News

Coșmar pentru mai mulți cetățeni din Brăila. Au plătit sute de mii de euro pentru condiții de sat

Mai mulți cetățeni din Brăila care sperau să-și fi găsit casa visurilor s-au trezit într-un adevărat coșmar. Oamenii au scos din buzunar sute de mii de euro pentru lux și au ajuns să aibă condiții de sat.
17.05.2022 | 16:09
Cosmar pentru mai multi cetateni din Braila Au platit sute de mii de euro pentru conditii de sat
Mai mulți cetățeni din Brăila au plătit sute de mii de euro pentru locuințe de lux și s-au trezit în condiții rurale. Sursa foto: captură Observator News
ADVERTISEMENT

Locuitorii unui cartier de la marginea orașului Brăila trec printr-un adevărat coșmar. De un deceniu trăiesc în condiții rurale, deși au investit până la 250.000 de euro.

Mai mulți cetățeni din Brăila au plătit sute de mii de euro pentru locuințe de lux și s-au trezit în condiții rurale

Condiții similare vieții de sat, la marginea oraşului. Această realitate trebuie să o îndure zi de zi locuitorii cartierului Minerva din Brăila. De ani de zile, aceștia stau fără apă şi canalizare. Pentru ca tacâmul să fie complet, nici măcar curentul electric nu a ajuns acolo, scrie Observator News.

ADVERTISEMENT

Oamenii de aici au investit sute de mii de euro în locuinţe, dar au trecut mai bine de 10 ani şi trăiesc mai rău ca la ţară. Singurul lucru similar vieții de la oraș este reprezentat de gama de impozite anuale.

Gropi, noroi și mizerie, foarte multă mizerie. Aşa se prezintă străzile din acest cartier rezidenţial din Brăila.

ADVERTISEMENT

Până și iluminatul stradal, un lucru elementar pentru cel mai izolat sat din lume, este un lux aici. Oamenii care revin la casele lor după o zi de muncă au nevoie de lanternă după lăsarea serii.

În aceeași zonă, o mașină de pompieri nu are nicio șansă să pătrundă pe stradă, unde nici nu există hidranți.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe decidenți, aceștia cer timp. Primarul Brăilei spune că locuitorii din Minerva trebuie să mai aibă răbdare.

”Aşa cum am dovedit că am asfaltat toate celelalte cartiere, în ordinea în care au fost construite. Şi acestea vor fi asfaltate, în ordinea în care au fost construite, pentru că aşa este fair-play pentru toţi locuitorii care au plătit taxe şi impozite de mai mulţi sau de mai puţini ani”, spune edilul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Locuințele din zonă au costat până la 250.000 de euro

Virgil, un cetățean care a plătit 250.000 de euro pentru o locuință în acest cartier, trăiește coșmarul de a avea un trai rural în oraș de mai bine de 10 ani.

În momentul în care s-a mutat în zona de ”lux”, nu avea nimic, nicio utilitate. Pe cont propriu și-a tras curent, gaz şi apă, de la zeci de metri distanță. Asta deși locuințele costă sute de mii de euro.

De ani de zile, Virgil și vecinii săi trimit sesizări, fac petiţii, semnează cu toţii aceste petiţii şi cer autorităţilor să intervină acolo, fiind domeniul public.

Și tot de ani de zile, oamenilor li se fac doar promisiuni că lucrările vor fi cuprinse în bugetul de anul viitor şi tot aşa. De peste un deceniu, străzile sunt în stadiu de şantier, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT