Sport

Cosmin Olăroiu, primit de președintele Emiratelor Arabe Unite după câștigarea Cupei Președintelui. Update

Cosmin Olăroiu (53 de ani) a reușit încă o performanță importantă! A cucerit cu Al Sharjah Cupa Președintelui din Emiratele Arabe Unite.
02.05.2023 | 22:45
Cosmin Olaroiu primit de presedintele Emiratelor Arabe Unite dupa castigarea Cupei Presedintelui Update
Cosmin Olăroiu, primit de președintele Emiratelor Arabe Unite după câștigarea Cupei Președintelui Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT
02-05-2023
19:53

Cosmin Olăroiu, primit de președintele Emiratelor Arabe Unite după câștigarea Cupei Președintelui

Cosmin Olăroiu și jucătorii săi de la Al Sharjah au fost primiți de Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite după câștigarea Cupei Președintelui.

Al Sharjah s-a impus în finala cu Al Ain, la loviturile de departajare, iar confruntarea a fost dramatică și a luat sfârșit abia după ce s-au executat nu mai puțin de 27 de penalty-uri. Cosmin Olăroiu a câștigat trofeul și în sezonul trecut, după care a cucerit SuperCupa Emiratelor Arabe Unite.

 

29-04-2023
07:44

Cosmin Olăroiu, prima reacție după finala câștigată dramatic de Al Sharjah în Cupa Președintelui

Al Sharjah, formația pe care o antrenează Cosmin Olăroiu, a câștigat Cupa Președintelui din Emiratele Arabe Unite în fața celor de la Al-Ain, scor 1-1, 13-12 d.l.d. Jucătorii celor două echipe au fost nevoiți să execute nu mai puțin de 28 de lovituri de la 11 metri. 

Astfel, tensiunea a fost la cote maxime, însă la final, cel care a răsuflat ușurat a fost Cosmin Olăroiu care și-a trecut în palmares al 17-lea trofeu din carieră, al 12-lea în zona Golfului și al treilea cu Al Sharjah. 

„E important că jucătorii mei, alături de care am lucrat în acești ani, au demonstrat că au personalitate. Mai este mult de muncă și cred că vom putea fi și mai buni decât astăzi. E nebunesc! 14 penalty-uri…

Niciun antrenor nu trebuie să trăiască așa ceva. După minutele regulamentare am vorbit cu jucătorii și le-am spus că vom câștiga meciul. Nu am vrut să ajungem la loviturile de departajare”, a declarat Cosmin Olăroiu, la finalul meciului. 

În campionat, Al Sharjah se află la șase puncte în spatele liderului Al-Wahda. În stagiunea precedentă, antrenorul român a câștigat alături de al Sharjah Cupa Președintelui și SuperCupa. 

Cosmin Olăroiu scrie istorie în zona Golfului după ce a cucerit un nou trofeu. Meciul a fost unul de infarct, iar echipa antrenorului român s-a impus după loviturile de departajare.

Cosmin Olăroiu a cucerit Cupa Președintelui în finala dramatică cu Al Ain

Partida dintre Al Sharjah și Al Ain s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 după 120 de minute, așa că marea finală a fost decisă la loviturile de departajare. Jucătorii lui „Oli” au câștigat dramatic, cu 14-13!

ADVERTISEMENT

„Este ora 10. Sharjah este campioana Cupei Președintelui după ce a câștigat meciul final pe seama echipei Al-Ain cu lovituri de șut în meciul disputat pe Stadionul Mohammed bin Zayed din capitala Abu Dhabi”, au scris saudiții pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Cosmin Olăroiu cucerește acest trofeu pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2022 a câștigat și Supercupa Emiratelor Arabe Unite. Antrenorul român a avut emoții mari și în semifinale, când a avut nevoie de 120 de minute pentru a se califica în fața celor de la Ajman.

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu a ajuns la 12 trofee cucerite în zona Golfului

Antrenorul român este unul dintre cei mai titrați antrenori din zona arabă, unde a ajuns la 12 trofee câștigate. Câștigarea Cupei Președintelui e cu atât mai importantă cu cât Al Sharjah a avut un adversar pe măsură, Al Ain fiind clasată pe locul doi în campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Cele 12 trofee cucerite de Cosmin Olăroiu la arabi

2007/2008 – campion în Arabia Saudită cu Al Hilal
2007/2008 – Cupa Prințului cu Al Hilal
2008/2009 – Cupa Prințului cu Al Hilal
2009/2010 – Cupa Qatar-ului cu Al Sadd
2011/2012 – campion în Emirate cu Al-Ain FC
2012/2013 – campion în Emirate cu Al-Ain FC
2013/2014- campion în Emirate cu Al-Ahli Dubai
2015/2016 – campion în Emirate cu Al-Ahli Dubai
2019/2020 – campion în China cu Jiangsu Suning
2022/2023 – Cupa Președintelui cu Al Sharjah
2022/2023 – Supercupa Emiratelor Arabe Unite și Cupa Președintelui cu Al Sharjah

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra, înfrângere clară în Arabia Saudită

Damac, echipa lui Cosmin Contra, a pierdut cu 2-0 în deplasare cu Al-Ettifaq, în etapa a 24-a din campionatul Arabiei Saudite. Antrenorul român a fost foarte aproape să reușească să obțină un rezultat de egalitate, însă jucătorii săi au încasat ambele goluri în minutele 89 și  90+6.

Înfrângerea a venit și pe seama faptului că echipa lui Cosmin Contra a evoluat în zece oameni din minutul 58, după eliminarea fundașului algerian Bedrane.

ADVERTISEMENT

Damac e pe locul nouă în campionat cu șase etape înainte de finalul sezonului. Fostul selecționer al României mai are contract cu saudiții până în vara lui 2024 și cel mai probabil va continua la echipă.

ADVERTISEMENT