Sport

Cosmin Achim, jucătorul dat afară de Petrolul Ploiești, acuzat că ar fi pariat sume mari pe meciuri din SuperLigă. Prima reacție a fotbalistului. Update

Cosmin Achim, fostul fotbalist al celor de la Voluntari și Petrolul, ar fi pariat sume uriașe de bani pe meciuri din campionatul de fotbal românesc.
06.03.2023 | 18:46
Cosmin Achim jucatorul dat afara de Petrolul Ploiesti acuzat ca ar fi pariat sume mari pe meciuri din SuperLiga Prima reactie a fotbalistului Update
Cosmin Achim este acuzat că ar fi pariat sume de bani pe meciuri de fotbal din SuperLigă. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
06-03-2023
16:58

Cosmin Achim spune că e nevinovat

Jucătorul Cosmin Achim, dat afară de la Petrolul Ploiești chiar înainte să înceapă scandalul în care este bănuit că a pariat pe meciuri din SuperLigă, inclusiv ale echipei prahovene, se apară și spune că este nevinovat.

”Deocamdată, pot să spun că este o anchetă în desfășurare în acest caz și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Eu mă consider nevinovat! Cum să mă retrag din fotbal? Nici vorbă de asta”, a declarat Achim, pentru prosport.ro.

Un nou scandal lovește fotbalul din România după ce Cosmin Achim, care a fost dat afară de la Petrolul Ploiești, este investigat pentru că ar fi pariat sume de bani pe meciuri din SuperLigă, inclusiv ale echipei la care a activat ultima oară. Fostul antrenor al fotbalistului în vârstă de 27 de ani, Liviu Ciobotariu, l-a condamnat pe fostul său elev de la FC Voluntari.

Cosmin Achim este investigat pentru că ar fi pariat sume de bani pe meciuri din SuperLigă

În cursul zilei de duminică, Petrolul Ploiești, club aflat în colaps financiar, a anunțat oficial despărțirea de Cosmin Achim care s-a alăturat în iarnă „lupilor galbeni”, după ce i s-a reziliat contractul la Voluntari. În comunicatul făcut public pe pagina oficială de Facebook, Petrolul Ploiești invoca motive personale, însă, ulterior, a ieșit la iveală faptul că fundașul central este subiectul unei investigații a comisiei de integritate FRF.

ADVERTISEMENT

Cosmin Achim ar fi pariat sume pe meciuri de fotbal care se învârt în jurul a 8.000-9.000 de lei. Fosta sa parteneră a trimis dovezi atât la Federația Română de Fotbal, cât și pe masa Ligii Profesioniste de Fotbal, anunță orangesport.ro. Forul condus de Răzvan Burleanu a confirmat informație, în cazul ilegal fiind implicat și o grupare interlopă.

„Situaţia la care faceţi referire reprezintă subiectul unei anchete a Departamentului de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal, anchetă care încă se află în desfăşurare. Din acest motiv, nu putem oferi detalii suplimentare”, a fost răspunsul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Cosmin Achim iese în evidență prin astfel de metode. În urmă cu aproape cinci ani, aflat la FC Voluntari, fundașul central a fost prins la casino. Jucătorul crescut la Academia „Gheorghe Hagi” a fost surprins în timp ce juca la ruletă.

Liviu Ciobotariu îl pune la zid pe Cosmin Achim: „În mod cert va trebui să plătească!”

Înainte de a ajunge în lotul celor de la Petrolul Ploiești pentru care a evoluat doar în cinci partide, Cosmin Achim a fost jucătorul celor de la FC Voluntari. Timp de două sezoane, în care Liviu Ciobotariu a fost antrenorul ilfovenilor, fundașul central în vârstă de 27 de ani a strâns 21 de apariții în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Liviu Ciobotariu, fostul său antrenor, l-a condamnat pe Cosmin Achim despre care a spus că trebuie să fie pedepsit. „Am citit în presă. El nu mai este jucătorul nostru și a reziliat în această iarnă pentru a pleca la Petrolul. Am înțeles că se va face o anchetă. Sunt lucruri foarte grave în cazul în care se va dovedi adevărat ceea ce a făcut.  În mod cert va trebui să plătească!

El nu a jucat aproape deloc cât am fost eu antrenor. De introdus l-am pus doar când nu am avut soluții. N-aș vrea să spun mai mult despre comportamentul lui. Eu nu m-am gândit niciodată că un jucător poate juca la pariuri contra echipei la care activează. Doar împarți cu colegii tăi vestiarul”, a declarat Liviu Ciobotariu.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Florin Pîrvu după ce Cosmin Achim a fost acuzat că a pariat pe meciuri din SuperLigă

Florin Pîrvu, antrenorul celor de la Petrolul Ploiești, a mărturisit că nu știe despre cazul în care este implicat Cosmin Achim și a refuzat să ofere detalii.„Nu știu și nu vreau să mă eschivez de la întrebare. Am înțeles că are probleme personale.

Nu eram la antrenament când el a plecat. Dacă un jucător are probleme personale, eu ce pot să fac? El era în lotul nostru. El a și jucat cu CFR. Nu am nicio informație. Treaba lui și nu vreau să mai vorbesc despre asta”, a declarat Florin Pîrvu.

ADVERTISEMENT