pentru a stabili ce urmează să se întâmple cu fotbalul englez.

ADVERTISEMENT

Ziaristul preconizează că etapa din acest weekend se va juca așa cum a fost programaată, urmând ca apoi Premier League se se oprească pentru câteva săptămâni, cel mai probabil pentru 14 zile.


Știre inițială, 12 martie

Coronavirusul afectează Premier League! Măsuri de criză luate de oficialii ligii engleze

În plus, un set de măsuri fără precedent vor fi aplicate în campionatul Angliei, iar planul include interzicerea transmiterii meciurilor în baruri şi în spaţii publice, iar cei care şi-au cumpărat bilete la meci vor avea acces la un live stream astfel încât să poată urmări meciul la televizor.

ADVERTISEMENT

Daily Mail a publicat setul de măsuri care urmează să fie aplicate după şedinţa de joi a oficialilor din Premier League:

– Meciurile se vor disputa la datele stabilite, dar fără fani în tribune

– Barurile nu vor transmite meciurile pentru a evita aglomerarea de oameni

– Cei care au bilete la meciuri vor avea acces la un live stream 

– Datele de disputare ale meciurilor s-ar putea modifica şi ar putea exista meciuri din etapă începând de joi

– Nu se vor transmite la televizor meciurile de sâmbătă, de la ora 17:00 

Tottenham – Manchester United şi Everton – Liverpool, primele derby-uri care se vor disputa cu porţile închise

Meciul dintre Manchester City şi Arsenal a fost primul din Premier League amânat din cauza coronavirusului. Această decizie s-a luat după ce patronul lui Olympiakos şi Notingham Forrest, Evanghelis Marinakis a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Pentru că “tunarii” au jucat cu Olympiakos în Europa League şi au luat contact şi cu patronul elenilor, oficialii ligii profesioniste din Anglia au decis ca meciul cu Manchester City să nu se dispute pentru a evita orice risc.

Noile reglementări ar putea intra în vigoare odată cu noua etapă din Premier League care începe sâmbătă de la ora 14:30 cu meciul dintre Watford şi Leicester City. Astfel, primele derby-uri care ar urma să se dispute cu porţile închise sunt Tottenham – Manchester United şi Everton – Liverpool.

  • 3,1 miliarde de euro sunt încasările anuale ale Premier League din drepturile tv
ADVERTISEMENT
Tags: