Sport

Cosmin Moți, o soluție radicală pentru renașterea lui Dinamo, după modelul rivalei. „Nu cred că se poate continua în Liga 2!”

Fost campion cu Dinamo, Cosmin Moți deplânge soarta echipei pentru care a jucat vreme de 7 sezoane. El propune o reconstrucție din temelii a grupării din Ștefan cel Mare.
30.06.2022 | 17:50
Cosmin Moti o solutie radicala pentru renasterea lui Dinamo dupa modelul rivalei Nu cred ca se poate continua in Liga 2
Fostul fotbalist Cosmin Moți propune o soluție radicală pentru renașterea clubului Dinamo
ADVERTISEMENT

Cosmin Moți a îmbrăcat ultima oară tricoul lui Dinamo în urmă cu exact un deceniu. A rămas fidel culorilor și clubului care l-a lansat în fotbalul mare. Actualul director sportiv al campioanei Bulgariei propune un nou proiect la echipa din Ștefan cel Mare, după modelul Rapid.

Cosmin Moți: ”E nevoie de un proiect de la zero”

Deși activează de 10 ani în Bulgaria, mai întâi ca jucător, acum oficial al multiplei campioane Ludogoreț Razgrad, Cosmin Moți rămâne unul dintre cei mai iubiți dinamoviști.

ADVERTISEMENT

A adunat 225 de meciuri în tricoul roș-alb și a câștigat trei trofee (campionatul, Cupa și Supercupa). Fostul apărător central suferă alături de fanii ”câinilor” după prima retrogradare din istoria clubului Dinamo, dar are și soluții pentru renașterea echipei din Ștefan cel Mare.

”Părerea mea personală e că Dinamo ar trebui să înceapă de jos. Să înceapă de la zero un proiect sănătos, în care să fie implicaţi şi fanii pentru că au ajutat foarte mult în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Cred ca e nevoie de un proiect de la zero, cum s-a făcut la Rapid e cel mai bun exemplu. Nu ştiu dacă se poate continua în Liga 2, dar e nevoie de un nou început curat, plecat de la zero”, a spus Cosmin Moţi pentru Antena Sport.

Fostul dinamovist este șocat de degringolada de la Dinamo

Cosmin Moți a mărturisit că este peste puterile lui să înțeleagă cum s-a ajuns în situația în care se regăsește în acest moment al doilea cel mai titrat club de fotbal din România.

ADVERTISEMENT

Desele schimbări, la toate nivelurile clubului, sunt cauzele care au adus-o pe Dinamo în pragul falimentului. Fostul fotbalist este convins că jucătorii care au evoluat în ultima parte a campionatului nici nu au apucat să se cunoască între ei.

”Au fost greşeli din toate părţile, greşeli care se vedeau şi de afară. Cu schimbări de patroni, de preşedinţi, de antrenori, de jucători, eu cred că jucătorii nici nu se cunoşteau cu toţii între ei. A fost o degringoladă totală acolo”, a punctat Moți.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moți nu exclude o revenire la Dinamo, în calitate de oficial

Apreciat de fani, Cosmin Moți a acceptat oferta oficialilor de la Ludogoreț Razgrad de a face parte din structura administrativă a multiplei campioane a Bulgariei.

Experiența administrativă l-ar putea ajuta în viitor să fie un bun conducător chiar la Dinamo. Fostul fotbalist a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că în viitor nu exclude posibilitatea de a se întoarce în Ștefan cel Mare.

”Am început aici o treabă și nu mă gândesc să plec de la Ludogorets prea curând. Vom vedea peste câțiva ani unde ne duc drumurile și dacă mă voi întoarce la Dinamo”, spunea Cosmin Moți, în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT