Sport

Coșmarul s-a încheiat pentru Constantin Budescu. E gata să revină pe teren după o pauză de cinci luni

Veste excelentă pentru Petrolul înaintea meciului cu CFR Cluj. Constantin Budescu a prins lotul și este pregătit să joace în meciul de la Mediaș.
30.09.2022 | 21:45
Cosmarul sa incheiat pentru Constantin Budescu E gata sa revina pe teren dupa o pauza de cinci luni
După cinci luni de absență, Constantin Budescu e pregătit să revină pe teren. © FOTO:Cristian Stavri/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Petrolul Ploiești este meciul zilei de sâmbătă în SuperLiga. Campioana este în revenire de formă, iar la Petrolul este gata să joace primele minute Constantin Budescu.

Constantin Budescu, recuperare intensivă și revenire înainte de termen

Mijlocașul de 33 de ani a suferit o ruptură de tendon în meciul FC Voluntari – Farul Constanța din 2 aprilie. Două zile mai târziu fotbalistul era operat, iar medicii estimau că va reveni pe teren la jumătatea lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Deși accidentat, Constantin Budescu a fost ofertat de Petrolul Ploiești, iar ”magicianul” a acceptat să revină la echipa care l-a lansat în fotbalul mare în urmă cu 17 ani.

Budescu a tras tare în perioada de recuperare și este pregătit să revină pe teren tocmai în meciul contra campioanei CFR Cluj, programat sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

”Budescu e foarte bine, n-are probleme cu kilogramele, a făcut deplasarea cu echipa, așteptăm să «redebuteze». S-a ținut de program, a făcut o recuperare intensivă, acum este și el nerăbdător să joace. 

Sunt șanse să prindă minute. El este cel mai bun medic pentru el, știe exact când, cât și dacă va putea să joace”, a declarat Costel Lazăr, președintele petrolului, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Budescu revine exact la momentul potrivit pentru Petrolul

Petrolul Ploiești este una dintre echipele surpriză ale acestui sezon din SuperLiga. Deși s-au confruntat cu serioase probleme financiare, oficialii ”lupilor” au reușit câteva lovituri de imagine în această vară.

Pe lângă achiziția lui Constantin Budescu, pe ”Ilie Oană” au mai ajuns, între alții, foștii internaționali Gabriel Tamaș și Gicu Grozav, dar și nord-macedoneanul Mirko Ivanovski, ultima oară la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Petrolul ocupă poziția a 6-a în clasament, însă este în scădere de turație. ”Lupii” au pierdut ultimele două meciuri din SuperLiga și au o serie de trei partide extrem de dificile în perioada următoare, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Astfel, revenirea lui Constantin Budescu se întâmplă exact la momentul potrivit, când prahovenii aveau nevoie de o ”injecție” de încredere.

ADVERTISEMENT