Sport

Coşmarul FCSB-ului a umilit şi Nordsjaelland! Ce s-a întâmplat în campionatul danez

Silkeborg, coșmarul FCSB-ului din sezonul trecut, a învins-o pe Nordsjaelland, fosta adversară a vicecampioanei României din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League.
20.08.2023 | 17:56
Cosmarul FCSBului a umilit si Nordsjaelland Ce sa intamplat in campionatul danez
Silkeborg i-a administrat lui Nordsjaelland prima înfrângere a sezonului. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC Nordsjaelland a pierdut prima partidă a sezonului. Înfrângerea vicecampioanei Danemarcei a venit după returul cu FCSB din turul al treilea preliminar al Conference League. Formația antrenată de Johannes Thorup a câștigat cu 2-0 împotriva roș-albaștrilor. În campionat, Nordsjaelland a fost răpusă de Silkeborg, coșmarul echipei lui Gigi Becali din sezonul precedent.

Coşmarul FCSB-ului a umilit şi Nordsjaelland!

Silkeborg i-a administrat primul eșec al sezonului lui FC Nordsjaelland. După 6 meciuri în care a adunat 5 victorii și un rezultat de egalitate, echipa lui Johannes Thorup a cedat în deplasare, în etapa a 5-a din campionatul danez, scor 0-2 cu Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Tabela s-a menținut intactă la pauză, însă în a doua repriză Silkeborg a punctat de două ori prin Tengstedt, din penalty, și Lind. Nuamah, tânărul atacant al lui Nordsjaelland care va pleca pe bani mulți, nu a fost în lot la meciul cu Silkeborg din campionat.

În sezonul trecut, Silkeborg a făcut spectacol contra FCSB-ului în grupele UEFA Conference League. Formația din Danemarca a câștigat atât meciul tur, cât și returul împotriva roș-albaștrilor cu scorul de 5-0.

ADVERTISEMENT

Danezii, coșmarul FCSB-ului în cupele europene

Startul lansat de sezon din campionat a făcut-o pe FCSB să viseze la accederea în grupele UEFA Conference League. După ce a trecut de CSKA 1948 Sofia, echipa lui Elias Charalambous a dat piept cu Nordsjaelland.

Meciul tur din Ghencea s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. O săptămână mai târziu, în Danemarca, Nordsjaelland s-a impus clar, scor 2-0. În play-off-ul UEFA Conference League, vicecampioana Danemarcei va da piept cu Partizan Belgrad.

ADVERTISEMENT

Sârbii au pierdut meciul tur cu Sabah Baku, scor 2-0, însă au câștigat în Serbia cu același scor, iar meciul a intrat în prelungiri. Jucătorii lui Partizan au avut nervii mai tari și s-au calificat în play-off după loviturile de departajare.

Nuamah, aproape de transferul la Lyon

Ernest Nuamah este tot mai aproape să plece de la Nordsjaelland în această vară. Conform presei din Danemarca, atacantul ghanez de 19 de ani este aproape să își continue cariera în Ligue 1, la Lyon.

ADVERTISEMENT

Danezii sunt foarte aproape să ajungă la un acord cu Nordsjaelland pentru transferul jucătorului. Transferul ar putea intra în linie dreaptă, mai ales datorită legăturii pe care o are Michael Essien, antrenorul secund al lui Nordsjaelland, cu Lyon.

„Sunt lucruri care au devenit din ce în ce mai interesante pentru el și care îl fac să aibă nevoie să respire”, a declarat Jan Laursen, directorul sportiv al lui Nordsjaelland, despre Nuamah.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,02 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul FCSB – Poli Iași

ADVERTISEMENT